Gå til innhold

Martin54

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Martin54

  1. Du har rett selvsagt. Men Europa kommer aldri til og gå inn i en krig med Russland for og redde Ukraina. Det er hverken en politisk eller folke-vilje i Europa eller det norske folk til det. At vi alternativt forer Ukraina med våpen og slåss til siste Ukrainer kommer gjen til og bli en så langvarig krig at Ukraina til slutt er utarmet. De må ha noen som skal bruke våpnene..
  2. Mye snakk om vestlig overlegenhet i våpenteknologi og önsketekning om at the good guy vinner krigen. Men det er åpenbart når en ser på hjemlige og internasjonale kommentarer at det er mer pessimisme mht utfallet av krigen. Flere statsledere, tom vår egen forsvarssjef utaler at de ikke lenger tror på en militär lösning. Ukraina begynner og merke 2 års krigföring, de mangler det meste. Det er en voksende motstand mot tvangsmobilisering av nye soldater i Ukraina. Ukrainere, og vesten, begynner og spörre seg, hvor lenge kan vi ofre liv og enorme resurser i en krig som etter all sannsynlighet ikke vil före til territoriale endringer?? Stötten fra vest kommer til og forvitre. EU har nok av egne store problemer og stri med, USA det samme med gigantisk gjeld og sannsynlighvis Trump som neste president. Narrativet om en Ukrainsk seier er bygget på følelser og sympatier. Russland derimot har voksende ökonomi tross sanksjoner. Putin slipper og ta hensyn til demokratiske politiske prosesser og en opinion. De har gått inn i en krigsindustriproduksjon som går 24/7 mens Europa ikke har gjort det. Russerne har aldri vært gode i innledende faser av kriger. Med utömmelige mennesklige og resurser har Russlands taktikk alltid värt og slite ut motstanderen. Det samme ser vi nå.
  3. Litt på siden.. Professor Johan Galtung har studert 37 imperiers vekst og fall – fra det romerske via det ottomanske, engelske, russiske og dagens amerikanske. Hans spådom var at det amerikanske imperiet ville falle hvis Bush ble gjenvalgt. Det Skjedde ikke, men hva hvis Trump blir gjenvalgt? Bommet han i såfall bare med noen få år? Trump har jo mer eller mindre åpenlyst signalisert at han "liker" ledere som Orban og Putin. Med Trump, vil USA som Russland utvikle seg til et fascistisk diktatur? Galtungs hovedtese er at antall motsetninger som imperiene forårsaker etter hvert blir så stort at imperiets ledelse ikke klarer å håndtere dem. Sier mannen som i 1980 spådde at det russiske imperiet ville falle i 1990. At det vil skje med Russland er vel uunngålig hvis de fortsetter slik de gjör nå.
  4. Nei jeg jobber ikke i Telenor. Men ville bare si litt om online Web Eposten deres. Har hatt online kontoen i årevis, men aldri brukt den via Telenors web epost tjeneste. Fantes ikke spamkontroll på den, alt slapp i gjennom. Helt håpløs. Derfor brukte jeg Thunderbird hvor det tross alt er mulig og lage filtere som sorterer ut en del av de værste. Men så i fjor(?) fikk alle Online brukere epost om at eposten ikke lenger ville være gratis, noe som resuterte i ramaskrik. Til gjengeld sa de at tjenesten ville bli oppdatert med bl.a avansert spamfiltrering. Etter et års bruk kan jeg bare si, dette er en epostkonto jeg gladelig betaler 39 kr mnd for. Og jeg har prøvd mange. I default oppsett blir så og si all faenskap luket ut. I tillegg kan jeg veldig enkelt sette opp egne lokale filtere som trigger på alt av ord, utrykk osv som er uønsket hvis de sḱulle slippe igjennom. Dette er det ikke mange eposter som kan. Gmail og Thunderbird er to av de, men det er mer krøkkete og sette opp. Online web epost har ikke akkurat verdens mest avanserte grensesnitt, veldig basic uten bells and whistles. Men du verden så bra det funker hvis du som meg prioriterer en "renslig" postkasse.
  5. Er det noen som litt bedre greie på dette en meg? Hvis man strømmer fra en nettside gjennom VPN og chromecaster det til TVen, er det noen "sikkerhetproblemer" med hensyn til lekkasje av IP osv.? Jeg har forstått det slik at Chromecasten og netttilkoblingen burde være på samme virtuelle nett ved at man f.eks setter opp vpn på ruteren, men det tror jeg ikke går på rutere levert av bredbåndsleverandøren. Jeg har Globalconnect, tidligere Homenet med ruter fra genexis platinum 7840.
