Gå til innhold

På høy tid å legalisere cannabis ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
.,. skrev (1 minutt siden):

Det kunne også ha berget jordbruket i Norge. Tenk noen drivhus med cannabis hos flere gårder. Det kunne lett ha forbedret lønnsomheten flere steder. Så selv SP burde ha vært om bord med den ideen. 

Det er jo også hamp, som det blir sagt at har mange bruksområder, inkludert papir, byggematerialer, for får dyr, og sikkert folk også. 

https://www.nibio.no/tema/mat/plantegenetiske-ressurser/nytteplanter-i-norge/utvalgte-kulturminneplanter/korn-potet-og-forplanter/hamp--kjent-plante-neglisjert-ressurs#:~:text=Dyrking av hamp er i,kontrollerte%2C forsøksmessige betingelser er tillatt.

https://www.hempbasics.com/shop/general-hemp-information

https://en.wikipedia.org/wiki/Hempcrete

Det var vel påbudt med hamp produksjon her til lands en periode.

 • Liker 6
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Siden det er vitenskapelig konsensus om at det er mindre skadelig enn både alkohol og tobakk, er det rart å nekte andre å bruke det, spesielt siden det allerede er lov å importere til eget medisinsk formål… men folk er inprentet med ideen om at hvis man rører cannabis, i noen som helst form, så blir man schizofren eller heroinist… det er ikke populært å legalisere. Selv har jeg aldri prøvd det men hører mer på vitenskap enn andre som aldri har prøvd det.

Selvsagt er det ikke ufarlig. Hva er vel det?

 • Liker 3
 • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ja.

Uavhengig av cannabis burde det også være enklere og bredere tilgang til Nalokson nesespray for å forhindre dødelige overdoser. I tillegg til dette bør det være tilgjengelige lovlige test kits for folk å sjekke hva slags dop de har kjøpt og skal faktisk ta, sånn at man slipper at folk tar overdose på stoffer sånn som fentantyl når de tror de har kjøpt noe helt annet noe.

Helt idiotisk hvordan vi gjør ruspolitikk i Norge, det har ikke fungert i løpet av de siste 50-60 årene, kanskje på tide vi starter å lære.

Lurer fortsatt på hva det såkalte bedre alternativet AP hadde da de nedstemte rusreformen, siden de sa at de hadde et bedre alternativ. Der ser du idag hvilken verdi de putter i liv hos dem lengst nede i samfunnet kontra makt.

Endret av shockorshot
 • Liker 5
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Fest skrev (12 minutter siden):

Selvsagt er det ikke ufarlig. Hva er vel det?

Dessverre fins det de som gjerne bruker dette som argument for legalisering, og det føler jeg blir litt å skyte seg selv i foten, det blir å bruke den samme litt uvitenskapelige argumenteringen som motstanderne av legalisering gjerne bruker. Det er jo selvfølgelig et visst skadepotensiale.

 • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (1 minutt siden):

Dessverre fins det de som gjerne bruker dette som argument for legalisering, og det føler jeg blir litt å skyte seg selv i foten, det blir å bruke den samme litt uvitenskapelige argumenteringen som motstanderne av legalisering gjerne bruker. Det er jo selvfølgelig et visst skadepotensiale.

Det er sant, men det blir veldig kunstig at noe som er mye verre ikke bare er lovlig, men også får næringsstøtte til produksjon. Det bør være litt mer faktabasert enn det. Det er mye basert på «tradisjon», sånn «her i norge så spiser vi svin og drikker øl». Det er ganske «unorsk» med cannabis.

 • Liker 1
Lenke til kommentar
Fest skrev (9 minutter siden):

Det er sant, men det blir veldig kunstig at noe som er mye verre ikke bare er lovlig, men også får næringsstøtte til produksjon. Det bør være litt mer faktabasert enn det.

Kunne ikke vært mer enig.

 

Fest skrev (9 minutter siden):

Det er mye basert på «tradisjon», sånn «her i norge så spiser vi svin og drikker øl». Det er ganske «unorsk» med cannabis.

Ja den argumentasjon der er faktisk brukt av enkelte politikere, det er nesten til og grine av hvor idiotisk det er, men den er nok populært blant enkelte velgergrupper. Det er definitivt ikke en god grunn til og opprettholde forbudet, og det bidrar ikke stort til skadereduksjon, dessverre er makt viktigere en helsa til menneskene de skal tjene.

 • Liker 3
Lenke til kommentar

Handler ikke først og fremst om helse heller. Det er veldig ødeleggende for folk å få dommer mot seg, spesielt om de må sone. Det er selvsagt slik at loven er klar på at det er ulovlig, og da må man følge det, men som er under 20 år tenker ikke nødvendigvis slik. Det virker unødvendig at dette skal være kriminelt når alkohol er mer skadelig.

Noen får sikkert helsefordeler av cannabis, men det beste er vel å holde seg unna selv om det statistisk sett er mildere enn alkohol og tobakk. Det er likevel noe man som individ må få bestemme selv.

 • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Det er vel nesten det samme som hasj

Kan ikke anbefale noen å bruke det, fordi en ikke får nok, og det kan ende opp med tyngre stoffer som ikke på noen måte er bra

Nei, vil ikke ha det her til lands

Om det ikke er det samme som hasj, så gjerne korriger meg

Står ikke i veien for folk som evt vil bruke det, men å risikere psykose, og hva det fører med seg er ikke verdt det

 • Liker 1
Lenke til kommentar
Mechablast skrev (8 minutter siden):

Kan ikke anbefale noen å bruke det, fordi en ikke får nok, og det kan ende opp med tyngre stoffer som ikke på noen måte er bra

Ja det er vanedannende, men ganske svakt, denne trappetrinns teorien du forfekter her er kraftig motbevist, og denne grunnen til at trappetrinns teorien kan ha noe for seg er fordi det ikke er regulert, fordi en "dealer" som selger rusmidler ikke nødvendigvis bryr seg om hva man selger, eller til hvem, så et barn som kjøper cannabis av en illegal selger vil ikke nødvendigvis ha noen skrupler med og selge langt farligere rusmidler. Løsninga er enkel, vi regulerer salget i stedet for og overlate det til mafia, karteller og kriminelle. 

