Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hun var utro (3 ganger), jeg tilga. Men jeg elsker ikke henne lenger. What to do?


Gjest cd7ee...d72

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ting jeg vil legge til, og jeg skriver generelt. 

Ja, det hun gjorde var feil. Og, det blir feil å bruke ordet skyld om det jeg nå skal skrive. Men noen ganger når en part i et forhold gjør noe slikt, så kan den andre parten ha vært delaktig som en utløsende faktor for det som skjedde. 

Denne viten vil ikke hjelpe deg mye nå, for tilliten er uansett brutt, og forklaringen vil smake som en unnskyldning. 

Men, like vel. Tenk litt på forholdet, hvordan det var, hvordan var dere? Manglet det noe dere i mellom som gjorde at hun søkte slik nærhet, spenning, eller noe annet som førte til at hun var utro? 

Jeg vil ikke at du nå skal sitte å bebreide deg selv. Men, min erfaring er at de aller fleste gangene dette skjer, så er det noe mer enn at noen er så jækla kåte. Selv om det på ingen måte er noe fasit. 

Poenget er, det er lurt å tenke gjennom når du går inn i et annet forhold. Ikke start det forholdet med mistillit av erfaring. Men med ekstra selvsikkerhet av erfaring, av å kanskje vite hva du kan gjøre for å bidra til at det ikke skjer igjen. Hva du kan gjøre for at den neste gnisten som blir en flamme, ikke dør ut, men holdes i live. 

Og husk. Tillit kan kreves EN gang. Det må du gi din neste flamme, ikke i form at at hun føler at du ikke bryr deg, men at du faktisk stoler på henne. 

Beklager et litt dypt og langt innlegg. Er ikke så flikt til å formulere meg om slike ting. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar
Gjest 9de86...d6a

Noe mange ikke innser - er at du velger NÅ hvordan du tenker på dette i fremtiden. Tenker du på det som dritt og helvete blir du fort bitter. VELGER du å tenke på det som at du var sterk og at dette var starten på nye deg, så blir det din sannhet. 

Anonymous poster hash: 9de86...d6a

Lenke til kommentar
Gjest cd7ee...d72
Sjørøver skrev (16 timer siden):

Er du redd for å ikke finne deg ei ny, kanskje? 

Definitivt

@serpentbane Hun var utro mens jeg var på Nordsjøen. Forholdet på det tidspunktet vil jeg si var veldig bra, men jeg ante ikke hva hun holdt på med. Hun har noen dårlige venninner som jeg mistenker dro henne med på slikt

Anonymous poster hash: cd7ee...d72

Lenke til kommentar
Gjest cd7ee...d72

Hun var her i stad og leverte noen ting jeg hadde hos henne (som jeg hadde glemt). Jeg greide å sende henne avgårde igjen i alle fall. Hun var lei seg, men hun gjorde forsøk på å manipulere meg

Anonymous poster hash: cd7ee...d72

Lenke til kommentar
16 hours ago, Serpentbane said:

Men noen ganger når en part i et forhold gjør noe slikt, så kan den andre parten ha vært delaktig som en utløsende faktor for det som skjedde. 

Jeg skjønner veldig godt hva du mener, men du beveger deg inn på ett farefullt omeråde her, der du kan komme til å ufrivillig legitimere en slags overhengende trussel om utroskap i ett forhold for å undertrykke eller kontrollere den andre part.

 

16 hours ago, Serpentbane said:

min erfaring er at de aller fleste gangene dette skjer, så er det noe mer enn at noen er så jækla kåte. Selv om det på ingen måte er noe fasit. 

Det kan godt hende, men det er likefullt 100% den utro parten som valgte å være utro. Istedenfor å være utro så kunne hun ha:

-Snakket.

-Foreslått samlivsterapeut.

-Avsluttet forholdet.

Jeg kunne ha lagt skylden på at denne kvinnen sikkert er ganske ung og uerfaren, eller at det er alkohol som har skylden, eller at kulturen vår har åpnet opp for at kvinner skal føle seg mye mer fri til å gjøre hva de vil, og ikke la en mann kontrollere dem. Eller hva som helst annen unnskyldning, men det er fortsatt 100% kvinnens valg å være utro fremfor ett av valgene over.

I forholdet til min ekskone, så ble jeg kontrollert, manipulert, og servert trusler jevnlig. Skulle jeg ha blitt 'løftet' vekk av alt dette til å oppsøke andre kvinner uten å først enten snakke, foreslå terapi, eller avslutte forholdet til min kone? Jeg fikk faktisk flere sjanser til å være utro mens jeg var gift enn jeg trodde. Jeg avviste kort og blankt i alle situasjoner fordi jeg var gift. Slik er jeg.

16 hours ago, Serpentbane said:

hva du kan gjøre for å bidra til at det ikke skjer igjen. Hva du kan gjøre for at den neste gnisten som blir en flamme, ikke dør ut, men holdes i live. 

Helt greit å bry seg mye om sin utkårede selvfølgelig, men det er aldri en parts ansvar at en annen er utro.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest cd7ee...d72 skrev (48 minutter siden):

Definitivt

Det er veldig sjeldent et problem. Gjør det slutt, ta noen måneder der du kun fokuserer på deg selv så får du det fort bedre. Ta kontakt med gamle venner og kom deg ut, så treffer du ei ny relativt kjapt. Og ikke la erfaringen med hun som var utro farge ditt neste forhold. Du må stole på folk.

Og jeg forstår godt at du ikke elsker henne lenger. Opplevde det selv en gang, og det var akkurat som du slo av en bryter. Vær så god, neste.

Endret av Sjørøver
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest cd7ee...d72

Hvor er den bryteren? Fordi jeg vil gjerne skru den av, for akkurat nå så jeg litt på kanten av å gjøre noe dumt. Faen ta at dette er så vanskelig, jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke kan bare gå videre i livet og bare glemme henne etter det hun har gjort mot meg :( 

Anonymous poster hash: cd7ee...d72

Lenke til kommentar

Gjennom dialog med SSFF, Seksjon for selvmordsforskning og forebygging, har vi fått råd om hvordan vi skal behandle innlegg fra forumbrukere som vurderer selvmord.

Tråden blir derfor stengt og vi henviser den eller de som måtte ha reelle tanker om dette, til profesjonell hjelp. Forumbrukerne her inne har ikke nødvendigvis nok kunnskap og forutsetning til å takle en situasjon som dette.

Det finnes dyktige folk der ute som kan hjelpe deg med den slags tanker. Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta kontakt med en av disse for en prat. Du kan også ta kontakt anonymt på nettet gjennom nettsidene til Kirkens SOS.

Kriseinformasjon i nødstilfelle

Om noen har spørsmål eller kommentarer så ta gjerne kontakt med meg, eller andre i moderatorlaget til Diskusjon.no, over personlig melding.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...