Gå til innhold

Norge har nå dyrest strøm i Europa


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Det blir spennende om vi får igjen noe av pengene eller om (den satans) regjeringen vår bare sier takk - og lar oss i stikka. Enda mere spennende blir det om vi får en forklaring på hvorfor vi enda ikke har fått tilbake alle pengene våre, da det ikke er noe som skulle stoppe det. Hvis vi bare får halvparten tilbake ville jeg gjerne vite hva det er som stopper den andre halvparten fra å finne tilbake til sin rettmessige eier, når den første halvparten klarte det. Hva er forskjellen på første delen og resten av pengene? Jeg vil også vite hvem det er som har så skarpe makt-klør at de klarer å stoppe eller bremse tilbakebetalingen.

En ufør får 250 000 kr i året. Det er akkurat over grensa for å få bostøtte, og derfor ingen refusjon av strømpenger. De er over grensa for fri rettshjelp. De får ikkeno. Likevel er de under EUs fattigdomsgrense, også FØR inntektsskatten på 40 000 trekkes.  

Etter sktl. § 17-4 kan det gis skattebegrensning når skattyter har så lav inntekt at den sammen med andre fordeler som har tilflytt skattyter, ikke er tilstrekkelig til å dekke et nødvendig, nøkternt underhold for vedkommende selv og de personer vedkommende har plikt til å forsørge. I tillegg må skattyters økonomiske stilling også ellers være slik at det foreligger et påtakelig behov for skattenedsettelse. Ved behovsprøvingen skal det foretas en totalvurdering, hvor det skal legges vekt på hva skattyteren har i disponibel inntekt og formue utenom primærbolig, fratrukket fastsatt skatt for det aktuelle inntektsåret. Det skal også tas hensyn til disponibel inntekt for andre personer i husstanden. Den disponible inntekten skal vurderes opp mot kostnadene til et nøkternt underhold for skattyteren og de han har plikt til å forsørge.

Når en ufør søker får denne ikke innvilget skattebegrensning fordi grensen i alminnelig inntekt er akkurat for høy. Ikke'no der heller.

Alt dette er neppe noe tilfeldighet. De må leve flatt alle sammen på 50 000 under EUs fattigdomsgrense, fordi politikerne syns vi har nok penger. 

EUs regler skal følges overalt, men ikke på dette punktet. 

Lenke til kommentar

de som lider mest under skyhøy strømpris er vel generelt en-inntekts husholdninger (litt uavhengig om det er trygdeinntekt eller lønnsinntekt)

men også to-inntekts husholdninger m/barn kan selvsagt slite, hvis de er unge/nyetablerte.

majoriteten husholdninger her i landet, har nok ikke problem med x3 så høy faktura i noen måneder (bortsett fra at det er "irriterende dyrt")

De som er på marginalen i utgangspunktet (og ikke har foreldre som kan bidra med en håndsrekning) kan brekke ryggen økonomisk på elendigheten.

Vi har ikke sett det verste utslaget ennå. blir nok enda "mer morsomt" når regningene for februar og mars kommer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Strømprisene er blitt en de facto tilleggsskatt som staten tjener milliarder på,  som går mest utover de som du sier med lav inntekt. 

Kompetente politikere hadde ikke latt kraftselskaper selge vår strøm billig i det europeiske markedet. De hadde beskyttet den nasjonale naturresurssen som vannkraft er, og hadde i tillegg satset på andre former fornybar energi, for eksempel atomkraft. 

Norge kunne fått kompetent, eksporterbar kompetanse på atomkraft tilsvarende slik vi har selskaper med ekspertise i oljefeltet, Norge kunne hatt billig strøm til borgerne og kanskje til og med litt overskuddskraft som kunne eksporteres. Men neida, slik skal vi ikke ha det. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (17 minutter siden):

Strømprisene er blitt en de facto tilleggsskatt som staten tjener milliarder på

ja det er et etablert faktum.

det triste er at så mange det ute synes dette er helt strålende, "tenk alt det gode disse pengene går til, - skoler, helsevesen, etc."

de er altså opptatt av offentlig rikdom (i et land hvor staten allerede er stinn av (andre) penger) men har mindre omtanke for de som lider økonomisk av systemet.

på mange måter har vi nok fått en ny underklasse her i landet, pga. bompenger, bilutgifter, bokostnader, matpriser, etc. der det å i heletatt bare eksistere helt basic, har blitt en utfordring for mange. Jeg ser i Danmark har det blitt fler og fler såkalte "trailer-park" der slike som ikke greier henge med på penge-karusellen lengre, ender opp.

mulig vi er på god vei dit her på berget også.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
23 minutes ago, kremt said:

USA har hatt dette lenge allerede. The working poor. Mange har både 3 og 4 jobber, men når de får betalt bare 10-12 dollar per time hjelper det lite. Bensin, mat, husleie er kostnader som stiger i et forrykende tempo.