Psykoser er sjeldne, men det er også en psykosedempende komponent i cannabis kalt CBD, overlater man produksjon til kriminelle så blir det problemet større da de avler planter med mer og mer THC og mindre CBD, igjen er løsninga regulering. 

Endret av skaftetryne32
 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 4
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hvis alkohol hadde vært ulovlig så hadde det ført til at folk oftere havnet på sykehus med metanolforgiftning og kanskje andre skader vi ikke kan forestille oss i dag… veldig høye avgifter fører også til noe av dette.

Det er selvsagt best å holde seg unna alt annet enn koffein, men det betyr ikke at alt annet enn koffein skal straffes med fengsel.

 • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, skaftetryne32 said:

Løsninga er enkel, vi regulerer salget i stedet for og overlate det til mafia, karteller og kriminelle. 

Veldig mye brae poeng i denne tråden allerede. Tenkte jeg kunne bidra med å forklare hvorfor Alkohol er legalisert og den egentlige grunnen til rusmiddel bruk.

En alkohol mafia vil fort begynne å produsere og selge alkohol selv, øke smugling fra andre land, og bli hinsides voldelig hvis nødvendig, og kan også etterhvert true myndigheter. Da er er det mye enklere å kriminalisere cannabis, fordi den mafian er forholdsvis 'slapp'.

Selv om en kriminalisering av alkohol hadde vært generelt bra for folkehelsen, (hvis det hadde vært mulig uten at alkohol mafian tar over), så er det svært få vestlige land som tør å i det hele tatt prøve. Det er politisk selvmord å kriminalisere alkohol. Og politisk selvforsvar å (fortsatt) kriminalisere cannabis så lenge de fleste tror at det er verre en alkohol. Det moralske utfallet blir at det er greit å være eller bli avhengig, og introdusere ungdom for verdens farligste rusmiddel.

Kriminalisering eller legalisering er i seg selv ikke løsninger hvis vi vil ha ett rusfritt land. Det som reduserer rusmiddel bruk (kraftig) i befolkningen er en trygg og god oppvekst (og fri flyt av informasjon). Så hvis man ikke vil at barna skal begynne med noe av dette når de vokser opp, så kan man slutte å kjefte mellom seg fremfor barn, og ikke kjefte på barna og ikke drive med noe slags vold eller psykisk tortur på barn. Det finnes mye informasjon og kurs rundt det å være en fredelig foresatt.

Grunnen til dette er at en person med en traumatisk oppvekst, først føler at de har en bra tilværelse når de tar i bruk rusmidler, for deretter å gå ned til ett lavere punkt i tilværelsen etter at rusen er over, som i sin tur bygger opp under avhengighet. En person som føler at de allerede har en ok/god tilværelse kan prøve rusmiddel, men får ikke den samme følelsen av å endelig 'bli normal'. Og vil dermed ikke ha like mye grunn, eller kanskje ingen grunn, til å fortsette med det.

Derfor er legalisering (fordi Mafia), informasjon, og det å behandle barna våre veldig bra, og være der for dem, som er løsningen.

 • Liker 1
Lenke til kommentar
Mechablast skrev (5 timer siden):

Kan ikke anbefale noen å bruke det, fordi en ikke får nok, og det kan ende opp med tyngre stoffer som ikke på noen måte er bra

Anbefal å ikke bruke det er greit nok, men grunnen er helt bak mål. Bruk samme argument på rusmiddelet alkohol og du skjønner hvorfor det er bak mål. (hvis du mener det samme om alkohol, så er det uansett bare en promille som søker seg til andre ting, der også)

OnT: Så ett program på TV for noen dager siden(husker ikke navn eller kanal) der en dame hadde med seg en kokk og de besøkte en annen kokk som var kjent for sine cannabis-retter. Der dyrket de cannabisen selv og myndigheten hadde sin lover på hvordan dette kunne skje. De stod i åkeren og smakte, programleder og den medbrakte kokken var litt skeptisk til å smake, men ble fortalt at det ikke var rus i produktet nå og når de høstet. Så de smakte og de laget flere retter - (de to kokkene konkurrerte om å lage beste rett) utifra denne smakstilsetningen - ja, det var kun for smaken, ikke rus.

De smakte på alle rettene og ingen ble ruset. (det de selv sa og de virket ikke ruset) 
Er det slik cannabis du vil legalisere TS? :)

 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (14 minutter siden):

De smakte på alle rettene og ingen ble ruset. (det de selv sa og de virket ikke ruset) 
Er det slik cannabis du vil legalisere TS?

Den også, selv hamp er jo ikke lovlig her til lands. Det er jo også sånn at cannabis, eller virkestoffene i cannabis virker ikke uten varmebehandling, så holder de temperaturen lav nok så er det fullt mulig kokkelere med cannabis, og det kan helt klart avles fram noen morsomme terpener i cannabis, selv om det virker noe snodig på meg og lage mat med det, er det veldig næringsrikt tro ? kanskje en får promotere det som Supermat, få influenserne med på laget 😉   

 • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
 • Opprett ny...