Gå til innhold

Stender

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Stender sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det virker urimelig at det skal koste så mye å gjøre en såpass liten oppdatering, men dere har blitt enige om en fast sum for oppdatering av rapporten og ikke en timespris.
  2. Stender

    Heve kontrakt

    Du kan selvfølgelig heve kontrakten dersom det var avtalt at leieboer skulle stille med garanti / depositum. Jeg vil si at det er vesentlig mislighold dersom leieboer har avtalt med deg at han skulle stille med depositumsgaranti. Husk at dette kun gjelder dersom dette var avtalt i husleiekontrakten. Men du kan nok også henvise til kommunikasjon gjennom andre kanaler hvor det var tydeliggjort at denne garantien skulle stilles. Dette fremkommer av Husleieloven § 9-9 "Utleierens hevingsrett": Avtalt depositum er ikke stilt innen fristen eller rimelig tid.
  3. Du har nok valgt en useriøs bedrift/enkeltperson. Jeg kjenner til en hvor jeg bor hvor du må kjøpe flisene selv fordi han er bannlyst på flisbutikkene i området da han ikke betaler for seg... Han turte jeg ikke å bruke selv. I utgangspunktet har han ikke utført arbeidet innen rimelig tid, og det er ikke etter avtalen. Jeg ville vurdert å undersøke mulighetene til å melde dette som en forliksklage gjennom Forliksrådet: https://www.politiet.no/tjenester/namsmann-og-forliksrad/forliksradet/ dette er et organ som hjelper deg med å løse konflikter ved mekling. Her kan ikke snekkeren gjemme seg da han er nødt til å komme inn til rettsmøte dersom dette bestemmes, ellers kan det gis fraværsdom om du krever dette. Du bør sende inn et varsel om at du melder det inn dit 14 dager i forkant (tvistevarsel), og du kan også kreve at motparten betaler rettsgebyr i forliksklagen. Er du heldig tar etreprenøren det seriøst. Er du uheldig og dem ikke møter så kan du skrive at du krever fraværsdom i forlisklagen og da kan de i noen tilfeller (sum under 200.000) avgis fraværsdom. I det tilfellet kan du prøve å hente inn det dem måtte skylde deg gjennom namsmannen. Er du uheldig slås bare firmaet konkurs dersom de er useriøse.
  4. For det første må det være ulovlig. Det bestemmer politiet selv basert på din anmeldelse, om det er noe ulovlig og om de må etterforske forholdet. Det er ikke noe verre enn at de henlegger anmeldelsen om de mener det ikke er noen gyldig grunn. Husk at det er straffbart å gi uriktige opplysninger, og at den som blir anmeldt har rett til å vite at det var du som anmeldte vedkommende. Ønsker du å være anonym? Hvis du tipser politiet så kan det hende de gjør noe, eller ikke gjør noe. Det får være opp til Politiet basert på ditt tips. Du velger selv om du vil gi dem din kontaktinformasjon, og da kan de velge å ta kontakt med deg om de skal etterforske. Du kan lese mer om dette her: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/ For det eksemplet du skrev over er dette mest relevant: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/seksuell-utnyttelse-av-barn-pa-internett/
  5. De må jo ha tvangsgrunnlag før de kan tvangsselge boligen. Kreditor må ha lovbestemte krav mot deg, krav fra domstol eller krav fra avtale/gjeldsbrev. Seriøse aktører begjærer ikke tvangssalg uten videre? Hvis du er redd for å tape saken så kan du forsøke å innfri kravet, hvis du er uenig må du bestride kravet. Så enkelt er det. Dette må uansett gjennom tingretten. Det du er nødt til å gjøre er å bestride kravet og skaffe advokat som vil jobbe på din side for å stoppe begjæring om tvangssalg. Meld fra til ditt forsikringsselskap om at du blir part i en sak hvis du har forsikring som dekker ansvar. Hvis dere er uenig så kan det kreves en dom fra tingretten, men de vil da se på dette objektivt basert på fakta.
  6. Det ble kanskje litt for mye og for avansert. i praksis er spørsmålet om det er tilstrekkelig at reklamasjon må stilles innen rimelig tid mot enreprenør for å kunne kreve denne fra «kausjon eller tilsvarende garanti» eller om det også må stilles innen rimelig tid eksplisitt ovenfor garantist? For hvis man må det, da er jo kravet trolig foreldet ovenfor garantist i de fleste tilfeller med mindre man fortløpende reklamerer mot dem, som man trolig kun gjør hvis entreprenør/selger ikke er operativ. Da vil det være irrelevant å dra inn garantist. Dette er i praksis en kausjon og foreldes selvstendig som jeg har etablert i det jeg skrev over.