Sånn for ordens skyld:

1) Gjennomsnittlønna i Norge var i 2019 var ca 50 000 i måneden uavhengig av sektor, https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/lonn-og-arbeidskraftkostnader/statistikk/lonn

2) Gjennomsnittlig skattenivå var i samme periode 136 000 per år, https://www.ssb.no/inntekt-og-forbruk/skatt-for-personer/statistikk/skatt-for-personer

3) Norge har så og si gratis utdanning og helsehjelp 

 

Hvis du på ramme alvor mener at det er normalt at nordmenn kan sammenliknes med den jevne Amerikaner anbefaler jeg deg å reise en tur til nevnte land. Ser poenget ditt med at pris øker, men vi må se den over en lengre periode enn en håndfull måneder i vinter for så å komme til konklusjonen om at nordmenn blir nevneverdige fattigere. Kjøpekraften til nordmenn er knallsterk.

Når det er sagt: At strømprisen er for høy er de færreste uenig i, men sett som helhet har nordmenn en av verdens romsligste økonomier. Ærlig talt altså.

Endret av The Very End
Litt mindre krass tone.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
30 minutes ago, The Very End said:

Når det er sagt: At strømprisen er for høy er de færreste uenig i, men sett som helhet har nordmenn en av verdens romsligste økonomier. Ærlig talt altså.

Det hjelper vanskeligstilte nordmenn ganske lite å vite at i gjennomsnitt og som helhet har nordmenn god økonomi. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
27 minutes ago, debattklovn said:

Det hjelper vanskeligstilte nordmenn ganske lite å vite at i gjennomsnitt og som helhet har nordmenn god økonomi. 

Det hjelper lite å kalle nordmenn for fattige når vi sammenligner med resten av verden. Det er ikke dermed sagt at ting ikke slår urettferdig ut eller at noen må jobbe 2 og 3 jobber, men at om man ser befolkningen som helhet har vi det så godt at påstander om at nordmenn som folkeslag er fattig er lite saklig. 

Hilsen en som nesten utelukkende måte spise hermetikk og bruke brukte klær fra andre familiemedlemmer i oppveksten. Bare de siste 20 årene har veksten i norsk økonomi vært eventyrlig, selv for de med "dårlige" jobber. 

Endret av The Very End
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Dart skrev (På 31.12.2021 den 14.09):

De er over grensa for fri rettshjelp. De får ikkeno.

  • Flere kan motta fri rettshjelp. Endringen 1. januar i forskrift om fri rettshjelp innebærer at inntektsgrensene for enslige økes fra 246.000 kroner til 320.000 og for par fra 369.000 kroner til 490.000.
Lenke til kommentar

Norge er på ville veier. Nå har de solgt unna og må kjøpe enda dyrere strøm. Folk får;

Høyere inflasjon, gir dyrere mat, 

Høyere renter

Det er for sent å spare på vann sommer solgt allerede. 

Jeg tror det vil skje farlige ting i Norge ettersom tiden går.

Tror Barth  Eide og energiministeren skal trå varsom. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det pågår en debatt nå etter at de riktige folkene har fått ettergått alle ville påstander og bortforklaringer: 

https://www.nrk.no/ytring/strom-skal-ikke-vaere-en-handelsvare-1.15799869#:~:text=REPLIKK-,Strøm skal ikke være en handelsvare,rimelig og langsiktig strøm til norsk industri og norske husholdninger.,-Norge har en 

Sitat fra Trygve Tamburstuen Styreleder, Oslo-Stockholm under 3 timer AS

Radikale endringer må til.

For oss som skal arbeide og bo i Europas mørkeste, kaldeste og energirikeste land er det hull i hodet at strømprisene har løpt fullstendig løpsk. Dette er en strukturell krise. Og den må løses med radikale strukturelle, politiske tiltak, for dette var ikke hensikten med energiloven.

  • Ta kontroll over NordPool og la Statnett og norske kraft- og nettselskap stå for omsetningen av strøm. Det er ingen mening i at et utenlandseid børsselskap skal kunne tjene milliarder på omsetningen av norsk strøm og ta enorme utbytter ut av Norge.
  • La brukerne kjøpe strømmen fra denne nye enheten – basert på et prinsipp om kost pluss. På denne måten får produsentene og netteierne pløyd direkte tilbake en rimelig fortjeneste som brukes for oppgraderinger av kraftverk og nett. Det er et potensial for en vesentlig økning av produksjonen i eksisterende vannkraftverk, uten naturinngrep.
  • Dette betyr at de såkalte strømselskapene forsvinner fra markedet.
  • Sett et krav om minimum magasinfylling hele året – og sørg for at dette etterleves. Vår magasinkapasitet utgjør 70 prosent av vår årlige produksjon av vannkraft og er bygget opp nettopp for å lagre energi. Denne kapasiteten er unik i Europa.
  • Reforhandle avtalene om utenlandskablene slik at Norge har nasjonal kontroll med hva som skal gå ut og inn av strøm.
  • Pålegg Statnett å investere i stamnettet slik at en unngår flaskehalsene som skaper de store prisforskjellene innenlands.
  • Dropp elektrifiseringen av sokkelen – gi oljeselskapene et lite skatteinsentiv og krev at avgassene fra gassturbinene er renset innen en gitt frist.
  • Lag beredskap – lovmessig og finansielt – for å sikre at kraftverk og nett forblir på norske hender.
  • Bruk eierskapet i Statkraft og Statnett til å sørge for at disse to selskapene oppfyller sine oppdrag i Norge.
  • Styrk arbeidet med reell energiøkonomisering, og start arbeidet med geoenergi/jordvarme og med bioenergi – norske skoger flyter over av biomasse.
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Skyhøye priser og ledig plass i rørene. Men Putin vil ikke levere mer gass.

