Gå til innhold

Backpacking når du føler deg tom og utbrent hjemme


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er en ung kar på 23 år som i litt over et år nå har kjent på en følelse som jeg ikke helt klarer å beskrive. Vil si at jeg føler meg litt ensom, tom og utbrent på innsiden.

For et år siden så dimmet jeg fra Forsvaret og startet å jobbe som elektriker. Bor i Oslo området sammen med samboer, men kommer egentlig fra Gudbrandsdalen. Har ikke mange venner og som sagt føler meg litt ensom, tom og utbrent akkurat nå. Vet ikke om det er jobben eller noe annet som preger meg, men vet at jeg må gjøre noe. 

har lenge tenkt på om reise kunne vært godt for meg, reise til en land hvor jeg kan utforske litt og skape et lite eventyr. Har da tenkt på om solo backpacking kan være løsningen. Har aldri gjort det før, men tror det kan være morsomt. 

Er det noen her som har hatt en lignende følelse, en slags trang til å finne «meningen» med livet man har? Eller som har reist til utlandet når man føler seg ensom og har lite motivasjon for å jobbe.

vet at dette sikkert virker som en litt deprimerende post, men trenger råd. Er det lurt å reise i en slik situasjon? Takk for alle svar som evt. kommer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For meg høres det ut som om det du egentlig mangler er en hobby. De fleste klarer finne noe noe som de har interesse for og som de kan dele med flere. Det kan være noe slags sport, noe nyttig for lokalsamfunnet som skal bygges eller noe gammelt som skal vedlikeholdes, noe med å lage musikk med instrument eller kor, dans, lære språk eller en helt annen ferdighet.

Det finnes utrolig mye som kan engasjere og som man kan få samhol og vennskap rundt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Anonymsoldat skrev (På 21.8.2021 den 20.21):

Eller som har reist til utlandet når man føler seg ensom og har lite motivasjon for å jobbe.

vet at dette sikkert virker som en litt deprimerende post, men trenger råd. Er det lurt å reise i en slik situasjon? Takk for alle svar som evt. kommer.

Jeg sliter med depresjon. Og jeg bruker å planlegge reiser frem i tid for å ha noe som motiverer meg, og etter jeg har vært på tur så er jeg mye bedre i flere måneder.

Det som hjelper mest er å tenke på andre ting, få nye opplevelser, treffe folk og kulturer. Den beste turen jeg har hatt personlig var til Kilimanjaro, ble satt i gruppe med andre tilfeldige folk hvor fellesnevneren var at alle ville nå toppen. Det å motivere hverandre, ha det sosialt sammen, og oppnå noe sammen var helst spesielt.

Lenke til kommentar

Ja; det fungerer! Ja - gjør det! Du er i en perfekt alder for solo backpacking. Så bare å pakke sekken og reise. Selv er jeg nå 35 år og har drevet med solo backpacking på lavbudsjett i 10 år. Jeg reiser på lengre turer flere ganger i året. Det er lekende lett. Pakk sekken - og reis! Enkelt og greit. Planleggingen kan du gjøre underveis. Her har du noen gode råd fra meg:

1. Pakk lett! 
En liten ryggsekk som går som håndbagasje (ca 30 liter) er mer enn nok. Du kan alltids kjøpe deg en ny t-skjorte, eller det du måtte trenge underveis på turen. Selv klarer jeg meg fint på 6-7 kg på en 4 uker lang reise. Du trenger ikke dra med deg et stort flyttelass. De aller fleste backpacker-nybegynnere tar med seg aaaaaaaaaalt for mye.

2. Ikke planlegg for mye!
Du kommer til å møte folk underveis. Det er ekstremt enkelt å treffe nye folk som solo backpacker. Det går nesten helt uten egeninnsats. Dersom du allerede har planlagt hele turen din; mister du spontaniteten og impulsiviteten på turen. Selv planlegger jeg kun for den første uken jeg er ute.... Type fly/buss/båt/tog - samt overnatting. Resten tar jeg underveis på turen.

3. Verden er tryggere enn du tror!
Du kommer langt med litt sunn fornuft. Men som "forvirret solo backpacker" kan du være et yndet mål for svindlere. Derfor har jeg en; og kun en gylden regel. Det er å IKKE la deg "forføre" av folk du møter på gata. Ofte "hjelpsomme folk". Ikke misforstå. Dette gjelder kun folk som oppsøker deg direkte; og ikke motsatt. Ofte er dette svært profesjonelle folk - som henger rundt på møtepunkter, travle turistgater og kaotiske steder som busstasjoner, metrostasjoner osv. Jeg er alltid litt over middels påpasselig på slike steder. 

4. Bruk hostelworld.com 
Jeg har ALDRI møtt en nordmann på hostels. Jeg fatter ikke å begriper hvorfor. Det er jo det mest sosiale, trivelige og beste stedet å bo som backpacker alene på tur. Ikke lei deg et privat hotellrom eller Airbnb. Det er dyrt, og unødvendig. På hostelworld.com velger du "dorms" der du deler rom med flere. Men; husk at det forskjell på hostels. Det er hostels for de som ønsker ro & fred, samt de som ønsker party hele døgnet. Les anmeldelsene. 

6. Destinasjonsmål.
De mest typiske reisemålene er ofte de mest kjente storbyene. Dette er også de dyreste, og etter mitt syn de mest upersonlige. Slik som Barcelona, Paris, London, Madrid, Roma, Amsterdam. Personlig har jeg de beste opplevelsene fra de mindre populære destinasjonene; ofte i et lavkostland. Velg deg ut litt utradisjonelle plassene.

Jeg foreslår at du f.eks. kan tilbringe en natt eller to i en "typisk" storby, også farte videre med lokalbuss eller tog til noe litt mer sært og unikt. Min favoritt er: FlixBus - 2500 reisemål i 36 land. Last ned Appen. 

Ellers er nettsiden Rome2rio genial for å planlegge; samt finne reiseruter osv.

7. Budsjett
Et typisk dagsbudsjett for en solo backpacker er 200 kr,- døgnet (inkludert overnatting og reise). Nordmenn er gjerne litt mer kravstor på standard, og ikke like flink som folk fra lavkostland (jada jada, finnes unntak)  - så med 300 kr,- er du i allefall på plussiden. Personlig har jeg klart meg på så lite som 50 kr,- døgnet (bor gratis gjennom Couchsurfing, haiker og styrer på). 

En typisk natt på hostel ligger på 10 euro natten. Bor du lengre enn 2 uker kan du be om en bedre pris over disk. Du kan forvente 30% avslag; altså 7 euro natten på lengre opphold. Dette varierer selvfølgelig. I storbyer som Amsterdam, London osv.... må du nok regne med opptil 20 euro natten. Det finnes hostels i lavkostland til under 2 euro natten (!).

8. Sikkerhet!
Ta med to bankkort. Gjem et i sekken/ekstern plass.... og ha et på deg. Selv legger jeg alltid igjen et kort på hostelet (låsbart skap, du må ha med egen lås i de fleste tilfeller) - og et med meg ut. Det er også lurt å ha type 50 euro løst på en "lur" plass. Mange erfarende backpackere har 100 euro sydd inn (!) f.eks. i et belte, i en sko eller lignende. Til nødstilfelle.
Ta et bilde av passet ditt / bankkort og send til emailen din. Så du har en kopi liggende.



 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...