Gå til innhold

Norges "klimamål" sprekker


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Svein M skrev (På 23.6.2022 den 18.56):

Ser to problemer, det ene er at en prøver å overgå EU i å sette høye mål, sitat: "Dette er et betydelig mer krevende mål enn de forpliktelsene Norge nå har i samarbeidet med EU."

Og det andre er at en bør vudere om en skal kjøpe kvoter fra EU eller kutte selv. Velg alltid det som gir mest kutt for pengene.

Kvoter???

Blir ikke det som avlaten i katolismen det?

En kjoeper seg fri.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Karltorbj said:

Kvoter???

Blir ikke det som avlaten i katolismen det?

En kjoeper seg fri.

Tja, men prisen blir stadig dyrere - som å pisse i buksa: greit en stund, men ...

Og inntektene går vel også til å finansiere tiltak - kanskje Klemetsrud kunne ha FÅTT penger fra en pott fylt med kvotepenger om det ble noe av.

https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/klima/klimakvoter/eus-klimakvotesystem/

Edit: det er vel heller slik at Klemetsrud og andre kvotepliktig industri får kvoter som stadig blir dyrere og færre. Om de slipper ut mindre enn de har kvoter til kan de selge sine ubenyttede kvoter; om de slipper ut mer må de kjøpe av andre som er flinkere å redusere sine utslipp.

Endret av trikola
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 4/26/2023 at 5:14 PM, Jarmo said:

Anlegget for karbonfangst på Klemetsrud i Oslo risikerer aldri å bli ferdigstilt

https://e24.no/energi-og-klima/i/Mopdjr/trekker-i-noedbremsen-for-oslos-store-klimasatsing-setter-alt-paa-vent-paa-klemetsrud

Det er greit da anlegget ikke "avhjelper klimakrisen".

"Det er ingen statistisk signifikant sammenheng mellom CO2 og temperatur. Det er manglende samsvar mellom CO2-konsentrasjon og temperatur (i) gjennom de siste 600 millioner år.

Det er enkelt å vise at det er helt umulig på bakgrunn av empiriske data å skille naturlig fra antatt menneskeskapt temperaturøkning."
 

Kansje det er bedre bruk av penger og ressurser å finne ut hva som er den virkelige grunnen til klimaendringene i stedet for å "grave ned" en ubetydelig mengde CO2 "fanget" på Klemmetsrud. Men det vil jo kreve evne til å banne i kjerka.

https://klimarealistene.com/faktisk-no-feilinformerer-om-co2-og-klima/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
On 6/23/2023 at 7:58 PM, Jarmo said:

Dette er kjernen i hele klimahysteriet: "Norge følger ikke EUs modell for å regne inn CO₂-opptak i skog, som Sverige selvsagt gjør. Hadde vi gjort det, ville «klimamålet» for 2030 allerede vært nådd."
 

Norge dilter etter EU når det gjelder alle mulige regler. Hvorfor følger ikke Norge EU når det gjelder noe så omfattende som beregning av en nasjons netto CO2 utslipp -- med det resultat at hundrevis av milliarder kroner brukes på prosjekter som har veldig liten global effekt?
 
Svaret er selvsagt at norske politikere er i lomma på storkapitalen. Storkapitalen forventer å få tildelt enorme prosjekter finansiert av norske skattebetalere via subsidier og økte energikostnader (høyere strømpriser, dyr hydrogen).

Hvorfor hadde Støre et møte med verdens største kapitalforvalter (Blackrock) tidlig i 2022? (Blackrock har eierskap i norske vindprosjekter). 

Hvorfor har Røkke med Aker opprettet er rekke "grønne" selskaper som ikke går med overskudd uten å få tildelt prosjekter i.f.m. det "grønne" skiftet?

Røkke presser stat og kommuner med på prosjekter som f.eks. "
grønn ammoniakkprosjekt" i Narvik. Her har Aker i samarbeid med kommunen sneket inn en amoniakk og hydrogen plant inn i en trang dal med befolkningssenter som nærmeste nabo. Her har ingen brydd seg med risiko ved lekkasje av meget giftig amoniakk gass eller brann-eksplosion av amoniakk eller hydrogen som skal transporteres gjennom det som i praksis er boligområder. Industriområdet er plassert tett med hovevei gjennom landsdelen som vil stengt ved lekkasjer eller ulykker. Her har ingen risikoanalyser blitt presentert med sikkerhetssoner som befolkningen kan vurdere. Nok et bevis på at norske politikere er farlig kunnskapsløse og viser mangel på ansvarsfølelse. I dette tilfellet er Narvik kommune synderen.

Og det værste er at alt som produseres (amoniakk, hydrogen ) ikke er for det "grønne" skiftet i Norge, da alt skal eksporteres til Tyskland med subsidier fra Norge. Skandale og korrupsjon på høyt nivå som vil medføre store økninger i CO2 utslipp for Norge!

 
https://www.dn.no/politikk/jonas-gahr-store/store-regjeringen/blackrock/store-motte-kongen-av-wall-street-under-new-york-besoket-i-januar/2-1-1170272

https://www.tu.no/artikler/minus-for-akers-gronne-hap-men-sjefen-ser-lyse-utsikter-og-satser-milliarder/526408

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article15055450.ece

https://www.fremover.no/aker-ammoniakkprosjekt-i-narvik/s/5-17-1072283

https://www.narvikhavn.no/en/signerte-storavtale-narvik-prosjektet-er-en-viktig-milepael/

image.png.73b1316b59f0a67f1e12c881b0a95190.png
 

 

Endret av Ekspertkommentator
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Problemet er at de ikke tar med skogen i regnskapet, noe absolutt alle andre land gjør.
Dessuten så har befolkningen i Norge økt betraktelig mer enn i andre land i EU på grunn av den ultra-ultra liberale innvandrings regelverket.

Mye er også over våres kontroll siden vi har godtatt å ha en europeisk strømmiks, dvs at i co2 regnskapet så bruker vi mye strøm fra europeiske kullkraftverk. Det til tross for at vi produserer mer strøm av vannkraften m.m. enn det vi forbruker.


Resultatet er at pr hode så får nordmenn kun lov til å slippe ut halvparten av det en gjennomsnittlig EU- borger kan.


Nå er velferden på samme nivå som i Tyskland, mye pga dette og hodeløse masseinnvandring som knuser velferden.
Om 5 år i denne takten så er velferden i Norge på samme nivå som i Tsjekkia(optimistisk anslag)

Men likevel så vil nok media fortsette å lure folk til å tru at vi bor i verdens rikeste land.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...