Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Begynt å date ei med autisme - dårlig kommunikasjon og rare vibber


Gjest d9d09...88b

Anbefalte innlegg

Gjest d9d09...88b

God kveld.

Jeg ble kjent med ei gjennom facebook for 2-3 uker sia (litt tilfeldig egentlig, bare addet hverandre og begynte å snakke). Hu var veldig tidlig åpen om at hu hadde asperger eller såkalt høytfungerende autist. Jeg gav hu likevel en sjanse og vi ble enige om bowling helgen etterpå. Hygggelig med date tenkte jeg, for har vært singel en liten stund.

Dagene gikk og hu sendte meg melding ett par dager før og sa hu ikke hadde energi til bowling fordi hu hadde mye å tenke på disse dager. Så spurte hu om jeg heller ville komme hjem til hu en tur og se på film elns. Jeg dro og vi hadde det veldig hyggelig. Følte vi hadde gnist fra starten, og det ble fort klining. Jeg sa ganske fort at jeg ønsket å være gentleman og ikke ligge med hu med en gang. Men vi klarte liksom ikke å la vær, og det ble en runde mot slutten av kvelden - hu sa i ettertid at hu ikke angret på dette.

Jeg dro hjem etter dette og vi chattet sammen de neste dagene. Tonen var god men jeg merket at hu skrev litt mindre hjerter enn tidligere. Hu har alltid vært treig med å svare men jeg har unnskyldt det med at hu har autisme, og de har en tendens til å slite med kommunikasjon online, har jeg lest.

Uansett så avtalte vi nytt møte, denne gangen kino. Hu gledet seg og vi så begge frem til dette.
Helgen nærmet seg og igjen så avlyste hu møte ute, men spurte om jeg heller ville komme hjem til hu. Ensom som jeg er disse dager så sa jeg selvfølgelig ikke nei til dette. Hu delte med meg at hu hadde fått mensen men at jeg gjerne kunne komme likevel. Jeg kom selvfølgelig allikevel da jeg ikke bare er ute etter sex, men var/er genuint interessert i hu som person, så jeg kom en tur på lørdagen som var nå og var i 5 timer. Vi hadde det koselig, bare så på truecrime, hørte på musikk , klining, snakking osv. 

Når jeg skulle dra så ble vi begge enige om at vi ville møtes en tredje gang, og skulle meldes til uka.
Jeg hørte ikke noe på 3 dager, men idag tidlig (tirsdag) sendte jeg melding bare for å takke for sist og spurte åssen det går med hu.

Nå har det gått hele dagen og hu har ikke åpnet meldingen min.
Jeg forstår meg ikke på hu. Når vi møtes virker hu betatt og veldig intr.
Men på messenger er det altså helt tyst.

Er dette normal oppførsel på en voksen person som har asperger? Hva kan dette komme av? Skal jeg bare smøre meg med tålmodighet? Hu var litt sånn før forrige møtet også. Men jeg tar jo dette innover meg. Jeg har bare vært snill med hu, vært ordentlig gentleman fra første stund, og jeg blir jo naturligvis lei meg når hu bruker lengre og lengre tid på å svare.

Har ikke lyst til å gi hu opp så lett, da jeg virkelig likte denne personen og jeg er sikker på at hu egentlig liker meg også.

Anonymous poster hash: d9d09...88b

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest d9d09...88b skrev (13 timer siden):

Er dette normal oppførsel på en voksen person som har asperger? 

Anonymous poster hash: d9d09...88b

En av tingene ved autisme eller Asperger er jo nettopp det; problemer med sosiale interaksjoner.

Min erfaring med personer på spekteret er at de er «seg selv» i større grad enn oss neurotypiske, på både godt og vondt (Jeg setter stor pris på det, men slipper også å leve med bakdelene). Vi er alle forskjellige, men mange av oss har en tendens til å være mer konforme og ensartede. 

Har du møtt én person på spekteret - så har du møtt nettopp det; kun én.

 

Mitt tips er å spørre henne direkte, og kommunisere det som jeg oppfatter deg her; du bare lurer og ønsker å ta det opp, fordi du liker henne veldig godt 😊

Endret av epifant
endret «selv selv» til «seg selv»
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Viktige ting som tas opp. Kommunikasjon er spesielt viktig ved autisme da veldig mye som er "grei skuring" for vanlige folk kan være litt mer kryptisk for noen med autisme og trenger litt oppklaring. Nå er dette mest vanlig for dem som ikke har høytfungerende autisme, men det er som regel et gradert problem. Det er smart å bare be dem si hva de vil når de ønsker noe, heller enn å forvente subtile hint og automatisk proaktivitet.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest d9d09...88b

Hei! TS her. Takk for gode svar.

TIL ADMIN: Kan dere slette denne? Ønsker ikke å ha dette liggende ute på offentlig fora, da det blir litt personlig.

Tusen takk. Mvh TS

Anonymous poster hash: d9d09...88b

Lenke til kommentar
Gjest d9d09...88b

PS kan informere om at hu sendte meg svar på kvelden igår, og det var ett genuint og hyggelig svar. Med mye hjerter osv. Men det tok jo 15-16 timer og det er dette jeg sliter med å forstå litt. Men hyggelig uansett da.

Anonymous poster hash: d9d09...88b

Lenke til kommentar

Så at du ville slette tråden men svarer å håper det blir sett før den tid. Har Asperger selv så kjenner meg godt igjen, ofte blir jeg bedt med ut på ting men avlyser å ber heller folk hjem til meg, dette pga hjemme føler jeg meg mer trygg og slipper å bruke energi på å virke "normal" ute blant folk, dette kan ta på.

Jeg også svarer seint, dette er fordi meldinger blir ofte overtenkt og svar er derfor godt tenkt ut så de ikke kan misforstås, dette tar tid, eller jeg må "lade opp" etter å ha vært sosial så da orker jeg ikke se meldinger og være sosialt aktiv.

Som nevnt i tråden tidligere, direkte kommunikasjon er beste, da slipper vi å overtenke men kommer rett til bunns i stedet for å måtte gjette hva ting betyr da sosiale normer kan vanskelig å forstå.

Uansett, ser det går bra, gi henne tid å håper det går bra fremover 👍

  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...