Jump to content

Martin54

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Martin54

 1. Har RiksTV på utendørsantenne. Det er en aktiv antenne. Når den er på er signalet 100%, slår jeg av ligger det på 80%. Helt i orden mao. Men hvis jeg kobler til en antenneledning ekstra som går via 10-15m kabel til 2 TV uttak i andre deler av huset faller signalet til 50%. Det er heller ikke noe forskjell på om antennen er slått på eller ikke. (Det er ikke noen TV koblet til ekstrauttakene). Er dette normalt? If so, hvordan får jeg opp signalstyrken igjen med flere TV uttak tilkoblet på samme antenne?
 2. Problem løst - Oppdatering. Som sagt, RiksTV's hjelpesider sier kun at nettverkkabel anbefales koblet til port 3 eller 4 på Homenet rutere. Kundebehandlerne som sitter frontline på RiksTV (eller Homenet) har som regel ikke peiling på dette og forstår ikke hvorfor dette ikke virker. Etter mye om og men klarte jeg å komme i kontakt med teknisk assistanse på abonnementsavdelingen på Homenet, for det er nemlig de som setter opp IP addresser (port 3/4) hvis du vil koble RiksTV til Homenet/fiber. For dem var det ikke noe problem og "åpne" port 3 for meg så jeg fikk dekoderen på nett. Virket med en gang.
 3. Ja, skjønner problematikken du lister opp. Har nemlig prøvd dette opplegget for noen år siden og da hadde jeg trøbbel med klienter som ikke valgte "riktig" nett. Hva med og disable 5 Ghz på ruter? Eller både 2 Mhz og 5 GHz. Tror at plasseringen av AP'en gir mye bedre signal de fleste steder i huset bortsett fra i samme rom som ruter.
 4. Skjønner, igjen.. bra tips.
 5. Pga av plasseringen av rutern min er det det litt dårlig WiFi signal i visse deler av 2. etage av huset. Nå har jeg allerede nettverkskontakt fra ruter til 2. etage så derfor tenkte jeg kanskje at en enkel AP kunne være en løsning. Noen som har erfaring med en som er billig og virker som det skal "out of the box" ? Eller skaper det mer trøbbel enn det løser..
 6. Follow up.. I mangel av nok porter, isteden for og tulle med router og Homenet. Kan jeg ikke like godt hekte på en billig switch med 4-5 porter for og få plass til utstyret jeg har?
 7. Da har jeg ringt. De sier at 3 og 4 er satt opp med Bridge fra fabrikken og at han ikke kan gjøre noe med det. Hvis jeg vil ha internett tilkobling til PVR via kabel må jeg bruke 1 eller 2. (Jeg har TV signalet på antenne)
 8. Hørselen min har etter mange år blitt så redusert (genetisk eller med for høyt volum.. eller begge) at jeg har fått ett avslappet forhold til dette. På en måte befriende. For 20 år siden brukte jeg mye penger på tullball. Men vinylen låt jo vanvittig bra i B&W høytalerne gjennom Mark Levinson forsterkerne den gangen jeg hadde kalibrerte ører. Men det ble mer innspillingskvaliteten som bestemte hva som skulle spilles og ikke musikken. innbilte meg tom jeg hørte forskjell når kablene lå over gulvteppet LOL. Men jeg husker det godt. Vanskelig og si en dag at nå er lyden perfekt, det er ikke mer og hente..
 9. Utvendig ja. Tryvann eller ikke, bor i Fetsund og antenneretning med best signal peker ihvertfalll rett mot Oslo. Får inn Østfold også med bra signal rett sør over Øyern.
 10. Tror ikke disse problemene er relatert til signal styrke/kvalitet. Ifølge dekoder'n er dette oppimot 100% med Oslo (Tryvann?) i bortimot fri sikt. Direkte TV og standard dekoderne uten HD fungerer dessuten uten problemer. Nei, tror rett og slett PVR produktet ikke er robust nok. Som sådan er det lite en gjøre med det..
 11. Rikstv bakkenettet er smarte greier, før det fantes var eneste alternativet på hytta o.l. satelittskåler og annet herk. Nå kan jeg ha ett abbonement, og se alle kanalene hjemme, på hytta i campinvogna osv. Canaldigital, Telia(GET) og de andre selskapene kan ringe meg så mye de vil, men når jeg spør om de kan gi meg det samme tilbudet på hytta sier de takk for samtalen. Men disse PVR boksene.. Jeg har hatt alle sammen og hvem er det eg. som skriver SW på disse? De er fremdeles no forferdelig upålitelig herk. (Jeg har to stykker bare så det er sagt, og de oppfører seg helt likt.) -Opptak fungerer noen ganger, noen ganger ikke. Har jeg tatt opp en film eller serie sjekker jeg alltid om slutten er der før jeg begynner og se den. For hvorfor i alle dager stopper/fryser et opptak midt i et program? På disken kan det stå at opptaket er 1:30 timer, som er korrekt, men etter f.eks. 20 min fryser bildet. Resten er svart. Og spole videre utover i opptaket går heller ikke. Opptaket er rett og slett korrupt. -Programmerte opptak etter EPG er også helt bingo. Noen ganger det ikke tatt opp noen ting. Men under planlagte opptak