Jump to content
StianGT

Ulyd og heftig risting . Bankelyder

Recommended Posts

Hei! Jeg fylte ca 10 liter på bilen på tom tank. Etter omtrent 3 minutters kjøring kom det bankelyder og bilen ristet mye. Stoppet inn til siden for å sjekke om det var noe galt med ett av hjulene (foran), men så bra ut. Kjører vidre, men bankelyden og ristingen ble bare verre. Så kjørte den hjem igjen. Stoppet bilen i gården, og startet den igjen etter ca 5 minutter. kjørte den da ca 10 min. Hadde ingen problemer med å starte, men ristingen og lydene ble bare verre. Er en Volvo v60 14mod. Kan det være at jeg klarte og fylle Bensin istede for Diesel ?  Er det noe lignende symptomer ? Er ganske sikker på at jeg fylte Diesel , men samtidig er det litt merkelig at dette skjedde rett etter tanking ? 

Share this post


Link to post
StianGT skrev (10 minutter siden):

Jeg fylte ca 10 liter på bilen på tom tank. Etter omtrent 3 minutters kjøring kom det bankelyder og bilen ristet mye. Stoppet inn til siden for å sjekke om det var noe galt med ett av hjulene (foran), men så bra ut. Kjører vidre, men bankelyden og ristingen ble bare verre. Så kjørte den hjem igjen. Stoppet bilen i gården, og startet den igjen etter ca 5 minutter. kjørte den da ca 10 min. Hadde ingen problemer med å starte, men ristingen og lydene ble bare verre. Er en Volvo v60 14mod. Kan det være at jeg klarte og fylle Bensin istede for Diesel ? Er det noe lignende symptomer ? Er ganske sikker på at jeg fylte Diesel , men samtidig er det litt merkelig at dette skjedde rett etter tanking ?

Ikke start motoren igjen før du har funnet ut om du faktisk fylte diesel. Ikke start motoren igjen dersom du fylte bensin.

Edited by mobile999

Share this post


Link to post

Men hvordan skal jeg finne ut det ? 😅

Er jo litt kjedelig å ringe viking for så å få den på verksted for å flushe systemet om jeg faktisk har fylt riktig å dette er noe helt annent ? 

Share this post


Link to post

Da går jeg ut ifra at du ikke tok med kvittering? :D

 

Lenge sia du fyllte? Ring bensinstasjonen å evt hør om de har oversikt.

Edited by Duriello

Share this post


Link to post

Nei, ikke noe kvitering. Var på ubemannet pumpestasjon. Nå har det jo vært et Hel****** regnvær idag, så gikk litt fort under fyllinga. Men fortsatt vanskelig for å tru at jeg fylte feil. Men selvfølgelig,  sjangsen er jo der. Men er det noen som vet hva som skjer med bilen under kjøring ? Har lest alt som er , men står vel bare at bilen fusker frem til den stopper.  Å får da ikke start igjen. Dette har ikke jeg merket noe til enda hvertfall 

Share this post


Link to post

Hvis du vet at du fylte 10 liter, og hvor mye du betalte, så kan du finne ut literprisen. Den vil stemme med enten prisen på diesel eller bensin. Hvor mye du betalte finner du ut hvis du betalte med kort. Sjekk konto. 

Edited by RRhoads
  • Like 1

Share this post


Link to post

Ja, har tenkt på det. Vet hvor mye jeg fylte for, men ikke eksakt antall liter. Så der er jeg like langt. 

Men bestilte akkurat kvitering på hjemmesiden dems, så da får jeg nok svaret på det imorgen 🤞🤞

Share this post


Link to post

Har tanken vært så tom at det har kommet luft i systemet kanskje? Jeg vet ikke hvilke symptom det kan gi, men jeg vil tro at den ikke ville startet.

Share this post


Link to post

Kun når jeg kjører. Det avtar litt akkuratt når jeg gir gass, å virker som det forsvinner litt når jeg svinger kraftig til høyere. Fikk dessuten kopi av kvitering fra igår, å har heldigvis ikke fylt feil 😅😄

Share this post


Link to post

Sjekk at hjul ikke har løsnet. Andre forslag kan være motorfester, hjuloppheng, støtdemper eller feil med clutch

Edited by Svein M
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...