Det foregår et raffinert spill rundt gassleveransene fra Russland til Vest-Europa. Gassprisene er rekordhøye, men det kommer ikke mer gass fra øst. Det gir svært dyr strøm inn i julen. Gassprisene drar strømprisene kraftig opp. Norge bruker jo ikke noe gass, så vi skulle ikke påvirkes av det der.

Lenke til kommentar

Det virker som USA og Tyskland samarbeider om å holde russisk gass ute av EU. MSM vrir på dette og får det til å virke som Russland er den stygge ulven. Forsåvidt ingenting nytt der. Tyskland holder tilbake sine tillatelser til gassrør. De har vel sine grunner, eller de blir fortalt hva de skal gjøre av USA. Jeg ser på det som et spill for galleriet. Det ender vel i en minikrig etterhvert, med Russland, Ukraina, Kazakstan. Og så kommer USA og blander seg inn, som vanlig.

Lenke til kommentar

Når Russland nektes å bygge rør utenom Ukraina og Polen så forstår jeg at Putin ikke vil redde Europa fra strømkrisen.

Men det er tidenes falliterklæring hva Norske styresmakter har presterte å plassere landet i. Grådighetens pris (som folket betaler).

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Dart said:

Sitat fra Trygve Tamburstuen Styreleder, Oslo-Stockholm under 3 timer AS

Bruk eierskapet i Statkraft og Statnett til å sørge for at disse to selskapene oppfyller sine oppdrag i Norge.

Jeg trodde at Statkraftr of Statnett helst ville gå internasjonalt?  Førstre skritt er da gjerne å skifte navn - tilsvarende slik som bl.a. STATOIL gjorde.  Det gir flere gode lønninger/bonuser på toppen. Tror det også gjorde det i gamle Televerket og NSB.

Å være i umiddelbar nærhet av en stor pengestrøm gir mange muligheter 🙂

 

Lenke til kommentar

SV foreslår å revolusjonere strømmarkedet ved at det opprettes en statlig gigant som skal kjøpe strøm fra kraftselskapene på lange kontrakter – og som skal gi deg stabilt lav strømregning.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/V9peAl/svs-stroemkriseloesning-staten-skal-kjoepe-stroemmen-for-deg

dette høres glimrende ut!

ikke noe som tyder på at strøm blir billigere med tiden, snarere tvert imot. (EU og Det grønne skiftet) Det er med andre ord fare for gjentagelser av sesongens Texas-tilstander med absurde priser.

Hvis dette forslaget kan tilby meg strøm på la si tre-års kontrakt, til eks. 70 øre, så takker jeg ja med det samme.

Vil anta at strømselskap som i dag tjener fett på kundene, vil lage rabalder mot dette forslaget.

Hva er evt. motforestillingen mot at staten oppretter et eget strømselskap (med de hederlige intensjonene som er nevnt i artikkelen) ?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Mr.M skrev (11 timer siden):

motforestillingen mot at staten oppretter et eget strømselskap

Enda flere offentlig ansatte, nå er 40% av alle yrkesaktive ansatt i det offentlige, pluss alle som får tilskudd fra samme, v 15% i Tyskland, Storbritannia, Spania, og 25% i Sverige og Danmark.
Hvis ikke faktureringen og inkasso i f m strømmen kan outsources. Ellers må noen må betale statslønna deres, og hvor skal den komme fra? De nye må hentes fra private bedrifter. Bilismen ble en melkeku, det samme ble alkohol og tobakk, flyreiser, ferier og bobiler, veier og alt vi mest ønsker oss koster skatter, avgifter (moms) og økt antall off ansatte. De rødgrønne vil ha økt offentlig forbruk, og lavere privat kjøpekraft, samt at de røde vil mobbe oss tilbake til naturen, vil helst ha tilbake kapitalstyringen og planøkonomien. For meg blir det mindre igjen i kjøpekraft for hvert år. For hvert år må vi alle jobbe mere og lenger for å betale alle skatter, lønninger i det offentlige, alle fritidsaktiviteter øker i pris og moms kommer på stadig flere tjenester. Egenandelene i helsevesenet øker fortere enn jeg ville tro. Prisstigningene etter strømkrisen blir merkbare, med inflasjonen på toppen. 

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...