Gå til innhold

AMD Radeon RX 7xxx ( RDNA3)


Anbefalte innlegg

Mitt kort henger vertikalt i et SFF-kabinett, men klarte allikevel å få 110 hotspot med +15 powerlimit. 

 

DerBauer sin gjenngang var glimrende. Han utelukker bøying av kjøleplata/vapor chamber som var Igors teori. 

Han utelukker også at kjølepasta og kontakt er problemet. Man trenger ikke fikle med kortet sitt!

Han mener altså det enten er designfeil eller produksjonsfeil med vapor chamber som er problemet. Produksjonsfeil kan enten være for lite væske eller feil trykksetting.

 

Jeg tenker det er naturlig å melde reklamasjon til selger asap hvis man har problemet, slik at de kan melde videre til produsent. Evnt om man ber om nytt kort uten produksjonsfeil, dvs nyere produksjonsdato. Jeg kommer til å be om det hvertfall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
leifeinar skrev (37 minutter siden):

Ja, men synd han ikke hadde en annen kjøler eller vannblokk å sette på.

Enig. Hadde på en måte satt to streker under svaret hvis en annen kjøler greide jobben.

Har nå forsøkt å kjøre power limit +15% på mitt kort (ASUS MBA) bare for å sjekke én gang til (blir jo litt paranoid), men den flater ut på cirka 85 varmegrader etter 10 minutter med Furmark (samme innstillinger som der8auer). Legger og merke til at kortet ikke kjører viftene høyere opp enn 70%, skulle gjerne hatt den til  å øke viftene litt til dersom det er 30% mer å gå på her og samtidig kanskje klare å holde temperaturene litt lavere.

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar

Hvilke tester/programmer kjører dere når kortene deres blir så varme? Jeg har kjørt 3Dmark, FurMark og diverse spill og hot spot temp har aldri vært over 91 grader. Som regel ligger den rundt 81-85 grader. Har et Powercolor 7900 xtx, og kortet mitt ligger horisontalt. Kan jeg ha vært en av de heldige da?

Lenke til kommentar

Testet default vs min UV PL-10 1080 mV 2700 Mhz minne. Stor forskjell i viftefart og temp. Ikke store forskjellen i energi, det er snodig at kortets kjøling "klikker".

Det må være at på ett eller annet energiforbruk så overstiges kjølerens kapasitet til å absorbere varme, og tempen spinner ut av kontroll nærmest?

Screenshot_20230101_225620_Gallery.jpg

Screenshot_20230101_225632_Gallery.jpg

Lenke til kommentar
ExcaliBuR skrev (2 minutter siden):

Jeg tipper der8auer er inne på noe angående kvaliteten på VC og at det har blitt feilet under trykk og eller mengde under påfylling.

Man skal ikke trenge å UV stock.

Helt enig. Var litt skuffet pga varme/støy i starten, men etter de siste oppdagelsene tenker jeg dette vil bli løst av produsenten. Da blir dette et knallbra kort til slutt.

Lenke til kommentar
Bruker-394945 skrev (Akkurat nå):

Helt enig. Var litt skuffet pga varme/støy i starten, men etter de siste oppdagelsene tenker jeg dette vil bli løst av produsenten. Da blir dette et knallbra kort til slutt.

Enig. Tror de pushet litt for hardt på å få det ut... 🤷 Håper vi som har tidlige batcher får bytte, istedenfor pengene igjen. Men har mine tvil der 😅

Sendte inn en support ticket til Xfx, og kontaktet komplett om saken.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Snodig at AMD ikke skjønner at man kaprer ikke markedsandeler ved å la folk som vil ha kortene sitte å vente i det uendelige. Synd med disse som endte opp med hotspot feilen, kjøleren er både pen og god den, når den er frisk 😛

Tipper det hadde hvert mulig for AMD og selge det tidoblede til 3. parts produsenter, og fortsatt blitt utsolg over natta. Ikke lett å bli klok på... Tror jeg går for Nitro+, om den noen gang kommer på lager..

Lenke til kommentar
ExcaliBuR skrev (1 time siden):

Synes han burde montere kjøling fra et kort som ikke har problemer på et kort som har problemer for å se om det kan gi indikasjon.

Den der støttes. Det hadde jo på mange måter satt to streker under svaret. (Er ikke interessert i å ofre mitt kort for anledningen :-p)

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar
6 hours ago, Bruker-394945 said:

DerBauer har nå skåret opp kjøleren på et referansekort. Ikke umiddelbart mulig å se noe galt. 

https://youtu.be/rxaDZ6n2MNo

Rent logisk for meg ville vært at et slik kjølekammer burde fungere aller best med varmekilden nederst, dvs viftene opp?

Neste videoer blir vel fra GN som bruker IR på diverse load og posisjoner.

Vapor chamber har sånn "ull"struktur som du så på videon, som benytter seg av kapillæreffekten til å trekke væsken tilbake til gpubrikka. Så den trenger ikke gravitasjon sånn sett til å fungere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...