Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Vikeplikt opphører å eksistere i det du krysser grensa til Oslo, det er den som nøler mest som må vike. Jeg opplever stadig at folk bak tuter på meg når jeg overholder vikeplikten.

 

Godt sagt :p

 

Kom på at jeg opplevde en annen vikeplikt-situasjon i dag.

Grunnet veiarbeid kjørte jeg en omvei gjennom et boligområde for å komme meg hjem, et område jeg er godt kjent med og faktisk hadde føreropplæring i, så jeg er godt kjent med alle stikkveiene og hvilke veier det vanligvis kommer biler fra.

Bak meg så kjører det en kar som virket meget irritert over at jeg kjører litt saktere enn fartsgrensa og bremser litt ekstra når det kommer veier fra høyre (samtlige av stikkveiene har hindret sikt grunnet store hekker). Jeg kjører rolig forbi en av stikkveiene og ser at det kommer biler fra derfra (de var langt nok unna til at jeg ikke forstyrrer, men som de bak meg absolutt bør stoppe for). Han bak meg derimot, som var mer opptatt av å holde følge med meg, la ikke merke til at det kommer biler og blir nødt til å svinge langt ut til venstre for å ikke kollidere.

Det verste var at samme greia skjedde 150 meter lenger ned i gata ved neste stikkvei, men da hadde han tydeligvis lært leksa si og valgte å stoppe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan noen fortelle meg hva som feiler folk som absolutt skal ligge helt opp i rævva på deg når du kjører i 63-64 i 60-sonen og 53-54 i 50-sonen mens når du kjører 83-84 i 80-sonen forsvinner de laaaaangt bak? Det skjer daglig og jeg lurer virkelig på hva som er problemet. Jeg snakker om reel hastighet (GPS), ikke hva speedometeret viser.

Lenke til kommentar

Ninjahamster: Har stadig samme problemet. Tror ikke det finnes annen forklaring enn at mann-med-hatt syndromet har kicket inn hos enkelte.

 

 

Ufattelig!

 

Tredje Smarten på tre dager som idiotkjører. Hvis man eier en smart så gjelder tydeligvis hverken fartsgrenser, kollektivfelt eller regler om blinklys.

 

Konklusjonen er vel at eier du denne bilen er du enten udugelig kødd og/eller naiv nok til å høre på spotify-reklamene. Uansett burde du heller ha brukt pengene på busskort. Eventuelt kan du flytte til et land hvor idiotkjøring er tillatt. Du vet du har kommet til et slikt land når politibilene ser slik ut:

 

italian-smart-police-car.jpg

 

Kudos til sølvgrå Audi som reddet dagen ved å la meg venstresvinge gjennom en "fergekø" i 80 sone. Reddet dagen!

Endret av radivx
Lenke til kommentar

Hva faen tenker folk med? "Jeg ser bilen, så da ser den meg"?

Som oftest folk som ikke kjører bil sjøl.

Er lett å tenke at "selvfølgelig ser han meg, han har jo DEN flombelysninga foran seg"

Det er liksom ikke før man får lappen i hånd og fått seg noen skrekkere av mørkkledde fotgjengere man plutselig oppdager i det man passerer dem.

Det er liksom først DA en virkelig får respekt for refleksen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+13412342564

Hva faen tenker folk med? "Jeg ser bilen, så da ser den meg"?

Som oftest folk som ikke kjører bil sjøl.

Er lett å tenke at "selvfølgelig ser han meg, han har jo DEN flombelysninga foran seg"

Det er liksom ikke før man får lappen i hånd og fått seg noen skrekkere av mørkkledde fotgjengere man plutselig oppdager i det man passerer dem.

Det er liksom først DA en virkelig får respekt for refleksen.

 

Enig, jeg tenkte også sånn før den første høsten bak rattet (med L riktignok, det er jo det samme)

Lenke til kommentar

Sto å venta 5sek bak en bil som skulle svinge til venstre og hadde vikeplikt for en møtende bil, og når jeg da kjører på etter at han har svingt av, så ser jeg en fordømt Prius på innsiden av meg i SYKKELFELTET som har kjørt forbi meg og han bak, han kunne ikke vente 5 sekund??

Endret av Amberlamps
Lenke til kommentar

Jeg hater folk som alltid kjører fort. Folk som kjører fort på små landeveier, i boligfelt, forbi barnehager, skoler, butikker, bensinstasjoner også videre. Idioter som tar sikte på å ligge opp mot det dobbelte av fartsgrensa på uoversiktlige, svingete og hullete drittveier (dvs 99% av norske veier). Er så drittlei av å møte biler som jeg såvidt rekker å se før de har passert. Håper flesteparten av de som kjører slik er menn nok til å kjøre av veien den dagen de ikke greier å stoppe for en levende hindring.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg er ikke den som forbanner sykler mest her inne, men i dag ble jeg ganske irritert. Skulle hjem, hadde nettopp svingt av motorveien og var gjennom en rundkjøring. Kjører videre på en av hovedveiene gjennom utkanten av Arendal, og det er en ganske brå S-sving der. Midt i svingen bestemmer en som kommer på sykkel fra en åker på min høyreside seg for at det er helt greit å sykle rett over veien uten forvarsel, og så ned igjen på en åker på andre siden.

