Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Gruslignende dekke på gårdsplass/adkomstvei


Anbefalte innlegg

Hei,

Har en gårdsplass og adkomstvei som vel en gang har vært i hvert fall delvis gruslagt, men etter som årene har gått begynner å bli mer og mer jordete og dermed også til tider gjørmete. Tenkte å kjøre med noe ny steinmasse, gjøre det enklest mulig, men er usikker på hva jeg skal velge for type: Pukk, singel, eller knust asfalt og hvilken størrelse? Pris er også en avgjørende faktor. Noen som har erfaring eller kjennskap til dette. Er det noen tid på året det er bedre å legge enn andre, eller spiller det ingen rolle?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis veien nærmest har blitt som et jorde, trenger den nok et lag med grus før det bestilles singel. På samme måte som hageheller bør ha et lag med sand under seg. Er veien ødelagt, kan den til og med stabiliseres med store grunnsteiner nederst før grusen legges på.  

Lenke til kommentar

Jeg jobber med slikt. Priser er avhengig av hvor langt det er til nærmeste pukkverk, hvor lang/bred veien er, hvor fort du trenger jobben gjort, hva du vil ha gjort, og hvor mye masser som evt må kjøres bort og nye masser til vegen din. 

Hvis det er veldig gjørmete og dype spor kan det hende at du bør skifte ut massene. Da graves jordmasser bort i toppsjiktet(30-70cm), legger duk - pukk (40-120) - og finpukk (4-8/8-16) på toppen, evt subbus eller knust asfalt. 

En enkel, men ikke veldig holdbar måte å fikse det på er å bare legge duk på eksisterende veg og 5-10cm med 4-16 pukk oppå. 

Lenke til kommentar
Cerent skrev (11 timer siden):

Hva er egentlig vitsen med å ha duk under?

Det ligger i litt i navnet på duken: masseseparasjons*duk.

Må ikke, men det hjelper å stabilisere massene, og hindrer at f.eks. pukk synker ned i mykt underlag, eller at finmasse (f.eks. subbus) vaskes vekk og renner ned i lagene.

Endret av steinrawr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...