Gå til innhold

Mye tregere prosessor med billige hovedkort


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

AMD oppgir også en TDP på sine prosessorer, men denne regnes ut på en annen måte, og kan ikke sammenlignes med Intels. Dette, sammen med at AMD har overtatt ytelsestronen, gjør at du kanskje bør vurdere å kjøpe en AMD-prosessor i stedet.Ikke kjøp billigste hovedkort. Skal du ha et hovedkort i B560-serien, se etter om det har kjøleribber rundt prosessorsokkelen, eller kjøp de som koster litt mer.

Syns er rart dette ikke skal gjelde B550M og A520 og A320 samt B350

Kanskje ikke de gir dårligere cpu ytelse, men er rimlig sikker på hvis mn skal teste båndbredde og ha nyere SSD disk og flere enheter SLI og ligdene i pcen vil nok billigere chipset være dårligere en X370 og X470\X570  om det skal være bare kun overklokking som skiller de?

Noen som har sjekket Ryzen 7 1700 og X570 vs Ryzen 7 3700 og X370 hvem som er raskest med:

https://www.komplett.no/product/1173105/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/wd-black-sn850-2tb-m2-ssd?q=m.2 ssd

Om de er hovedkortet som gjør ytelsen faller eller cpu?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Kjøpte nylig AMD pc, og etter hva jeg fant ut, er hovedforskjellen når det gjelder ytelse at du må kjøpe B eller X serien for å få PCIe 4. Ellers kan billige hovedkort ha problemer med å levere stabil strøm til spesielt 16 kjernere, men har aldri hørt om et AM4 hovedkort som ikke leverer nok strøm til 6 eller 8 kjernere.

Prisforskjellen er såpass liten at jeg ikke ser noen spesiell vits i å kjøpe et A-serie hovedkort fremfor et B-serie dog. X-serien er ment for spesielt interesserte, entusiaster og folk med behov for det beste.

Endret av likferd
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det hadde vært fint om dere linket direkte til videoen, så vidt jeg klarer å skjønne så er det denne https://www.youtube.com/watch?v=g3AEj3x39vQ

Der var det vel 3 hovedkort som ga dårligere ytelse siden de ikke klarte å holde "boost" stabilt på maks av det CPU'en er reklamert å kunne klare. Merk at dette var i syntetiske stresstester av CPU og at det var vesentlig mindre forskjeller når det kom til spillytelse, selvfølgelig fordi ikke alle spill krever maks av CPU'en.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tipper dette ikke er noe problem med mindre en velger en meget strømkrevende (intel) prosessor og velger et billig hovedkort med dårlig kjøling på VRM.

Edit: Jeg ser nå at dette handler om at de nye intel prosessorene (11. gen) ikke yter som de skal må mange hovedkort. Dette rammer spesielt prosessorer som er låst som i5-11400F, i7-11700. Så her må en undersøke om hovedkortet en vil kjøpe virker bra. Tryggere å velge AMD kanskje.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
Sitat

Merk at dette var i syntetiske stresstester av CPU og at det var vesentlig mindre forskjeller når det kom til spillytelse, selvfølgelig fordi ikke alle spill krever maks av CPU'en.

Syns Dying Light er veldig krevende for ryzen 7 1700 og ligdene klarer fint å makse cpuen i perioder, så vil nok tro Dying Light 2 vil være hakke krevende for sli og de ekstra krevende. Om de er bug eller forbedring i platformen vites ikke.

Lenke til kommentar
Svein M skrev (1 minutt siden):

Jeg tipper dette ikke er noe problem med mindre en velger en meget strømkrevende intel prosessor og velger et billig hovedkort med dårlig kjøling på VRM.

Helt enig. Handler man en dyr strømkrevende prosessor så er det enten til spill eller tyngre arbeidsoppgaver og da er det sjelden man går for de billigste hovedkortene. Jeg har hvertfall aldri vært med på at det billigste hovedkortet er det naturlige valget når jeg har kjøpt arbeidsmaskin eller spillmaskin.

Det jeg lurer mest på nå i denne sammenhengen er hvordan ferdigmaskiner med prosessorene som ble testet i videoen oppfører seg, de er jo ikke akkurat kjent for å ha de dyreste hovedkortene.

Lenke til kommentar

Nøkkelen her er nok ikke kjøleribber på VRM. Det handler mer om selve VRM-designet og komponentene i seg selv. Her kan man nok greit finne komponenter som klarer dette uten kjøleribber eller spesielt tilrettelagt kjøling. Evt. potensielt en fordel i forbindelse med overklokking, som da generelt handler om å gå utenfor grunnspesifikasjonene for komponentene.

Slik sett kan det være at man har spart pengene på VRM. Kjøleribber eller ei. Interessant å se at arbeidsstasjons-hovedkort for prosessorene eller Xeon-varianter gjerne ikke har kjøleribber på VRM.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...