Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Rustne bremser - EU kontroll


Martin54

Anbefalte innlegg

Jeg skjönner ikke at det ikke er flere som reagerer på denne EU kontroll galskapen. Jeg tenker spesielt på den beskjeden alle får etter ett par tre år om bilen ikke blir godkjent pga rust på bremseskiver etc. 7-8000 i utgifter igjen. Bremseskivene har jo ikke sjangs til og bli alminnelig slitt, er det litt rust må de byttes. Jeg har hatt biler siden 70 tallet og jeg kan ikke huske at vi byttet bremser särlig ofte den gangen. Hva er det de bruker av stål i skivene idag? Skrapmetall? Og hvorfor greier de ikke og produsere bremseskiver som tåler vann i 2023???  Jeg har en mistanke,.. moderne biler, spesielt Elbiler har så lite vedlikehold at EU kontroll/bremser er den siste skanse for verkstedene til og ha en litt forutsigbar inntekt. 

Endret av Martin54
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenk hvor mye mindre frustrert og konspirasjonsteoretiker du kunne vært hver dag i livet ditt om du bare gjorde et minimum av research på Internett.. Reglene har endret seg uten at du har fått det med deg.. Før var kravet maksimalt 25 prosent rust, nå gjelder 50 prosent rust for bremseskivene på bakhjulene. Foran gjelder fremdeles 25 prosent.

Lenke til kommentar

Problemet med elbilar er at dei bremsar med regenerering det meste av tida. Avhengig av kvar og korleis du kjører kan det føre til veldig lite bruk av bremsane.

Du unngår problemet ved å bevisst bruke bremsane av og til, men produsentane burde absolutt funne løysingar der dette ikkje er nødvendig, sånn at folk i alle aldre kan nytta bilane som ein alltid har gjort utan å måtte skifte bremseskiver kvart tredje år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...