Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Har jeg en sak eller er jeg urimelig? Bestridet faktura fra takstmann


Gjest c799e...f10

Anbefalte innlegg

Gjest c799e...f10

Har hatt takstmann i leiligheten. Vi er litt uenige. Dette er hendelsesforløpet.

 

1) I forkant av besøk fikk jeg en liste over dokumentasjon som skulle fremlegges før takst. Etter listen over dokumenter han trenger står dette:

"Dersom ønsket dokumentasjon ikke er mottatt før befaringen, blir oppdatering av rapport tilleggs fakturert med kr 4000,-"

 

 

2) I utfylt takst fikk jeg TG2 på slitte sokler på kjøkken.

3) Megler spør om jeg får fikset dette før foto, og jeg blir oppfordret av megler til å sende bilder av kjøkkenet etter utbedringen til takstmann for å fjerne TG. Får aldri inntrykk av at dette er en stor greie.

4) Etter utbedring sender bildene over på e-post uten tekst. Får aldri noe tilsvar fra takstmann på dette før ny rapport med faktura kommer.

5) Jeg får en oppdatert takst, en TG2 har blitt gjort om. Får tillegsfaktura for dette på kr 4.000,- Beskrivelsen i faktura lyder "Oppdatering av rapport".

6) Jeg svarer på faktura med spørsmål om hva som ligger til grunn for en tillegsfakturering på kroner 4000. Skriver videre at jeg undrer på det høye påslaget for endring av TG-punkt, spesielt da det ikke ble konferert med meg at dette medførte et pristillegg på 45% av den opprinnelige avtalen (på 9.000). Viderer skriver jeg at det er urimelig å anta at jeg skulle vite at en slik endring skulle medføre en slik merkostnad. Til slutt understreker jeg at gebyret oppleves urimelig høyt med tanke på omfanget av endringen, og henviser bl.a. til den magre arbeidsbeskrivelsen fra avsnitt 5)

6) Jeg har ikke bedt takstmann om å stryke faktura, men revurdere den. Dette nekter han.

 

Grunnen til at jeg stilte spørsmål til tillegsfaktura er for at det for meg virker urimelig at en slik endring skulle medføre en tillegskostnad på 45% av den originale prisen, og at det ikke kan forventes at jeg skulle skjønne det heller. Det ble heller ikke ble konferert med meg at det ville medføre dette i etterkant av at bilder ble sendt over.
Og av teksten sitert i punkt 1) hadde jeg inntrykk av at dette gjaldt hvis takstmann måtte selv innhente etterspurt dokumentasjon fra samme mail, ikke en endring av bokstavelig talt et tall i rapporten.

 

Men mulig jeg har et kraftig tunnelsyn i saken. Hva tenker noen utenforstående?

Anonymous poster hash: c799e...f10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 21122...2ac

Er det verdt å sloss om 4000kr når du selger en leilighet med flere 100 tusen i fortjeneste?

Anonymous poster hash: 21122...2ac

Lenke til kommentar

Se på takstmann som en med "advokat-priser".  Tar han 4000 for å oppdatere dokumentasjonen så gjør han det...

Men dialogen manglet jo litt begge veier - hadde vært løst med en telefon sikkert, men enkelt å se i ettertid.  Hvis det ble oppgradert tilstand fra TG2 til TG1 på kjøkkenet så er det verdt det vil jeg si.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...