Gå til innhold

Er du dyktig og nysgjerrig og har lyst til å jobbe med løsninger som brukes i Forsvarets spisse ende?


Anbefalte innlegg

Har noen meninger om denne?

 
Sitat
Sitat

Planlegge og følge opp økonomi knyttet til systemene Stille relevante tekniske krav til Forsvarets IKT-systemer Andre oppgaver innenfor forvaltning av Forsvarets IT-systemer, slik som ivaretakelse av andre systemer innenfor seksjonens ansvarsområde Delta i internasjonale fora knyttet til NATOs rammeverk for informasjonsutveksling mellom IKT-systemer - Federated Mission Networking

For ganske høye krav for å heletatt å kunne vurdere jobb?

For å drifte it nett og utstyr, eller er vanlig de som jobber i nasa og måneferd har like høye krav å drifte utstyr?

Eller er utstyret dems så spesielt at kun de som er spesialister på unix eller Freebsd som får jobbe?

For finnes jo https://mildef.com/products/mobile-computers/laptops/?gclid=EAIaIQobChMIxcXJgcKU8QIVDamyCh1i1gA8EAAYASAAEgLqtfD_BwE

for de som trenger laptop egnet for militæret eller mars men litt vanskelig å se sammenheng. For syns virker litt rart siden forsvaret trenger ikke nødvendig vis ha slike laptoper de på militæret kan jo skaffe brukt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hw har lite å si, og når du snakker om forsvaret, så er det alt fra de som har med laptoppen ute i krig til de som sitter "nedlåste" i en kjeller, forskjellige behov krever forskjellige løsninger på hw.

Men nei, dette er en stilling du neppe passer til. Ser ut til at den et mer en som skal designe en plattform for forsvaret, etter hva jeg har sett har du problemer med akkurat dette på hjemmenettverket ditt, gang det opp med 10 000 og legg til helt andre krav enn du har så ser du problemet.

Vet du f.eks hva som skal til for å designe ett system for tusenvis av personer med 99,99% opptid?

Endret av aklla
  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Klart evry og andre har kvalifisert personell.

Det hindere ikke andre bedrifter i å ansette egne folk. Hva er relevansen til at evry har kvalifiserte folk? Evry søker ikke etter slike folk til forsvar og vil anta evry heller ikke leverer den tjenesten til forsvaret.

Evry er irrelevant her..

Klart, forsvaret kunne ha leid personell fra evry til denne jobben, men det gjør de jo ikke ettersom de ansetter.

Endret av aklla
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Dette ser ut til å være ikke spesielt høye krav, noe som gjenspeiles i ikke spesielt høy tittel og lønn.

For all del, om man bare har interesse for data eller noen år med førstelinjesupport er man ikke personen de ser etter, men er man faktisk utdannet ingeniør fra relevant fagkrets og har noen års erfaring fra drift og innkjøp i et miljø med høye krav til oppetid og et bevisst forhold til feks ITIL/ISO20000 og ISO9000 er dette en fullt oppnåelig stilling.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

nøkkelen til at forsvaret ansetter egnene kontra leier inn er kravet til sikkerhetsklarering. du bruker ikke 6 måneder på og klarere en innleid som kan forsvinne over natten , du ansetter selv og du ansetter kremen og gir de lønn deretter samt muligheter og systemer de kan drømme om å jobbe med andre plasser , måtte det være fra avanserte radar systemer som skal snakke sammen på kryss av landegrenser til missil systemer som trenger wifi ...  og det meste er klassifisert så de kan ikke nevne alt i annonsen . 

 

jeg ser få problemer med kompetansen de spør etter,  til stillingen de beskriver. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mato skrev (40 minutter siden):

nøkkelen til at forsvaret ansetter egnene kontra leier inn er kravet til sikkerhetsklarering. du bruker ikke 6 måneder på og klarere en innleid som kan forsvinne over natten

De sikkerhetsklarerer haugevis av innleid personell også, og personer de f.eks har service-avtaler med.

Lenke til kommentar
aklla skrev (1 minutt siden):

De sikkerhetsklarerer haugevis av innleid personell også, og personer de f.eks har service-avtaler med.

det er dog varierende nivåer med klareringer, men ja det klareres eksternt personel,  jeg bare nevnte det til en god grunn for og ansette kontra og lei inn peronell til stillinger som krever høy klarering som tar lang tid og få på plass. 

Lenke til kommentar
Mato skrev (Akkurat nå):

det er dog varierende nivåer med klareringer, men ja det klareres eksternt personel,  jeg bare nevnte det til en god grunn for og ansette kontra og lei inn peronell til stillinger som krever høy klarering som tar lang tid og få på plass. 

Mulig, men der jeg jobbet ble Hemmelig delt ut som godteri både internt og eksternt. Høyere enn det var nok uvanlig eksternt..

 

Lenke til kommentar
aklla skrev (10 timer siden):

Mulig, men der jeg jobbet ble Hemmelig delt ut som godteri både internt og eksternt. Høyere enn det var nok uvanlig eksternt..

Hemmelig medfører at det blir gjennomført ein sjekk av deg og din ektefelle/partner, er du singel så går det like fort som på klassifisere for konfidensielt som berre sjekker personen som søker klarering.
Hakket over som er strengt hemmelig krever gjennomgang også av nærmaste slekta. Ei slik klarering kan fort ta ein del tid da det er mange personar å innhente opplysningar om, og særleg om du har personar i slekta som har budd eller jobba i utlandet der dei kan ha knytta kontakter som må sjekkast ut.
NATO klareringa ser ut til å være forholdsvis lik den norske med unntak av at ein formelt må søke om NATO klarering i tillegg til den norske klareringa, så det er ikkje nødvendigvis likheitsteikn mellom klareringane.

I forsvaret og særleg i fyrstegongstenesta så er nok mange av dei som blir sikkerheitsklarerte unge og single slik at det ikkje tar like mykje tid som når ein skal sikkerheitsklarere "voksne" folk som har meir historikk å gå gjennom.

 

 

Når det gjeld trådens tema så synes eg at det er forholdsvis lave krav som blir satt. Ei bachelorgrad eller berre erfaring er ikkje høge kompetansekrav, det er riktignok ønskeleg med søkarar som har mastergrad og minst 3 års erfaring.
Minstekravet tilseier likevel at ein kvar som har jobba med elektronikk eller data nokre år oppfyller minstekrava til å få stillinga, og det er ganske lave krav for ei stilling som gir deg tittelen overingeniør.

Dette er også eit fagfelt som forsvaret er svært forsiktige med å out-source gjennom innleige av private av sikkerheitsomsyn. Det er langt lettare for forsvaret å ivareta hemmelegholdet sitt om dei brukar eige sikkerheitsklarert personell.
I tillegg er det ein del særreglar som gjeld for militært personell, for eksempel at militært personell kan påleggast å flytte om forsvaret treng personen ein annan stad i landet (eller utlandet), forsvaret kan ilegge refs og straffe på ein heilt anna måte enn ein kan i det sivile liv, samt at forsvaret kan forfølge eventuelle lovbrudd også gjennom militær straffelov om nødvendig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...