  7. Helt rett, og det var det jeg skrev: "...med mindre man ikke har opparbeidet seg feriepenger fra tidligere arbeidsgiver, for da kan man nekte å ta ut feire for de dagene du ikke har feriepenger." Det er helt vanlig praksis at en nyansatt ikke tar ut ferie første året pga. dette, og det er også korrekt etter loven da du ikke trenger å avvikle ferie om du ikke har feriepenger fra tidligere arbeidsgiver. Arbeidsgiver i staten ba om sluttoppgjør fra tidligere jobb for å beregne hvor mye ferie jeg måtte ta ut det året jeg ble ansatt. De fant ut at jeg hadde nok feriepenger fra deltidsjobb på matbutikken til tre dager ferie, så de satt opp at jeg måtte ta ut tre dager det året. Det gjorde jeg selvfølgelig. Arbeidsgiver var da veldig flink til å følge ferieloven. Jeg fikk også besked om at jeg kunne ta ut resten som ubetalt ferie, men som du sikkert vet da har jeg jo ikke feriepenger og må dekke alt selv. I praksis så tok jeg ut mye mer ubetalt ferie da penger ikke er alt i livet
  8. Man må følge ferieloven. I dette tilfellet skal man ha 25 dager ferie med mindre man ikke har opparbeidet seg feriepenger fra tidligere arbeidsgiver, for da kan man nekte å ta ut feire for de dagene du ikke har feriepenger. Det er også mulig at ferie er avviklet hos tidligere arbeidsgiver, og dette blir naturligvis fratrekk for den ferie man kan avvikle hos nåværende arbeidsgiver. Det er flere som bryter ferieloven f.eks. ved å ikke ta ut så mye ferie som de skal ved bytte av jobb, men det korrekte er altså 25 dager ferie hvert år selv om du bytter arbeidsgiver. Det er arbeidsgiver ansvar og ditt ansvar å sørge for dette. Hvis det er ferie igjen for denne læreren så må nok arbeidsgiver og arbeidstaker lage seg en avtale for når det passer best å ta ut feriedagene. Det er ingenting som heter at du skal ta ut ferie mellom juni og august, det er bare at det er kun i denne perioden du kan kreve minst tre uker sammenhengende ferie. Ergo kan jobben pålegge ferie som ikke er sammenhengende hvis de ønsker.
  9. Hei, Jeg har kjøpt nybygg som er omfattet av bustadoppføringslova. I dette tilfellet stilles det en garanti av en garantist inntil 5 år etter overtakelse. Jeg har funnet ut at foreldelsesfristen til garantisten regnes etter de samme regler som hovedfordringen. Dvs. tre år etter overtakelse foreldes det som du burde sett ved overtakelse og firstavbrytende skritt må evt. rettes mot garantist i tilleggg til entreprenør for at ansvaret til garantist ikke skal foreldes. Det er likevel litt merkelig, da jeg ikke kan kreve oppfyllelse fra garantisten før utbedring forgjeves er søkt hos entreprenør? Det er ikke garantist sitt ansvar hvis entreprenør fremdeles opererer og har all mulighet til å bli etterprøvd i rettsvesenet. Innen den tid de benytter lang tid med underleverandører osv, og man utfører fristavbrytende skritt, så kan jeg risikere at kravet er foreldet mot garantist hvis man ikke utfører fristavbrytelse ovenfor dem også? Jeg er også usikker på hvordan man skal reklamere innen rimelig tid mot garantist. Holder det å kun reklamere mot entreprenør eller er det en intensjon at man skal reklamere ovenfor garantist også? For det du kan ende opp med er at din reklamasjon da ikke var meldt inn innen rimelig tid mot garantist, og at krav heller ikke kan rettes mot garantist senere etter at man har forsøkt å få utbedring fra entreprenør - da krav ikke ble meldt innen rimelig tid ovenfor garantist og potensielt er foreldet mot garantist rent juridisk. Sånn som jeg ser det nå, så er denne garantien etter buofl helt ubrukelig med mindre entreprenør har gått konkurs tidlig, da en ikke melder inn reklamasjoner mot dem fortløpende og deres ansvar foreldes uten at man er klar over det? Eller forstår jeg noe feil? Tusen takk for svar.
×
×
  • Opprett ny...