Gå til innhold

Speilreflekskamera til bilder av bil


Anbefalte innlegg

Enkelt og greit - jeg driver bruktbilbutikk på deltid, og hittil kun brukt en Huawei P20 for å ta bilder. Men et speilreflekskamera er vel en helt annen verden?

Så da lurer jeg egentlig enkelt og greit på hva jeg bør se på og etter, bilder skal kun taes av bil, gjerne med godt fokus på detaljer. Er det noe spesifikt en bør se etter, eller duger egentlig hvilket som helst speilreflekskamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Budsjett: RX100 mk1/2 pent brukt evt black week tilbud på ZV-1 - har 20mpix og meget skarpt objektiv -> litt etterbehandling i DXO Photolab 5 så blir det topp

Middels pris:  Sony A6400, Fujifilm X-E4, Fujifilm X100V (fast objektiv kan evt være begrensende hvis du trenger super-vidvinkel for interiør), EOS M6 mk2  osv, osv - mange opsjoner.  Endel gode tilbud på black week nå.

Høy pris: Topp modeller til hhv Sony, Canon, Fuji, Nikon, Leica

Ser absolutt ingen grunn til å velge speilrefleks om du ikke har et emosjonelt forhold til å høre et speil som slår opp som del av klikke-lyden når du tar bilder.

 

 

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Rune_says skrev (På 22.11.2021 den 14.44):

Ser absolutt ingen grunn til å velge speilrefleks 

Pris på bruktmarkedet, at man faktisk foretrekker søkerbildet og ikke bare lyden, og batteriforbruket er vel fordelene i dag. På autofokus har speilløst nok forlatt stasjonen, mens speilrefleks står igjen og lurer på hva som skjedde.

Lenke til kommentar

Du bør tenke litt på formatet også. Du har m43 som er "minst" (fuji, olympus), "vanlig" aps-c som er det formatet de rimeligere kameraene bruker og "fullformat"/FX som er samme format som analog 35mm film.

Desto større format, desto dyrere og tyngre blir optikken.

Det store spørsmålet her er hva som er publiseringsflaten? Er det skjerm eller A3 - A4 -ish så spiller det ikke så stor rolle, kanskje m43 blir litt snaut for A3 og oppover. 

Du skal også tenke litt på at du har bra kontroll på motivet, så du trenger ikke legge en formue i raskest mulig autofokus og skuddhastighet. (Med mindre du skal ta bilder på rææserbanen eller noe sånt da). 

Vær klar over at mobiler har innebygget bildebehandling og målsetning om å levere bilder som er "lekrest" mulig, mens vanlige kameraer har som mål å være litt mer nøytrale. Så det kan rett og slett hende du blir litt skuffa i starten og trenger litt tid for å komme i gang. Bildebehandling i ettertid kan også være nødvendig, det er dét som er grunnen til at vanlige kameraer er mer nøytrale, de antar at de som bryr seg ønsker å gjøre dette selv på PC fremfor å få et ferdigtygget midt-på-treet-reslutat fra innebygget AI.

I ditt sted ville jeg gått for et alternativ hvor du har mulighet til å legge litt penger i optikken istedenfor kamerahuset. 

Lenke til kommentar

Par spørsmål:

  • Antar det er snakk om biler som står bom stille, så hastighet på autofokus spiller ingen rolle?
  • Du kan zoome med føttene, så kan fint bruke fastoptikk?
  • Utstyret skal brukes på jobb eller fra bil, så vekt og størrelse er litt ett fett?

Til denne jobben ville jeg kjøpt et litt eldre eller rimeligere speilløst systemkamera med fullformatssensor, og testet litt med kit-objektivet, og så kanskje plukket opp en god 35mm eller 50mm om du vil ha et lite løft på bildekvalitet eller lysstyrke. Kan se for meg at Sony a7 II eller Canon EOS RP kan være gode valg her.

a7 III, EOS R, Nikon Z5/Z6 og Panasonic Lumix S5 er enda bedre, men så koster de også en del mer, og er sikkert overkill så lenge førstepri er ren bildekvalitet, og ikke video eller sport/action.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...