Gå til innhold

Slik blir Super Mario-filmen med norske stemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gringorilla skrev:
Altså, som nordlending selv, så setter jeg pris på forskjellige dialekter i slike filmer, men burde ikke Mario og Luigi ha samme dialekt? Ser dette er et gjengangsproblem i norsk TV og film.
Pratet med noen venner om nøyaktig dette i går. Driter fint i hvilken dialekt de ender opp med, så lenge begge brødrene høres ut som de er fra samme stedet. Men dét var visst for mye forlangt.
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har sett filmen. Filmkritikerne er kraftig delt mellom disse som med rette identifisere den som en film for Nintendo-fans, og disse som ønsker større dybde og mer dypsindig bredde. Action fra start til slutt, overraskelser til tross for at mye var avslørt på forveien, heltene vant i slutten mot Bowser som var banket opp, beseiret og ydmyket. Mario og Luigi ønsket anerkjennelse, men hadde sannsynlig aldri trodde det skulle være som superhelter. Prinsessen bryter ikke med etablert sedvane, hun var allerede i 1980-tallet en selvofrende, snarrådig og klok kvinne som ikke nøler med å sette hardt mot hardt. Det som egentlig er filmens styrke er verdensvisning. Helt siden filmen Zootopia i 2016 har animasjonsfilmer med fikse ferdige verdener uansett hvor fremmedartet de er, blitt positivt mottatt av seerne. Dette gjentok seg med Sonic og Pokemon, og nå er det Marios tur. Selve filmen er basert på kjennskap om Mario-universet og dermed er et speilbilde av dets sedvanene. 

Og dette ser ikke kritikerne som ikke er innforstått med Nintendo og Mario-universet. Fordi de realisert ikke at det er en film laget av produsentene bak Mario-universet rettet mot spillerne og fans, for å gi dem opplevelsen av å være i et spill, hvor handlingen er ikke vektlagt så meget som selve innholdet i eventyret der alt skal være så rett og lettfattelig som mulig fra A til B. Ennå finnes det fascinerende beretninger som hvordan Mario-brødrene kom til det mystiske universet med "Soppriket", og små anekdoter som at Mario misliker å spise sopp. 

Fans og barn flest bryr seg ikke om handlingens dybde. Men jeg ser to problemer; språkforvirring omkring Mario-brødrene og timingen av utgivelsen, påsketid er ikke et godt valg. Uansett er filmen ikke ment for et bredt publikum. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...