Gå til innhold

Fant falske komponenter i en rekke atomkraftverk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3 hours ago, KjeRogJør said:

Festlig, blir bare sååå imponert.

Skulle tro det var mulig å få til bedre.

Hva med anbud og innkjøp fra sertifiserte produsenter direkte,

og med oppfølging underveis?

Kanskje verd anstrengelsene...

Utfordring er at det er mange ledd produsenter over store geografiske områder. Og det koster penger slik at det er penger å tjene på å forfalskedokument.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Den som handler må nesten vere hos leverandøren under produksjonen fra A til Å

for å se til at det ikke er noe annet de sender.

Med mange mellomledd er det større anledning for kjeltringer til å lure seg inn i kjeden. Dyrt ja, men det er dyrt og livsfarlig å bli jukset også. Noen må stå ansvarlig ellers ingen handel. Og like ansvarlige innkjøpere.

Det kan umulig vere et seriøst alternativ å la svindlere bestemme over markedet, da må man slutte med alt som trenger kvalitet og pålitelig dokumentasjon.

Det må taes skikkelige grep, dette er så farlig at det er et samfunnsproblem. Fullstendig livsfarlig og burde straffes hardt.

 

Lenke til kommentar

Vi trenger kjernekraft, men dette illustrerer at det fremdeles er behov for en forbedring av sikkerhetskultur i bransjen. Det som trengs er en forsikringsordning, der alle som driver med kjernekraft betaler inn et beløp slik at man innen rimelig tid har hva det vil koste å rydde opp i et Tsjernobyl. Brudd med god sikkerhetskultur må få utslag på bonus, på samme måte som skader påvirker bonusen på en bilforsikring. Videre må det innføres full økonomisk boikott av land som benytter kjernekraft uten å være med i forsikringsordningen.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
KjeRogJør skrev (På 17.2.2022 den 15.09):

Festlig, blir bare sååå imponert.

Skulle tro det var mulig å få til bedre.

Hva med anbud og innkjøp fra sertifiserte produsenter direkte,

og med oppfølging underveis?

Kanskje verd anstrengelsene...

Det kan bli dyrt å produsere gamle deler i små kvanta.

Istedenfor å skifte ut gamle maskiner med nye og mer moderne må produsentene vedlikeholde de gamle maskinene slik at de fortsatt kan produsere gamle deler. Noen forsøker å produsere ekstra partier som legges til lager når produksjonen legges ned, men det er dyrt å sitte med stort lager med muligens ukurante deler.

Lenke til kommentar

Har skumlest litt i den originale rapporten. Det ser ut som det dreier seg mest om at det er brukt deler med feil spesifikasjoner. Det er noe helt annet enn forfalskede deler. Det fremgår rimelig tydelig at det er forskjell på spesifikasjonene på de delene som er brukt og de som skulle vært brukt. Når man så tydelig har brukt feil kvalitet så blir det for dumt å skylde på forfalskning. Man kan skylde på inkompetanse, økonomi, leveringsproblemer, dårlige rutiner osv men ikke forfalskning.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...