Gå til innhold

Er vaksinert med johnson vaksinen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 minutes ago, forhelvete said:

Hva om jeg vil ha en bedre vaksine din nisse?

Du blir regnet som full vaksinert nå for øyeblikket i det minste så du får nok ikke noe innkallelse på pfizer/moderna. 
Må nok vente til alle har blitt vaksinert først, men er jo et valg du har tatt selv. Er jo beskyttelse i vaksinen din også selv om jeg forstår at du ønsker noe annet, men ikke mye å gjøre med nå desverre.

edit: Har du tatt den utenlands uten registrert i helsenorge sitt register får du innkallelse.

Endret av vampyrica
Clarify
Lenke til kommentar

Så lenge du no er fullvaksinert så er du ikkje lenger i vaksinasjonsprogrammet og blir derfor heller ikkje innkalt til anna vaksinering. 

Du bør snakke med legen din som rekviderte denne vaksinen til deg for å avklare behov og muligheiter for å også få anna vaksine. 

Utanom det så må du nok berre vente til vaksineringa er ferdig og vaksina blir tilgjengeleg for bestilling utanom prioriteringslistene. 

Lenke til kommentar
forhelvete skrev (På 11.7.2021 den 17.00):

Jeg tok frivillig johnsson vaksinen for 3 uker.. jeg ønsker også å få moderna eller pfizer fra kommunen. Men har ikke fått noe mld om time.. hva skjer? Får man ikke de andre vaksinene hvis manhar tatt frivillig johnssonvaksinen??

Jeg har en pfizer dose så langt. Får en til i september. Jeg tror det blir påfyll, men jeg håper denne er tilpasset nye mutasjoner. 

Lenke til kommentar

Oppdater oss gjerne.

Det er heilt sikkert mulig at du kan tre inn i vaksineprogrammet og få tildelt vaksinetime utan å nemne at du er vaksinert med J&J.
Men det skal i utgangspunktet være registrert i vaksineregisteret slik at det blir oppdaga når ein prøver å kalle deg inn til vaksinering. Det er samme registeret ein brukar for å sikre at folk ikkje får feil vaksinekombinasjon, og at du automatisk blir kalt inn til vaksine nummer 2 når tida er inne.

Din beste sjangs er nok å berre møte opp til ein restplass og håpe at dosa blir satt før ein tek seg tid til å logge seg inn i vaksineregisterert for å sjekke kva som er registrert på deg frå før.

Lenke til kommentar

Det kan være betydelig økt risiko ved å vaksinere med mRNA vaksine etter å ha vaksinert seg med Janssen. Man risikerer at immunforsvaret overreagerer. Dette er ikke forsket veldig mye på, så det er nok lurt å avvente til høsten når det kanskje er gjort noe mer forskning på dette.

Det ble gjort noe forskning på en dose Pfizer etter en dose Astra Zeneca, med gode resultater, som er grunnen til at dette ble gjort i stor skala i Norge.

Jeg vil forvente at ingen lege vil gi deg mRNA vaksine om legen vet at du er vaksinert med Janssen.

Endret av Espen Hugaas Andersen
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Norsk helsevesen regner deg som vaksinert om du har fått en vaksine og vil derfor nøle med å gi deg én til, men AstraZeneca og J&J har mindre affektivitet mot delta- og lambda-variantene ifølge nye studier. I Europa har jeg enda ikke hørt at de gjør forskjell på hvilken vaksine du har, men de har begynt å gjøre det enkelte steder i USA. Med mange vaksinerte som blir syke i Europa må man regne med at man snart starter forskjellsbehandling også i Europa etter hvilken vaksine du har. 

Samtidig vil det antagelig kommer "boostere" i løpet av høsten som ikke er helt lik de andre vaksinene, men har høyere effekt mot delta og lambda. DIn løsning vil antagelig bli å vente til disse boosterne blir tilgjengelig.

 

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...