Gå til innhold

Hans Reier Sigmond

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hans Reier Sigmond

  1. PØH. Jeg har aldri opplevd annet enn ubrukelige chatbooter som ikke kan svare på eller finner det jeg trenger. AI eller ikke AI. Personlig chat eller telefon er bedre.
  2. Vi må også regne med et visst tap av rekkevidde etter alder på bilen. 10% etter 8 år vil ikke være uvanlig, men her vil det sikkert variere mye etter type batteri og lademønster etc. Så kommer reduksjon på 30% på det verste om vinteren i forhold til disse tallene. Men dette må man jo bare regne med når man kjøper elbil. Svært mange kjører heller ikke på en ideell måte heller som gir lavest mulig energiforbruk. Jeg gjør i alle fall ikke det alltid, rett og slett fordi det er gørrkjedelig å kjøre slik hele tiden. Jeg ville nok i utgangspunktet ha kjørt en elbil med relativt bra rekkevidde tall i utgangspunktet pga. disse faktorene.
  3. De som nå jobber i eller tenker å gå over fra olje og gass til fornybarbransjen nå bør tenke seg godt om. Strømpriskrisen: Hvordan er det med etikken og samvittigheten til de teknologer som jobber i selskaper som Statnett og Statkraft og Elvia. De vet at de er med på å ødelegge mulighetene for en hel rekke andre bransjer, gjør fattige folk enda fattigere. Nettopp forsårsaket av det grønne skiftet. Jeg har ikke hørt noe fra denne bransjen og fagfolk i den annet en pur begeistring for enorme (ufortjente) inntekter. Det samme gjelder hele vindkraftindustrien. Aner ikke hvorfor denne er så populær. Det som skjer her er hvis det blir for mange vindmøller er en fullstendig rasering av Norsk natur. Man burde i det minste tenke mer på hvor disse vindmøllene skal plasseres og heller plassere disse der naturen fra før er ødelagt. I gamle industriområder, i nærheten av motorveier etc. Og dette gjør også at prisen på elektrisk kraft øker og det blir enda større prissvingninger. Og selv havvind har negative sider, også der er miljøpåvirkningen usikker, og det gir veldig dyr energi. Men det er nok nødvendig. Derimot burde det gjøres mer i gode gamle vannkraftverk med oppgradering av anlegg. Selv om potensialet ikke er kjempestort, er det der man må begynne. Dagens energikrise i Europa viser dessverre at hele verden fortsatt er helt avhengig av olje og gass. Dette er noe som Norge kan levere. Nå.Spesielt nå som tilgangen til russisk olje og gass og kull blir borte. Mener det slik situasjonen er nå er bedre enn andre former for skitten energi. (Bortsett fra kjernekraft. Det burde ikke legges ned akkurat nå slik som situasjonen er). Så de som jobber i olje og gass bransjen skal være stolte av det. Og de som jobber i fornybarbransjene skal vite at de ikke er et hår bedre enn de som jobber i olje og gass når det gjelder etikk og moral og den faktiske nytten for samfunnet og verden som helhet. Alle som jobber et eller annet sted bør tenke. Hvorfor gjør jeg dette her? Hva er hensikten med det? Er dette bra?. Ødelegger det for andre? Ødelegger det for miljøet? Det er alt for lett for teknologer å bare bli oppslukt i teknikken uten å faktisk se at det man gjør får konsekvenser ut over egen jobb. Tilslutt: Jeg er ikke imot det grønne skiftet. Det er helt nødvendig. Men timing og hvordan det blir gjort er helt vesentlig for et vellykket resultat. Og det fortjener hele kloden. Jeg tror også at ansatte i energisektoren bør påvirke egen ledelse innenfra og opp. Det som disse selskapene i dag formidler utad er rett og slett ikke bra. Men skjer dette? Jeg tviler.
  4. Det er allerede for seint. Det grønne skiftet har skapt nye urettferdigheter. Energiprisene i Norge kan ikke forsvares på noen måte og skaper større klasseskille, nedlegging av arbeidsplasser, folk med dårlig råd som får enda dårligere råd. Det verste er det at regjeringen faktisk kan ta kontroll over energimarkedet i Norge, men gjør det ikke. Vi er faktisk er så heldig stilt i Norge at vi har mer enn nok av energi (fra fossile kilder og fra grønne ikke fossile kilder). Skatter og avgifter innrettet slik at Staten uansett får enorme inntekter av det. Det samme gjelder i enda større grad kraftmarkedet. Der produksjonskostnaden for grønn billig vannkraft bare er en peanøtt i forhold til det som de fleste nå betaler for strømmen i Sør Norge. Jeg fatter ikke at regjeringen (med Bjørnar Skjæran) ikke skjønner dette og gjør noe med det. De har gjort noe, men det er langt fra nok.
×
×
  • Opprett ny...