Gå til innhold

Rydde jordsmonn for hestehoven?


Anbefalte innlegg

Jo, det er sant, denne mesterlige planten er hver vår og høst blitt en ren hodebry "Hage-hobby"

Planten er i mine øyne noe shit og svært vanskelig å få ryddet bort. Spesielt vanskelig per i dag, der Roundup nå er blitt utvannet til å ikke ha noen funksjon mot hestehoven eller kveke planter. Så hva er alternativet? Hver vår gjelder det å få knipset AV denne gule blomst, før denne er vissen og fyker av gårde med vinden, for å bli en ny shit hestehov. Så langt - så greit, men hva med de som allerede har etablert seg? Skal man få tak på Roundup med virkning i dag så må du være registrert bonde. Stemmer det? Hovedingrediensen/virkestoffet i Roundup skal visstnok være stoffet  GLYFOSAT. Vil dette virkestoffet alene virke like godt som Roundup?, men kan dette kjøpes? Husker jeg rett inneholder Roundup også andre tilleggsstoffer som er med i bekjempelsesprosessen, og bare GLYFOSAT uten slike tilleggsstoffer...? 

 

Jeg har også med gode resultater prøvd Gardena si spesial saks so løfter opp hele planten, inkl røtter. Hvor godt resultat dette blir, beror på plantens størrelse og hvor godt denne er grodd inn i jordsmonnet. Jeg har også prøvd ut anbefalingen i TV2 tid for hage, gass brenning. Resultatet ble fint å se på for den sesongen selve brenninga fant sted, men planten beholdt røttene og kom like greit opp igjen ved årets neste sesong. Eddiksyre? jeg har prøvd ut en ren 7% konsentrat, men resultatet uteble. Kanskje 35% utvannet gir bedre resultat(?)

 

Et alternativ (nytt for meg) er stoffet Pelargonsyre og som jeg kan se selges som både konsentrat, om ferdigblandet. klar til bruk Jeg har frem til nå ikke funnet ut av HVOR kjøpe dette?

 

Har DU noe mer informasjon omkring de spørsmål jeg setter opp her, er jeg meget takknemlig om du ville ha delt din erfaring/informasjon her.

 

Takk. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hagebutikker selger en form for jødsel dem kaller plenrens.
Kan også få dem på vellutstyrte byggvarekjeder som obs bygg
Dette testet min mor sist sommer.
Det var overraskende effektivt.
Ikke bare mot dem gule pestplantene, men også annet ugress.

Er ikke gratis men hos min mor virket dette

Lenke til kommentar
maxijoker skrev (På 9.5.2023 den 15.53):

Skal man få tak på Roundup med virkning i dag så må du være registrert bonde. Stemmer det?

Sprøytesertifikat, for spesielt interesserte og koster litt + ikke alltid lett å finne slike kurs.

Er du tålmodig kan du prøve å ta de med gresstrimmer hele vekstsesongen. Har samme problem med lupin hos meg. Har tatt de grytidlig på våren nå i noen år og de sprer seg ikke mer, men de gamle virker ikke å gi seg så lett. Tistelen har jeg brukt en litt mindre "pk" kur mot.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Valmeth skrev (På 10.5.2023 den 21.53):

Sprøytesertifikat, for spesielt interesserte og koster litt + ikke alltid lett å finne slike kurs.

 

Ja skjønte av selgeren hos Felleskjøpet at et sertifikat var økonomisk forsvarlig, men bare dersom du var en bonde med et ekstremt ryddebehov for ugress. Der var jeg ikke, ennå :D 

 

Jeg kjøpte da inn Roundup konsentrert, og brydde meg ikke om anbefalingen, 13L vann var det vel. Det ble 7L. Så er det vel å vente opp til 3-4 uker før et eventuelt resultat skulle vise seg. Det er ca 10 dgr. siden jeg sprøytet nå, og har merket meg at for de planter som ble sprøytet sitter rota svært løs i jordsmonnet. Selv om selve bladfargen ikke har gått over til gult/brunt ennå. Det ser lovende ut.

 

Kjøpte også 500mL av den billige sorten, gresstrimmer. Også her har jeg på følelsen av at jeg må overstyre blandingsforholdet med vann. Hvis ikke er min følelse at  jeg bruker "sukkertøy".  Foreløpig har jeg ikke blandet denne ut, jeg tenkte at jeg ville vente med tiden for å se på resultatet med Roundup, først. 

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Så forskjellige er vi mennesker anlagt. Jeg selv hadde skaffet meg småplanter i flertall og integrert dem i min hage (om jeg hadde hatt en), for de gule, flotte blomstene er selve symbolet på vår og at man klorer seg fast og skaffer seg et liv der en kan, uansett hvor vanskelig det er. Jeg er veldig glad i dem. :D 

Lykke til med ditt prosjekt, uansett om det er motsatt. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...