Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Komplimenter til fremmede


Gjest ab474...fad

Anbefalte innlegg

Gjest ab474...fad

Hva tenker dere om det? Jeg er en mann i min beste alder og jeg og noen kompiser har blitt flinkere til å gi komplimenter til hverandre.

I dag så jeg ei flott jente på busstoppet og jeg fikk lyst til å si hvor fint og sympatisk smil hun hadde, men stoppet meg selv da en stemme i bakhodet sa at slikt gjør man ikke.

Hva er konsensus på det å gi komplimenter til fremmede? Er det greit? Kun til samme kjønn som en selv, eller også til motsatt kjønn? Kun hvis det ikke er flørting, eller lov uansett? På fylla har jeg gitt mange komplimenter og det har ført til dates og alt mulig rart, men edru har jeg ikke tatt steget enda. Er ikke fremmed for en flørt, men tenkte mest jeg ville si det til hun jeg så for å gjøre dagen hennes bedre.

Tanker?

Anonymous poster hash: ab474...fad

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan aldri anta at folk skjønner intensjonene dine når de aldri har hatt noe erfaring med deg. Du kan være så vennligsinnet du bare vil men det er alltid noen som vil tolke det negativt. I Norge så er det heller ikke vanlig å snakke med fremmede sånn helt ut av det blå, men mer akseptert innen utelivet etter på fjorden eller i naturen.

Det er jo ingen som fysisk stopper deg fra å være hyggelig mot folk når du føler for det, men bare vær forberedt på en del forskjellige motreaksjoner.

Bare et lite eksempel på en lignende situasjon;

En gang sa jeg f.eks fra til en dame som stod å pakket varene sine i dagligvaren fordi det så ut som hun hadde glemt noe, og jeg fikk på følelsen at hun trodde jeg hadde til hensikt å ta varen når hele poenget var at hun ikke skulle glemme den.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
Gjest b8e72...0da

Pene kvinner med pene smil og alt det der hører det hele tiden uansett. Mest sannsynlig er de lei av å få den oppmerksomheten. Er en grunn til at det var en kampanje for noen år siden angående uønsket oppmerksomhet på offentlige steder, jeg finner ikke igjen artikkelen om det men var under oppstyret rundt #metoo. De syns det er slitsomt med denne typen oppmerksomhet. Enkelte syns det er fint å få slike komplimenter likevel, men det er en risiko å ta. Gjør som du vil men vær forberedt på å ikke bli hedret eller få den reaksjonen du ønsker. 

Anonymous poster hash: b8e72...0da

Lenke til kommentar

Hvordan det vil bli oppfattet avhenger av din sjarm og ditt utseende. Det er en hårfin grense på hva som vil bli oppfattet som creepy og hva som vil bli oppfattet som et genuint kompliment. Det vil også være veldig individuelt fra person til person, altså mottaker av komplimentet og deres dagsform, så det å spytte ut kompliment til fremmede vil være et sjansespill alltid, uansett. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Her stanger man nok dessverre opp mot kald, norsk kultur. Når bor jeg riktignok i utlandet hvor det er litt mer aksept for å fyre av komplimenter til fremmede, men sånn generelt, i den grad jeg gir fremmede komplimenter så er det nærmest utelukkende til personer jeg allerede har en samtale med, og det går på stil, og ikke kropp. Personlig ville jeg holdt meg unna smil, selv om det er aldri så godt ment. Det som har fungert for meg har vært kompliment på hårfarge/stil eller klær som jeg genuint liker. Som regel fyrer jeg det av uten noen som helst baktanke om noe som helst, og noen setter merkbart god pris på det. Akkurat det med baktanker er nok også greit å ta med seg. Det kan være enkelt å gjennomskue at man gir et kompliment for å starte en samtale og "få noe ut av det", og da er det veldig avhengig av hva den andre personen synes/tror om deg generelt.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe galt å si til noen at de har pent smil, hvordan man tar det kommer litt an på personen som sier det. Noen virker veldig oppriktige og ærlige i det de sier og gjør, og det er ikke alltid de som er 8-10 på skalaen som har den beste X-faktoren !  Noen ganger får man bare følelsen av at det er en oppriktig og ærlig kommentar som er ment å være positivt ment.
Men, vær klar over at dagsformen, settingen og personligheten  kan avgjøre hvordan det blir tatt i mot. 
Fokuserer man mye på hår/klær/sminke, så kan noen få det for seg at man må bruke mye penger på det for at man skal bli lagt merke til.
Men, det skader ikke å prøve med positive kommentarer hvis man føler for det, i verste fall blir du møtt med en kald skulder (men, noen ganger blir man som mottaker litt glad i etterkant når man får tenkt seg om).  
 

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg gir komplimenter til folk jeg ikke kjenner ofte. Får bare smil og overraskende tilbakemeldinger. Har ikke opplevd noe negativt ennå. Jeg har gitt komplimenter både til kvinner, barn og menn. Her om dagen så jeg en dame som hadde på seg en knalloransje kjole, ellers ikke oppdolla og da sa jeg "Wow! Så flott du er i dag! Den fargen kler du!" Hun ble kjempeglad og overrasket. En annen gang var jeg på vei til jobb og møtte en kollega inne på senteret. Ga henne en god klem og forbi oss gikk det en eldre mann som sa "Kan jeg også få en klem?" Ja, klart du kan! sa jeg. Og ga ham en god klem. Her var det jo han som tok initiativet, men jeg tenker at man skal ikke være så redd for å by på seg selv eller si noe fint til fremmede. Kanskje det er akkurat det du sier eller den klemmen som gjør at personen får en bra dag☺️💗 

Men er man mann og gir et kompliment til en dame, feks det du ønsket å si til den dama på busstoppet, så ville jeg vært veldig lett i tonefallet når jeg sa det. Alt kommer an på måten du sier det på, om det vil bli oppfattet "sleazy" eller ei, tror jeg. Go for it, sier bare jeg! Jeg ville iallefall syntes at det var kjekt å få et så fint kompliment av en fremmed😊

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...