Jump to content

Martin54

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)

Recent Profile Visitors

371 profile views
 1. Har RiksTV på utendørsantenne. Det er en aktiv antenne. Når den er på er signalet 100%, slår jeg av ligger det på 80%. Helt i orden mao. Men hvis jeg kobler til en antenneledning ekstra som går via 10-15m kabel til 2 TV uttak i andre deler av huset faller signalet til 50%. Det er heller ikke noe forskjell på om antennen er slått på eller ikke. (Det er ikke noen TV koblet til ekstrauttakene). Er dette normalt? If so, hvordan får jeg opp signalstyrken igjen med flere TV uttak tilkoblet på samme antenne?
 2. Problem løst - Oppdatering. Som sagt, RiksTV's hjelpesider sier kun at nettverkkabel anbefales koblet til port 3 eller 4 på Homenet rutere. Kundebehandlerne som sitter frontline på RiksTV (eller Homenet) har som regel ikke peiling på dette og forstår ikke hvorfor dette ikke virker. Etter mye om og men klarte jeg å komme i kontakt med teknisk assistanse på abonnementsavdelingen på Homenet, for det er nemlig de som setter opp IP addresser (port 3/4) hvis du vil koble RiksTV til Homenet/fiber. For dem var det ikke noe problem og "åpne" port 3 for meg så jeg fikk dekoderen på nett. Virket med en gang.
 3. Ja, skjønner problematikken du lister opp. Har nemlig prøvd dette opplegget for noen år siden og da hadde jeg trøbbel med klienter som ikke valgte "riktig" nett. Hva med og disable 5 Ghz på ruter? Eller både 2 Mhz og 5 GHz. Tror at plasseringen av AP'en gir mye bedre signal de fleste steder i huset bortsett fra i samme rom som ruter.
 4. Skjønner, igjen.. bra tips.
 5. Ok, takk for tips 😉
 6. Pga av plasseringen av rutern min er det det litt dårlig WiFi signal i visse deler av 2. etage av huset. Nå har jeg allerede nettverkskontakt fra ruter til 2. etage så derfor tenkte jeg kanskje at en enkel AP kunne være en løsning. Noen som har erfaring med en som er billig og virker som det skal "out of the box" ? Eller skaper det mer trøbbel enn det løser..
 7. Follow up.. I mangel av nok porter, isteden for og tulle med router og Homenet. Kan jeg ikke like godt hekte på en billig switch med 4-5 porter for og få plass til utstyret jeg har?
 8. Da har jeg ringt. De sier at 3 og 4 er satt opp med Bridge fra fabrikken og at han ikke kan gjøre noe med det. Hvis jeg vil ha internett tilkobling til PVR via kabel må jeg bruke 1 eller 2. (Jeg har TV signalet på antenne)
 9. Hørselen min har etter mange år blitt så redusert (genetisk eller med for høyt volum.. eller begge) at jeg har fått ett avslappet forhold til dette. På en måte befriende. For 20 år siden brukte jeg mye penger på tullball. Men vinylen låt jo vanvittig bra i B&W høytalerne gjennom Mark Levinson forsterkerne den gangen jeg hadde kalibrerte ører. Men det ble mer innspillingskvaliteten som bestemte hva som skulle spilles og ikke musikken. innbilte meg tom jeg hørte forskjell når kablene lå over gulvteppet LOL. Men jeg husker det godt. Vanskelig og si en dag at nå er lyden perfekt, det er ikke mer og hente..
 10. Utvendig ja. Tryvann eller ikke, bor i Fetsund og antenneretning med best signal peker ihvertfalll rett mot Oslo. Får inn Østfold også med bra signal rett sør over Øyern.
 11. Tror ikke disse problemene er relatert til signal styrke/kvalitet. Ifølge dekoder'n er dette oppimot 100% med Oslo (Tryvann?) i bortimot fri sikt. Direkte TV og standard dekoderne uten HD fungerer dessuten uten problemer. Nei, tror rett og slett PVR produktet ikke er robust nok. Som sådan er det lite en gjøre med det..
 12. Rikstv bakkenettet er smarte greier, før det fantes var eneste alternativet på hytta o.l. satelittskåler og annet herk. Nå kan jeg ha ett abbonement, og se alle kanalene hjemme, på hytta i campinvogna osv. Canaldigital, Telia(GET) og de andre selskapene kan ringe meg så mye de vil, men når jeg spør om de kan gi meg det samme tilbudet på hytta sier de takk for samtalen. Men disse PVR boksene.. Jeg har hatt alle sammen og hvem er det eg. som skriver SW på disse? De er fremdeles no forferdelig upålitelig herk. (Jeg har to stykker bare så det er sagt, og de oppfører seg helt likt.) -Opptak fungerer noen ganger, noen ganger ikke. Har jeg tatt opp en film eller serie sjekker jeg alltid om slutten er der før jeg begynner og se den. For hvorfor i alle dager stopper/fryser et opptak midt i et program? På disken kan det stå at opptaket er 1:30 timer, som er korrekt, men etter f.eks. 20 min fryser bildet. Resten er svart. Og spole videre utover i opptaket går heller ikke. Opptaket er rett og slett korrupt. -Programmerte opptak etter EPG er også helt bingo. Noen ganger det ikke tatt opp noen ting. Men under planlagte opptak står programmet der fremdeles, lenge etter at dato/tid for programmer har passert. Er det så vanskelig og få dette til å fungere? -Og hvorfor kommer man ofte ikke inn på Underholdningsportalen? Kun svart skjerm, ingen meldinger. WiFi signalet er helt ok. Ikke at det er så viktig, smart TVen's vanlige nettilgang eller chromecast fungerer jo mye bedre. -En sjelden gang forsvinner også WiFi oppkoblingen til boksen helt uten grunn. Da må en gjøre hele innloggingen om igjen. -Også irriterende at undertekster forsvinner stadig vekk. Et kanalskift frem og tilbake, så er tekstingen tilbake igjen. Det morsomme er at absolutt all "teknisk" problemløsning fra Rikstv består i: "trekk ut støpslet i 15 sekunder, hvis det ikke hjelper, gjør en fabrikk reset". Ha en god dag.
 13. Ofte setter man i gang og tulle med ting en bør la være. Trodde jeg skulle få bedre nett ved og koble opp en Unifi AP Lite boks. Prøvd og sette opp faste kanaler og eksperimenterte med alt av settinger, men det oppsto flere problemer enn det har løst. Heiv ut alt og satte Genexis tilbake til standard med samme ssid og Auto channel valg og det fungerer akkurat like bra (eller dårlig..).
×
×
 • Create New...