Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

SUV til hytte/feriebruk


Anbefalte innlegg

Vi er et par uten barn, med hund, som bor sentralt i Oslo med P-plass. Kjører en 2009 Citroen C4 Grand Picasso som går greit, men vi forbereder oss på at den kan knele da det begynner å bli en del feil.

Vi kjører veldig lite i hverdagen, omtrent bare i helger og ferier. Vi har hytte på fjellet og drar mye dit, og har blitt veldig glade i bilbasert camping de siste 3 årene. Vi kjører ikke mer enn 8000 km/året.

Budsjett maks 350k, hva er den beste bruktbilen? Elbil virker ikke som noe opplagt valg da det er deilig å kunne kjøre 60 mil tur retur til hytta uten å planlegge lading og hytta har ikke innlagt strøm. En SUV er vel opplagt, men har sett på alt fra Land Rover til Suzuki Vitara. Skeptisk til Land Rover da de har rykte på seg for å være pengesluk, men til å kjøre rundt i Norge/Sverige med masse oppakning finnes det vel knapt noen bedre bil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skavold skrev (1 time siden):

Toyota Hilux. Sørg for å rustbehandle den, så holder den evig.

Det var ikke dumt forslag. Dobbel cab med trekk på lasteplanet? Hva slags motor er anbefalt? Vil gjerne ha 5 seter, men hvor mye sparer man på grønne skilt?

Lenke til kommentar

Hva med Mazda CX-5? Den har fått mye skryt i tester og den "nye" som kom en gang i 2017 har fått skryt for komfort og lavt støynivå. Skal generelt være lite feil på.

Bensin: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=287533445

Diesel: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=293855478

Ellers har du CX-30, mildhybrid, som har fått mye god omtale. Usikker om den er stor nok med hund og masse bagasje. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=289873978

Lenke til kommentar
17 hours ago, andysor said:

Det var ikke dumt forslag. Dobbel cab med trekk på lasteplanet? Hva slags motor er anbefalt? Vil gjerne ha 5 seter, men hvor mye sparer man på grønne skilt?

Jeg har en Double Cab med hardtop. Om du kjøper en 2013-modell eller eldre kan du sette inn bakseter gratis* i løpet av året (så fort det har gått 10 år siden førstegangsregistrering). Fra 1. januar 2014 kom det nye regler som utvidet denne grensen til 30 år.

Her kan du finne ut hvor mye avgiften er for 2014-modeller og nyere: https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/bil/bygge-om/regn-ut/

OBS: Sørg for å få med alle nødvendige deler til baksetene. Den tabba kan jeg alt om ... ;)

Motorvalgene på Hilux i Norge er ganske enkle. Generasjon VII som kom i 2005 har en ganske daff 102-hester, som raskt ble oppgradert til 120 hester. Deretter kom en ny facelift som økte dette til 144 hester. Alle disse er 2,5-litere. I tillegg finnes en 3-liters motor med 177 hestekrefter i kombinasjon med automatgirkasse. Jo nyere årsmodell, jo høyere andel av automatgirede biler finner du på markedet.

Det er ikke vesensforskjell i opplevelse på disse 2,5-litersmotorene, med unntak av 102-hesteren. 3-literen har jeg ikke kjørt.

*: Omregistrering krever time hos Statens vegvesen for kontroll, og bestilling av nye skilter. Til sammen ca. 1500 kroner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...