Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan redusere luft i magen fortest mulig?


Nysgjerrig3

Anbefalte innlegg

Jeg har hatt en svak omgangssyke eller noe lignende. Resultatet er nå en mage som tordner. Er dette mulig å ordne opp i ganske fort nå som julen nærmer seg og jeg har planer jeg gjerne vil overholde? Jeg er nok ikke smittsom lenger da jeg allerde er mye bedre fysisk enn det jeg var.

Endret av Nysgjerrig3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan redusere luft i magen så fort som mulig sier du? Beveg deg! Dette bedrer tarmperstialistikken ganske greit. Det verste du kan gjøre er å ligge i senga. Det er en grunn til at sykepleiere gir folk som er opererte et spark bak for å komme seg opp av senga. Det er for å få i gang tarmfunksjonen igjen blant annet og det er vitenskapelig bevist også at dette bedrer reabiliteringen, selv om det ikke alltid er særlig behagelig for pasienten der og da. 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
GiaMahan skrev (46 minutter siden):

Gå deg en tur så skal du nok se at magen kommer litt i gang, gjør evt noen knebøy også.  

Hvis du har hatt noroviruset ville jeg nok holdt meg hjemme og ikke møtt noen i 48 timer etter siste symptom (diaré og/eller oppkast).

Hvordan finner jeg ut om jeg har det? Har ikke kastet opp og bare litt diaré, men har vært veldig sliten og litt kvalm. Er oppe fra senga, men har ikke nok energi til å gå ut helt enda. Får se an i morgen😀

Lenke til kommentar

Du trenger ikke å gå ut. Du kan bare gå på stedet eller bare gå rundt i leiligheten/huset ditt og være fysisk aktiv. Hvis du har diaré og/eller oppkast kan du som regel i hovedsak anta at det er noroviruset. Joda, diaré kan skyldes andre ting, matforgiftning, stress, bivirkninger av medisiner etc, men jeg pleier bare å anta selv at når jeg har diaré og det kommer gjennom hele dagen, så er det noroviruset, så da holder jeg meg hjemme i 48 timer siden forrige symptom for å være sikker på å ikke dra smitten videre. Nå er det både sesong for norovirus, og det har vært norovirus i omløp også i år. 

https://www.fhi.no/nyheter/2021/omgangssyke-med-norovirus/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...