Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, 

Har hundrevis av bilder som jeg vil digitalisere. Vurderte å bruke mobil apper men tenker kvaliteten kanskje ikke vil være topp. Kanskje bedre/enklere med en fotoskanner fra Canon eller lignende. 

Noen med erfaring med slikt?

Setter pris på alle gode innspill og råd:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har negativene til bildene, vil det gi bedre kvalitet ved digitalisering. Canon-skanneren som nevnes her, kan også benyttes for negativskanning så vidt jeg kan se.

 

Selv har jeg en Epson-skanner som for så vidt er ok til formålet, men som er ganske treg på negativskanningen. Ut i fra jeg egentlig leste om testene av 9000F for noen år tilbake, angret jeg vel litt på at jeg ikke gikk for den i stedet da i hvert fall. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Har også en gammel epson foto scanner jeg bruker til å scanne negativer, da jeg fortsatt på hobbybasis liker å ta frem filmkameraene mine i ny og ne og jeg fremkaller negativene selv. Men en tradisjonell flatbed scanner (som den du linket til) er tidkrevende å bruke til å fremkalle store mengder negativer og bilder med.

Du har dedikerte scannere som er gode (og raske) til å fremkalle negativer, men de koster skjorta. Et annet alternativ som jeg ville ha sett på er å sende inn negativene til et studio som gjør det for deg. Hvis dette er et engangstilfelle kan det være et bedre alternativ. Japan foto digitaliserer fortsatt negativer så vidt jeg vet, men jeg synes kvaliteten er litt - meh. https://www.indiefilmlab.com er noen jeg har vurdert (og hørt mye bra om), men du må ta høyde for fraktkostnadene da de holder til i statene.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Arildness skrev (27 minutter siden):

Kom over Canon CanoScan LiDE 400, USB-C, skanner hos clas Ohslon til 1299kr.

 

Er den helt grei? Eller er jeg på bærtur..😄 

 

 

Jeg har kun bildene. Negativene har jeg rotet bort mange år siden.

Har ikke kjennskap til den modellen spesifikt, men ut ifra brukeranmeldelser på prisjakt.no anbefales det å styre unna da det er mye tull med den. Min personlige (subjektive) mening er å styre unna scannere i denne prisklassen (du får det du betaler for). Flatbed scanneren jeg bruker er en Epson V600 og den ligger ute på prisjakt fra 3990 og det er en helt grei scanner til dette formålet.

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (6 minutter siden):

Flatbed scanneren jeg bruker er en Epson V600 og den ligger ute på prisjakt fra 3990 og det er en helt grei scanner til dette formålet.

Jeg kikket på Epson Perfection V600 Photo. Tilsvarer den CANON CANOSCAN 9000F MARK II A4  som ikke er å få kjøpt lenger.

Klarer den negativer og slides i fra 50-tallet?

Hva med ufremkalte filmruller fra fotoapparater?

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Subara skrev (8 minutter siden):

Jeg kikket på Epson Perfection V600 Photo. Tilsvarer den CANON CANOSCAN 9000F MARK II A4  som ikke er å få kjøpt lenger.

Klarer den negativer og slides i fra 50-tallet?

Ja den scanner både positiv og negativ film (har scannet begge) i de fleste formater (I mitt tilfelle 35mm og 6x9 120 mellomformat)

Subara skrev (9 minutter siden):

Hva med ufremkalte filmruller fra fotoapparater?

Ingen scannere som scanner ufremkallede filmruller. De må fremkalles først, uansett

Lenke til kommentar

Er greit å styre unna de billigste skannerene, ofte kan du like gjerne bruke mobilen hvis den har bra kamera.

Personlig hadde jeg nok ikke kjøpt Canon LiDE 400, se: https://www.dpreview.com/forums/thread/4559094

Epson V600 kan kansje være noe? en nylig test: https://www.digitalcameraworld.com/reviews/epson-perfection-v600-review

Se også https://www.dpreview.com/reviews/what-it-s-like-to-scan-film-on-the-epson-v600

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Digitize your photos with Epson Perfection V600 photo scanner lagt ut for 2 uker siden av Amanda Littlecott: The Photo Organiser. Jeg har fulgt med på henne før. Veldig fin og enkel innføring i å bruke skanneren.

Håper at Epson fortsetter å oppdaterer programvaren når skanneren har vært i salg så lenge. Her står det under spesifications

Sitat

Supported operating systems: Windows 10, 8/8.1, 7, Vista, XP, Mac OS X 10.6.x to 10.14.x

At man laster ned drivere hos Epson så man får den opp å gå.

Hvis man bare skal digitalisere papirbilder anbefaler hun Epson FastFoto skanner, for skanningen tar veldig lang tid. Men det koster en del mer. Er det feks. mulig å leie slikt utstyr?

Mange meninger og råd i linkene over. Investere i en bedre filmholder: http://www.betterscanning.com/. Får man tak i det i Norge?

Eller fra min kilde i 2018. Ta en tur til glassmester for å få skjært til et matt glass du legger negativene under istedenfor negativholderen, da gamle negativer ofte er så buede at deler av bildet blir uskarpt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...