Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kan styre installere låst bom i borettslag?


Dragen

Anbefalte innlegg

Hvor ser du at det er andre steder for innkjøring? Du skal være spesielt flink hvis du klarer å kjøre en 3m bred brannbil opp en gangsti på 70 cm. Det er bredden på de to andre stedene man kan gå inn til 2-6.

Om hvorvidt stikkveien er registrert som gate eller gangvei, vet jeg ikke. Vi har alltid kalt den en gangvei. Adressene til 2-6 og 40 er uansett ikke det som vises på Google Maps.

Endret av Dragen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Budeia skrev (15 minutter siden):

Det står i linken over at brannvesenet noen ganger river bommer. Derfor burde Hjemmetjenesten tilkalle Brannvesenet hver gang de har problemer med en bom, og den kan da bli revet. 

Ellers er det ikke så gøy for eldre beboere, å vite at de er et problem for Hjemmetjenesten. 

Det er opp til kommunen om de vil komme på synfaring i området eller ikke. Som jeg antydet, gjør kommuner her på Vestlandet det. De sender noen som måler opp om veien gir tilgang for utrykningskjøretøyer. Og en bom burde jo være enda verre. 

Dette er nok ein privat veg som burettslaget sjølv eig. Utan å ha sjekka eigarforholda så ser det ut som at vegen er såpass smal at det er tvilsomt at kommunen har tatt over vegen som kommunalveg. I slike tilfeller vil det ikkje være krav til vegbredde. Om det er krav om tilkomst for utrykkingskøyretøy så må det eventuelt ligge i branntekniske bestemmelsar om tilgang for brannvesenet.

Verken for heimetenesta eller ambulansen vil det være kritisk å ikkje kome nærmare døra enn i underkant av 100 meter. Det er sjølvsagt meir styr å skulle trille båra medan ein småjogger nesten 100m kontra å kunne køyre heilt til døra, men dette er ikkje lenger gåavstand enn det som ein må rekne med om ambulansen kjem fram til innganspartiet til ei blokk der det kanskje er nesten like langt i trappetrinn. Sånn sett er nok behovet til brannvesenet størst då stigebilen nødvendigvis må kome seg heilt fram til huset for å nå opp. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (4 minutter siden):

Verken for heimetenesta eller ambulansen vil det være kritisk å ikkje kome nærmare døra enn i underkant av 100 meter.

Det kan ta tid før ambulansen forstår at de må gå dit med en båre, kanskje tilkaller de Brannvesenet og det vil gå mange ekstra minutter. 

Som det står i artikkelen som ble linket til, har Hjemmetjenesten generelt veldig dårlig tid. Og de handler for noen kunder. Det kan løses ved å ha en trillebår stående bak boligen til den den de handler for. Det blir noen ekstra meter å løpe, da. 

Lenke til kommentar
The Avatar skrev (41 minutter siden):

Dette er nok ein privat veg som burettslaget sjølv eig. Utan å ha sjekka eigarforholda så ser det ut som at vegen er såpass smal at det er tvilsomt at kommunen har tatt over vegen som kommunalveg.

Jeg sjekket tidligere i dag, og veien er Privat.

Derfor er det rart at veien har gatenavn på Google maps, men det er mange feil på det kartet.

Lenke til kommentar
Dubious skrev (1 time siden):

Jeg sjekket tidligere i dag, og veien er Privat.

Derfor er det rart at veien har gatenavn på Google maps, men det er mange feil på det kartet.

Det er krav om navn på alle veier og gater uansett om de er private. 

Lenke til kommentar
Sverre1969 skrev (6 timer siden):

Fra artikkelen linket over: «Hun innser at borettslagene juridisk står fritt til å sette opp låste bommer i borettslag og sameier. »

 

Da står vi igjen med spørsmålet om det er klokt? Men det har strengt tatt ikke noe i et jussforum å gjøre..

Hvordan kan et borettslag ha lov til å sette opp noe som helst i et sameie?

Lenke til kommentar

Hvis Hjemmetjenesten ikke kan parkere like utenfor bommen og kanskje skal vaske gulvet til den de skal hjelpe, må de også kjøre bilen til en egnet parkeringsplass før de kan gå tilbake til bommen og forbi den. Hvor blir egnet parkeringsplass? Det er som et tilbakeskritt å ta fra noen en vei til boligen. Da blir på en måte boligen uten vei. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...