 

Er det mulig? Heldigvis klarte jeg å bremse i tide, men kom i 50-60 og hadde jeg ikke vært oppmerksom hadde jeg kjørt han rett ned.

Lenke til kommentar

Hvorfor i FAEN kapper folk svinger på uoversiktlige plasser? I boligområdet jeg bor i er det en nabo som gjør det konstant. Skal faen meg knalle den nye fine Urban Cruiseren hennes neste gang. Kanskje hun lærer å skjerpe seg når hun ser jeg står nesten utenfor veien og hun på min side av veien, mens hun har 3 meter å gå på (Dette er et T-kryss til venstre, jeg kommer ned og skal til høyre, hun kommer i motgående og skal opp der jeg kommer fra)

Lenke til kommentar

Forbikjøring i sykkelfeltet skjer mange ganger hver eneste dag på Gløshaugen i Trondheim. Hadde politiet tatt seg en tur opp dit i rushtiden hadde statskassen blitt atskillig tusener rikere kun på forbikjøring i sykkelfeltet.

Ikke alltid de kommer forbi i sykkelfeltet, så da blokkerer idiotene feltet også. :hrm:

Lenke til kommentar

Hvorfor i FAEN kapper folk svinger på uoversiktlige plasser?

Heh, du aner ikke hvor deilig det er å ha en '86 Land Cruiser som er malt med pensel og rulle. Jeg har automatisk "forkjørsrett" alltid. Alle stopper :)

T-kryss er morsomme, og jeg har sett (og hørt) bremsespor fra de som kommer fra (min) venstre.

 

Øh, kanskje denne skulle vært postet i "traffikalsk gledesmur" istedet ;)

Lenke til kommentar

Jeg er lut lei folk som skal leke Politi på veiene. I løpet av dagen har jeg truffet på en som gjorde sport i å sperre venstrefeltet på motorveien, han lå med nåla på akkurat 80 km/h (som for øvrig er fartsgrensen, men han lå selvsagt egentlig i 75 km/h). Dette førte selvsagt til laaang kø. En annen lagde lang kø med 55 km/h i en 60-sone, og etter hvert som bilene kjørte forbi blinket han som en idiot med lysene for å indikere at de kjørte fortere enn ham. Når det i tillegg er mørkt er det lite hyggelig å få 10-12 blink med fjernlys bakfra når man prøver å legge seg tilbake i eget felt foran denne idioten. Hva tenker folk med?

Lenke til kommentar

.. traff igjen på en av tullingene som ikke skjønner at når jeg tar dem igjen, så betyr det at jeg kjører fortere enn dem. Jeg kjører med fartsbegrenser nøyaktig på fartsgrense (feilvisning kompensert for selvsagt), og tar jeg dem igjen med bånn gass, så kjører jeg fortere enn dem. Når jeg da øker fartsbegrenseren et hakk (2km/t) etter å ha kjørt forbi dem, og laget avstand, og de tar meg igjen bak, så betyr det faktisk 100% sikkert at vedkommende har økt hastigheten etter forbikjøring.. Da hjelper det veldig mye å legge seg 5 meter bak meg i tanken på at jeg har redusert min hastighet til noe lavere enn de hadde før jeg passerte.

 

(Kan være at vedkommende ble sur fordi jeg kjørte forbi på en strekning med ett kjørefelt i kjøreretning, varsellinje (normalt sett ikke mulig med forbikjøring).. med en fotoboks på midten)

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Hadde en "gøyal" opplevelse nå ikveld. Hadde en motkommendebil i mitt kjørefelt, og ja, det var midtdeler. Er takknemmelig for at jeg kjører Volvo og Suv når man tenker på hva som kan skje. Han trodde vel ikke det var biler på veien og bestemte seg for å ta seg et lite kick ved å kjøre inn på feil side (ca 150m)...

Endret av Amberlamps
Lenke til kommentar

Hadde en "hjertet-opp-halsen" situasjon igår. Skulle på jobb,

også måtte jeg poste noe i en postkasse før jobb, ved Kiwi'en

- da jeg kjørte inn på parkeringsplassen der det er enveiskjørt

system pga. at det er så trangt så stod det en svart varebil midt

i veien der, han bare stod der. Jeg kjørte inn bak han, stoppa noen

meter (god margin) bak han, det var rett ved innkjøringa til P-plassen.

 

Plutselig ser jeg ryggelysene gå på, og han begynner å rygge rett bakover.

Jeg fikk litt panikk, og klarte liksom ikke reagere ordentlig...

Jeg blinka med lysene men det var jo helt håpløst siden jeg sto

litt på siden inn mot han, og jeg var for "panisk" til å få satt

bilen i R og rygga unna - dessuten stod jeg like ved veien der det

kunne kommet biler... Jeg så for meg at det kom til å skje etterhvert,

men klarte tilslutt å hive meg på tuten og tute som en gal - da stoppa han,

og han stoppa ganske brått noen cm. fra frontfangeren min. Hørt om speil!?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...