Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Når inntrer reglene for passivitet (juss) ?


Anbefalte innlegg

Hei. 
Når kan man si at passivitet inntreffer så noen mister retten til en gjenstand, eiendom, osv. ? 
Det finnes visst ikke noe klarer regler for det, så vidt jeg forstår. 

Hvis man er uenige f.eks. om en pengesum, det er advokater inni bildet på begge sider og den ene advokaten lar være å svare på et tilbud/forslag til løsning i ett til to år, inntrer passivitet da, selv om foreldelsesfristen ikke har inntrått ? 

Hvis noen har en eiendom sammen i mange år , den ene dør og de andre sameierne plutselig krever penger som den avdøde ikke har betalt. Inntrer passivitet da ? Det finnes ingen skriftlig avtale , så man har bare det de andre sameierne sier.  De står oppført med like stor eierandel i alle år. 
Man kan selvsagt avvise hele kravet. 
Eller, man vil i en sårbar situasjon stole på sameierne og godta et krav..... og så ombestemmer man seg og sier at man vil ha dokumentasjon på kravet først.  Kan man da bruke Passivitet-regelen siden de andre sameierne ikke har krevd noe fra den avdøde da den levde , og saken er flere år gammel ?  

Noen som vet når passivitetsregelen inntrer rettslig ? Å lese seg til det er vanskelig fordi det ikke står så mye klart om det (mulig et bedre lovverk må på plass? ). 



 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I alle tilfeller: økonomiske krav har i utgangspunktet en foreldelsfrist på 3 år. Er de ikke opprettholdt ila 3 år, bortfaller de. 

I det første tilfelle: hvem har krav mot hvem? Dersom en part slutter å svare, må man evt saksøke vedkommende og ta det til retten.

I det andre tilfelle: hvor lenge etter dødsfallet kommer det krav? Husker ikke nøyaktig fristen, men ved dødsfall må man melde inn krav til boet ila noen uker. Dersom du mener med flere år at de har brukt flere år etter dødsfallet på å komme med krav, så har de ingen sak uansett.

Du kan jo søke på foreldelse framfor passivitet. Passivitet går mer på andre forhold, som f.eks at man ikke gjør hevd på en bruksrett og at det å skulle plutselig gjøre det vil få urimelige konsekvenser for en annen part.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...