Gå til innhold

Lånekassen vil ansette folk som bare jobber på hjemmekontor [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kajac skrev (1 time siden):

Kan hende det appellerer for noen, men for min del vil det gjøre Lånekassen uaktuell som arbeidsgiver. Hvis de allerede sliter med å få tak i utviklere, tror jeg dette blir feil måte å "løse" det på.

Spørs hvor fleksible de er med hvor kontoret kan være. Finnes nok av digitale nomader som ville kjempet om en fast stilling i en såpass trygg arbeidsgiver som lånekassen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg vet hvor vanskelig det var å få jobb rett etter bankkrisa - 2008-2009, spesielt hvis man nevnte dette med hjemmekontor på jobbintervju. Heldigvis har dette snudd. Erfaring har vist at man f.eks som systemutvikler kan jobbe fra hvor som helst bare man har et kraftig nok bredbånd og bruker delingsprogrammvare som Teams. Men teknologien var jo allerede der lenge før det for jobbing i distribuerte team (som jeg drev med i en god del år). Det var også en ganske stor sentralisering av arbeidsplasser i denne perioden som gjorde at antall relevante IT jobber i distriktene ble færre. Dette er i ferd med å snu. Heldigvis. Det er ikke gitt at det å klumpe seg sammen i Oslo bare fordi man er i nærheten av de største kundenes hovedkontor er det beste. Boligpriser ¨har gjort det mindre attraktivt å flytte til store byer som Oslo, samtidig som det er et stort lønnspress der. Det virker det som om mange arbeidsgivere har skjønt, spesielt etter at pandemien kom. Det er ikke lenger så attraktivt å sitte "innesperret" i Oslo.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...