  6. Jeg skjönner ikke at det ikke er flere som reagerer på denne EU kontroll galskapen. Jeg tenker spesielt på den beskjeden alle får etter ett par tre år om bilen ikke blir godkjent pga rust på bremseskiver etc. 7-8000 i utgifter igjen. Bremseskivene har jo ikke sjangs til og bli alminnelig slitt, er det litt rust må de byttes. Jeg har hatt biler siden 70 tallet og jeg kan ikke huske at vi byttet bremser särlig ofte den gangen. Hva er det de bruker av stål i skivene idag? Skrapmetall? Og hvorfor greier de ikke og produsere bremseskiver som tåler vann i 2023??? Jeg har en mistanke,.. moderne biler, spesielt Elbiler har så lite vedlikehold at EU kontroll/bremser er den siste skanse for verkstedene til og ha en litt forutsigbar inntekt.
  7. Er vel utopisk. Ingen vestlige land vil starte en atomkrig. Den triste sannhet er vel at Ukraina ikke kan "vinne" noen krig. Hva så hvis de klarer og gjennerobre det de er fratatt? Putin kan bare fortsette med sine missilangrep i uoverstigelig fremtid og langsomt kvele Ukraina's infrastruktur og økonomi . Ingen verdens ting og gjöre med det. Vesten og FN kan innføre sanksjoner og vedta resolusjoner til krampa tar dem. Det er kun Russlands folk og et alternativt lederskap som kan stoppe dette.
  8. Ved nærmere ettersyn ser jeg at Smartboks II, som jeg har, bruker RF signaler. Der vil ikke One remote funke. Men Smartboks III bruker Bluetooth står det. Så hvis One Remote bruker Bluetooth også burde det være mulig, Ikke vet jeg.
  9. Tror ikke det er mulig med Rikstv boksene. De bruker jo radiosignaler og ikke IR (infrarød) signaler som de fleste andre. Må nok bruke orginalkontrollen.
  10. Seint svar, vært bortreist.. Det høres logisk ut. Men en av feilene på PVR II er på EPG programlista. Den valgte hvite linja ser ut til å ha hvit skrift også på en del av tekststrengen. Derfor er den ikke lesbar. Etter en resetting er feilen borte, men dagen etter er den tilbake. Jeg har to PVR II og begge oppfører seg helt likt så det må jo være en program eller funksjonsfeil. En annen feil er når jeg pauser et direktesendt program blir skjermen svart etter 30 sekunder. Den eneste som virker da er og skifte kanal. Opptaksbufferet er da selvsagt borte. Dette er også likt på begge bokser. Disse feilene dukket opp for ett par-tre måneder siden tror jeg. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Rikstv må få tusenvis av henvendelser om disse feilene. Men og snakke med dem om dette er bortkastet. Nå sier de bare at jeg bør skifte til Smartbox III.
  11. Noen som vet hvordan Strong smart boks II blir oppdatert? Via nettet eller via bakkenettsignalene? Problemet er at etter siste programvareinnstallering er det veldig mye som ikke virker bra. Har gjort fabrikkinnstillng 2 ganger nå og alt virker greit helt til Rikstv oppdaterer SW igjen. Så spørsmålet er: finnes det noen måte og stoppe den automatiske oppdateringen på? Hvis det er via Wifi/nettkabel kan man selvsagt fjerne netttilgangen. Hvis oppdatering alltid skjer på natten, kan man slå av boksen i den perioden.
  12. Jeg svarer sjøl.. Etter og ha prøvd de mest kjente skylagrings og synkronisering tjenester, har jeg endt opp med SYNC tjenesten. Der kan en enkelt konfigurere auto opplasting fra kun mobil kamera mappe til egendefinert mappe og sette den på deling. Så sender en bare delelinken på epost eller sms til de man vil. Ferdig. Funker foreløpig.
  13. Dette burde være enkelt, men jeg finner ikke noen bra løsning. Oppsettet er som følger: Jeg har et samsungkamera som står og tar et bilde en gang i døgnet. Siden jeg er en god del mil unna må disse autosynces med en aller annen skylagring så jeg kan se på dem fra hvorsomhelst. Det er lett og få til ved og bruke Google Photos. Problemet er at disse bildene skal kunne ses på av flere. Ja, man kan opprette en delt mappe i Google Photos, men bildene havner jo ikke der, de ligger på den generelle kamera mappen i Photos. Da må jeg flytte bildene over i delt mappe manuelt hele tiden og det er utelukket. Noen forslag?
  14. Og..i tillegg til ovenstående gode råd. Innstaller alltid tilleggene uBlock origin eller Adblock Plus. Har både PC og Chromebook, all reklame borte for godt. Ingen prekjøring av reklame videoer på Youtube osv.. Deretter legg til "I dont care about cookies". Da slipper du å bekrefte med tusenvis av irriterende tastetrykk i løpet av et år at du har lest og aksepterer nettstedets Privacy Policy. Vil du sikre deg enda et hakk, kjøp en VPN tjeneste. Ikke en gratis!, men en som er pålitelig og lokalisert i et land som ligger utenfor Fourteen Eyes surveillance alliance. Et 3 års abbonement er småpenger.
×
×
  • Opprett ny...