Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

2015 MB E63 AMG ulyd ved start


Anbefalte innlegg

Hei og hå.

Har en 2015 MB E63s med ca 50 000 km på telleren som lager en "raslende/tikkende" lyd av og til ved oppstart, ikke spesielt ofte, men av og til.

Lyden forsvinner etter ca 2 sekunder. Er det virkelig mulig at kjedet/strammerne er slakke allerede, eller kan dette for eksempel være ventiltikking?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sedsberg skrev (4 minutter siden):

Jo. De også. Men noen misforstår multi grade.

Jeg står fast på det jeg skrev.

https://thelutrinae.com/2019/01/motor-oil-winter-weight-and-what-does-it-all-mean/

Moderne olje inneholder polymerer som ekspanderer og øker viskositet når temperaturen øker, slik at man kan ha tyntflytende olje når motoren er kald, og optimal viskositet når motoren er i driftstemperatur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det raslelyd i noen sekunder ved kaldstart? Slik var det på min C-klasse, verkstedet endte med å bytte ut registerkjede for sikkerhetsskyld.

Mercedes gikk fra dobbelt registerkjede i sine eldre modeller til enkelt registerkjede på nyere modeller, dobbelt registerkjede tåler mer slitasje enn enkelt. Dobbelt er dyrere å produsere, mulig Mercedes tenkte på effektivisering og kostnadskutt ved å gå over til enkelt kjede. 

Lenke til kommentar

Dersom dette skjer ved kaldstart ville jeg tenkt kjedestrammere, men jeg og mest sannsynlig de aller fleste her inne er langt fra noen eksperter. Det er nok noen flere som kan mye om Mercedes om du poster på Facebook-gruppen til Mercedes-Benz Entusiastklubb (hovedgruppen), men der vil du også garantert få mange rare svar. Det er derimot noen der som jobber/har jobbet med MB og du vil nok forstå ut fra svarene hvem som kan sakene sine. Post en mest mulig nøyaktig beskrivelse av type bil/motor og selve problemet, gjerne med en videosnutt.

Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

Bilen er en 2015 mod E63 med 5,5l biturbo (m157) motor. Det er i forsåvidt ikke en typisk raslelyd slik som reg kjede gir fra seg, men heller en tikkelyd som varer i 2-3 sekunder ved oppstart, egentlig uavhengig av kald/varm motor. Tenkte å bytte oljen (0w-40) for å se om det kan hjelpe på problemet. Den bruker for øvrig også noe olje, så begynner jo å undre...

Endret av GamleBryn
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Sjørøver skrev (På 27.1.2022 den 23.53):

Hvor mye er noe? 1l/1000km?

Har fylt på ca 1l pr 1000km.

Byttet olje for 6 dager siden, Castrol 0W-40. Tikkelyden har faktisk avtatt betraktelig. 

Så at dette var anbefalt olje (5W-40 og 0W40) for E63 AMG. Dette må jo være fryktelig tynn olje og spesielt nå om vinteren.

Kan være at tynn olje er lettere for motoren å "vispe" opp, spesielt ved kald motor... Kan kanskje tenkes at forrige eier brukte tykkere olje? Har kjørt ca 1000 km siden oljeskift for å teste resultatet, og motoren har nå ikke brukt noe olje

Bilen er Japan-importert og det fulgte med servicehefte som ser ut til å være komplett, men alt er på "kråketegn" så hvem vet... 

Endret av GamleBryn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...