står programmet der fremdeles, lenge etter at dato/tid for programmer har passert. Er det så vanskelig og få dette til å fungere? -Og hvorfor kommer man ofte ikke inn på Underholdningsportalen? Kun svart skjerm, ingen meldinger. WiFi signalet er helt ok. Ikke at det er så viktig, smart TVen's vanlige nettilgang eller chromecast fungerer jo mye bedre. -En sjelden gang forsvinner også WiFi oppkoblingen til boksen helt uten grunn. Da må en gjøre hele innloggingen om igjen. -Også irriterende at undertekster forsvinner stadig vekk. Et kanalskift frem og tilbake, så er tekstingen tilbake igjen. Det morsomme er at absolutt all "teknisk" problemløsning fra Rikstv består i: "trekk ut støpslet i 15 sekunder, hvis det ikke hjelper, gjør en fabrikk reset". Ha en god dag.
 12. Ofte setter man i gang og tulle med ting en bør la være. Trodde jeg skulle få bedre nett ved og koble opp en Unifi AP Lite boks. Prøvd og sette opp faste kanaler og eksperimenterte med alt av settinger, men det oppsto flere problemer enn det har løst. Heiv ut alt og satte Genexis tilbake til standard med samme ssid og Auto channel valg og det fungerer akkurat like bra (eller dårlig..).
 13. Her er et scenario: Telefon 1 sender f.eks. sms "battery low" til telefon 2. Telefon 2 gjennkjenner sms tekst og svarer automatisk med forhåndsatt sms tekst. Finnes det noen apper eller muligheter som kan gjøre dette?
 14. Takker. Ja, det står jo der. Må jo bare holde øye med listene og se etter endringer da.
 15. Hvor, hvis mulig, kan man se oppdaterte lister med ATK måling i Norge. Det finnes jo både HW bokser og SW/Apps varslere som har disse dataene så de må jo få tak i det et eller annet sted?
 16. Nå må vi skille på skitt og kanel her. Det disse artiklene hovedsakelig handler om er GRATIS VPN tjenster. Og det har aldrig vært anbefalt av NOEN og bruke disse nettopp på grunn av det de skriver. At mange att på til er linket til amerikanske eiere bør få varsellampene til å begynne og blinke. Har du ikke råd til og bruke 30 kr mnd så stay off. Du er sikrere uten. Når det gjelder det påståtte kinesiske eierskapet til f.eks. ExpressVPN som denne journalisten (amerikansk ) i artikkel to henger seg opp i, så er jo dette ikke noe annet en løse påstander. Det er lov og drive undersøkende journalistikk, men ha i bakodet at USA er konspirasjonenes land og de har paranoia når det gjelder kinesisk innblanding. (jevnfør Tik-Tok, Huawei..). De burde heller bekymre seg for NSA.. Tror du kan være rimelig trygg med f.eks NordVPN (som også blir anbefalt i artikkelen) eller en av de andre 4-5 store leverandørene.
 17. Har som sagt nå prøvd ExpressVPN, NordVPN og Surfshark en ukes tid. Surfshark er billig, men får den ikke til og koble opp på auto. Må sette protokoller manuelt. Og glemmer man og slå av Kill switchen ved nedkobling virker ikke internett uten VPN etterpå. Da må en først inn i Surfshark appen og slå den av. Slik virker det ikke på ExpressVPN. Der går dette sømløst. Nedlasting på Express og Shark viser identiske hastigheter. Ca 40 mb på min 100mb linje. På NordVPN derimot får jeg helt opp i 60-70mb.(med samme protokoll). Aner ikke hvorfor. Men dette sammen med en pris som er halvparten av ExpressVPN og ikke langt unna Surfshark gjør valget enkelt for meg.
 18. Jeg ønsker ihvertfall ikke at ISP'en skal "se" meg. Det er vel akkurat det som er poenget med VPN. Ja..ISP'ene har det strengeste regelverket og utleverer all info om deg hvis de får rettslig krav om det.
 19. Tror du har en riktig oppsummering der Olaf. Kjøpte like godt 1 Mnd abbonement for "premium" tilbyderne ExpressVPN og NordVPN pluss et billig-alternativ fra Surfshark. Etter en del testing og sammenligning på funksjon og pris sitter jeg igen med NordVPN som det desidert beste valget (for meg, på min HW). Finnes sikkert andre bra alternativer..
 20. Søker en etter VPN info i Norge får man opp en masse sider med såkalte ekspert vurderinger av VPN leverandører: vpnportalen.no, bestvpnnorge.no, nb.vpnmentor.no, vpnxpert.com, nb, vpnpro.no, vpnnorge.no..... Sidene er suspekt like med angivelige "tester" med syltynt teknisk innhold som stort sett består av sammenligning og oppramsing fra VPN leverandørenes egne sider. For meg ser det ut som suspekt dårlig skult reklame. Noen av de innrømmer også med liten skrift at de får prosenter ved bruk av VPN linkene fra sidene deres! Mange av forfatterne er etter nærmere ettersyn mest utenlandske navn noe som sier meg at sidene slett ikke er så norske som de gir seg ut for. Så..er det noen uavhengige norske sider som tar for seg VPN uten fordekte kommersielle hensikter?
×
×
 • Create New...