Gå til innhold

AMD Radeon RX 7xxx ( RDNA3)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Problemet med høy Junction Temp er, som sies her, ikke temperaturen i seg selv, men at viftekurven blir satt av driveren etter denne. Da blir viftene stående på 100% under spilling med 50db +/-, noe som fraviker fra alle reviews. Dette er selvsagt ikke "as intended", og må rettes opp i uansett. Bytte kjølepasta for å forsøke å fixe det selv, skal selvsagt ikke ryke noen garanti, dette har vel GN debunket 100x, hvor de gang på gang pisser på "void warranty" klistremerket.. Derbauer så ikke noe galt med kortet han fikk av brukeren og jobben han gjorde, der kommer det en followup..

@Nizzen Personlig synes jeg ikke 12k+ er veldig billig... Helt klart at referanse kortene lett kan forbedres av 3.part, men slike fravik fra normalen tyder på dårlig produksjon, hvem enn det er som har satt dem sammen. Det er jo så få referanse kort at de kunne tatt seg tid til å teste dem alle før utsending..
 

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar
shades skrev (24 minutter siden):

Jeg er ganske ny på dette her. Kjøpte et Powercolor 7900 xtx som jeg bruker, og ble litt bekymret rundt dette med høye temperaturer. Hvilket program er det dere bruker for å måle hot spot temp?

Er vel innebygget overlay i radeon programvaren. Eller så kan man ha et program som f.eks. HWmonitor stående på mens man spiller. Så vil det stå hva Max temp var på i løpet av økten. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Zandulah skrev (2 timer siden):

Er powercolor også et av de berørte kortene?

Ja, det virker å være uavhengig av produsent.
Er så mange som klager på dette at det nærmest virker å være standarden kontra unntaket. Altså at man er heldig om man får en som ikke har høy hot spot temperatur.

Edit:

Må være variasjoner i kjøleren siden det kun gjelder referanse kortet, man kan se på bilde til ExcaliBur at det er dårlig kontakt i senteret av chippen med mye pasta.

Endret av Musefella
Lenke til kommentar

Mitt MSI 6900 XT Gaming X Trio hadde også Delta med differanse på 50-60 grader, ofte. Tror dog aldri jeg så hotspot over 110. Til sammenligning har en kamerat ofte 116 på sitt 3080 Ti. Føles nesten litt som det er nye normalen? 

Det som var rart med mitt kort, var at det typisk holdt seg i zero rpm mode, til tross for høy hotspot, og i motsetning til hva andre her opplever. Jeg kjørte derfor manuell viftekurve i Adrenalin en stund. Dessverre ble dette resatt hver restart og noen ganger midt i en spilleøkt. Alt over 25 % viftehastighet bråket også veldig. 

Jeg forsøkte først åpent kabinett og satte en svær gulvvifte rett på kortet. Ingen forskjell. Byttet senere til større kabinett (estetiske grunner), monterte 12 vifter og større 360 AIO på CPU, for å flytte enda mer varme ut av kabinettet. Fortsatt ingen forskjell, som forventet. Anti-sag og vertikal mount - ingen forskjell. Etterstramme skruer osv. - ingen forskjell. Måtte rett og slett tvangskjøre vifter på oppimot 100 % for å holde hotspot på rundt 100-105, så da gikk jeg heller for stillere spilling og 107-110 grader. Merket jo ingen forskjell uansett, annet enn støy. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...