Gå til innhold

Mobiltelefon fra arbeidsgiver, dobbelt SIM - hvordan blir skatt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du skal rapportere inn og skatte for dei månadane du disponerer tenesta.
For EKOM tenester betyr det ein skattepliktig fordel på 366 kr per månad, denne fordelen er uavhengig av faktisk bruk.

Reint praktisk så har du nok ikkje ei skattepliktig EKOM teneste ettersom du ikkje brukar SIM1 som arbeidsgivar betalar for utanom arbeidstid. Det praktiske spørsmålet er korleis det stiller seg ved eventuell kontroll. Med vanleg jobbtelefon så er skillet ganske greitt ved at jobbtelefonen blir liggande igjen på kontoret etter arbeidstid slik at det er heilt tydeleg at du ikkje brukar telefonen privat.
Om du lar jobb-SIM-kortet stå i telefonen så vil det kunne argumenterast med at du har tilgang til å bruke SIM-kortet sjølv om du ikkje brukar det, altså på same måte som om du hadde hatt ein rein jobbtelefon som du tek med deg heim utan å bruke den.

Du skal vel uansett betale skatt for den fordelen du har av at arbeidsgivar har betalt for mobiltelefonen etter dei vanlege reglane for innrapportering av frynsegoder/verdiar som du får frå arbeidsgivar?

Så det er nok både enklare og kanskje også billegare for deg om dette blir rapportert inn som bruk av EKOM tenester, og så velger du sjølv om du vil ha eit privat SIM kort i tillegg og om du har dette SIM-kortet i jobbtelefonen som kort nr 2 eller i ein annan telefon som du har kjøpt sjølv.
Ved å ha SIM1 i ein telefon som er kjøpt av arbeidsgivar så vil nok skatteetaten fort kunne konkludere med at du kunne ha brukt jobbtelefonen på privaten, og at du skal skatte for denne potensielle fordelen sjølv du ikkje har brukt SIM1 utanom arbeidstid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skatteetaten sier: "Skattereglene gjelder fastsettelse av skattepliktig beløp for arbeidstaker ved adgang til privat bruk av arbeidsgivers EKOM-tjeneste utenfor ordinær arbeidssituasjon". Det er altså "adgang til privat bruk" du beskattes for, ikke faktisk bruk. 

Endret av zanta
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...