Gå til innhold

Hva må til?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det spørs:

Hvem eller hva er det som bestemmer hvem som går gjennom filteret ?

Hvis det er Gud som bestemmer i hvert enkelt tilfelle så må du spørre deg om dennes personlighet og verdisyn. I spørsmålet er kan man kanskje lese mellom linjene slik: Kan jeg oppføre meg som en drittsekk mot alt og alle, men likevel slippe igjennom filteret pga er troende ?

Og - kan man hjelpe millioner av mennesker ut av nød og fattigdom og likevel potensielt havne på det stedet - der enkelte troende mener at de som ikke tror dømmes til evig tortur & pine - fordi man ikke er personlig overbevist om at det som står i boka er korrekt og har andre ting å gjøre enn å sokne til kirka hver søndag ?

Så tror jeg du for forskjellig - til og med motstridende svar, avhengig av hvem du spør.

Lenke til kommentar
7 hours ago, Siesta-mann said:

Hva må til for å komme inn i Guds rike i Himmelen?

Holder det å ta til seg Jesus Krist?

Slik jeg ser det utfra biblen, blir ikke med alle nyanser.

Enkelt sagt, bli født på ny/ovenfra og deretter vokse opp til å bli mer og mer lik Jesus. Nå etter Pinsedag (Den hellige Ånds komme) er det visse ting som skal til.
Den nye fødsel er en prosess som kan skje relativt raskt eller ta lang tid alt avhengi av div ting.
Et barn ved en natrulig fødsel har flere ting som skal være der før det trygt ligger hos mor og dier. Klippe navlestreng, Puste, osv

Hovedprinsippene kort, er omvendelse til/mot Gud fra det vantro gamle livet både i tanker ord og handling, ha tro Jesus og evangeliet, dvs både det han har gjort for deg og at du viser troskap og tillit til han og hans vilje. Da han er Herre og Konge og din trolovede brudgom.
Dåp/neddykkelse i vann som identifisering med Jesus, død, begravelse og oppreisning og skille fra det gamle livet og motta den Hellige Ånd som gave i ditt indre bla som kraft og ledelse i det nye livet. 

((Skriftsted som forklarer det ganske likt som grunnvollen til det nye livet).
" La oss derfor gå forbi barnelærdommen om Kristus og skride frem mot det fullkomne, så vi ikke atter legger grunnvollen med omvendelse fra døde gjerninger og tro på Gud, 
med lære om dåp og håndspåleggelse (DHÅ ble mottatt flere ganger, dog ikke alltid gjennom dette), om dødes opstandelse og evig dom")

Jeg mener det på flere måter har forbilder vist i fortellingen om Israelsfolket i og ut fra Egypt. (PS. bilder må ikke forklare alt og alle detaljer for å han en sammenheng og mening)
Enkelt,
Moses er forbilledlig Jesus, Reddningsmannen sendt av Gud som en må se til, høre på og følge.
Farao: Satan.
Egypten: Verden vi lever i som slaver av Synd under Satans (Faraos) Herredømme.
Blodet over dørkarmen: Jesu uskyldige offer for synden vår og dermed må vi ikke dø, da han kan bli vår stedfortreder.
Vandringen igjenom rødehavet: Dåpen i Vann, Skille som begraver det gamle. Som Stopper Farao/Satan fra og ta deg igjen med sin hær og anklage deg for fortiden og de gamle synder, hans herredømme etc.
Skyen og ilden som ledet folket: Den Hellige Ånd.
Vandring i Ørken: Testen som fortsetter i kristenlivet. Lyde Gud vs lyde seg selv og sine lyster og savne det gamle livet I verden (Egypt), De savnet kjøttgrytene i Egypt og var ikke fornøyde med maten og evnt ha andre avguder (Gullkalven)
Løfteslandet: Komme frem til det fulle Himmelriket/Gudsrike, komme i mål.

Løfetslandet har også billedlig en annen side av det å leve Kristenlivet. Det at Israel skulle ta over. De skulle kjempe mot folkeslagene som var i løfteslandet. Som vi skal kjempe mot forskjellige synder i våre liv.
Hvis Gud var med, gikk det bra, men gikk de på egen intiativ så gikk det ikke bra.
Samme som en Kristen som prøver å la seg og sitt leve det nye livet, strever og prøver uten Den Hellige Ånds kraft å seire over fristelser og synder og elske sin neste og fiende osv. Vil tilslutt se det er umulig å tilfredsstille i egen kraft. Men med overgivelse til Ånden, og gi opp kjøret med egen kraft/dø til seg selv, vil det gi andre resultater som gradvis vokser og blir god Frukt. Dvs blir mer lik Jesus.

Jeg mener på noen måter billedlig det å "resirkulere mennesker", er det Evangliet og Guds Rike handler om.
Har en feks har ubrukelig søppel, kan vi på visse prinsipper omgjøre det til noe nyttig og brukbart igjen. Slik er det også med Gud og Guds Rike. Vi mennesker nå er som søppel for han i varierende grad, vi er unyttige og ubruklige til å plasseres i dette rike da vi kommer til å ødelegge med våre synder og selviskhet, med mindre Gud føder oss på ny, og lar oss bli mer og mer lik hans Sønn, han som var nyttig og fullstendig verdig dette Riket i seg selv, da han var uten synd.

Dermed handler kristenlivet ikke om å være stolt av seg selv og søke ære av mennsker for det en selv har klart, men om ydmykhet mot Gud, erkjenne at du trenger han for å seire og bli verdig det kommende fullstendige Guds Rike og Evig liv med Han. 

Endret av cuberen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Siesta-mann skrev (8 timer siden):

Hva må til for å komme inn i Guds rike i Himmelen?

Holder det å ta til seg Jesus Krist?

Gud er barmhjertig og tilgivende. 

Du kommer inn, uansett hva. Bare vent å se etter at livet er ferdig. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...