Gå til innhold

Trådløst nett med lysets hastighet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tek skrev:

Quote

Trådløst nett med lysets hastighet....PureLiFi mener de har en løsning; trådløst nett via lys i stedet for radiobølger. 

Her skaper Tek et falskt inntrykk av at lys beveger seg kjappere enn radiobølger. Det er feil. Radiobølger beveger seg også med lysets hastighet, ettersom både lys og radiobølger kun er elektromagnetisk stråling på hver sin plass i det elektromagnetiske spektrumet, med bølgelengden som eneste forskjell.

For de som lar seg more av sånt uvitenskapelig sprøyt fra journalister med for lite naturvitenskapelig bagasje, så vil jeg anbefale sprøytvarsleren.

Det er visse fundamentale aspekter som bør og skal nevnes hvis en artikkel som omtaler trådløs datakommunikasjon påberoper seg å være seriøs, og det er overføringshastighet (eksempelvis antall Gbit/sek) og bærebølgens frekvens (GHz). Her burde artikkelforfatter ha nevnt at frekvensen er mellom 428 og 740 THz og at overføringshastigheten er ca 100 Gbit/sek, som dermed er ca 100 ganger kjappere enn WiFi (802.11ac) som folk flest med ny ruter er vant til.

Så det at lys overfører informasjon kjappere enn radiobølger har altså ingenting med hastigheten til den elektromagnetiske strålingen, men frekvensen til strålingen å gjøre; dess høyere frekvens, dess kortere bølgelengde, dess flere bølger pr tidsenhet, og dess mer informasjon kan oversendes pr tidsenhet.
Artikkelens forfatter Finn Jarle slår m.a.o til igjen.

Endret av Radon Ready
skrivefeil
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...