Gå til innhold

Glem klokke og eggkoker: Her kommer oppskriften på det perfekt kokte egget


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
CXSUB4BA skrev (9 minutter siden):

Blir egget kokt i 100 graders varm stekeovn? Og tar det like lang tid som i 100 graders varmt vann? Eller er temperatur i vann "anderledes"?

 

Det rette begrepet er at egget blir bakt i stekeovnen. Siden temperaturen i egget og i stekeovnen er forskjellig, vil egget kjøle ned ovnen - samtidig som ovnen vil varme opp egget. Siden denne varmen ikke er isolert like godt rundt egget som ved kokende vann, da "kulden" fra egget blir raskere tatt ut gjennom vannet - er koking vesentlig mer effektiv enn baking.

Du kan sammenlikne det med en bakt potet og kokt potet. Skal du bake en potet, tar det gjerne 1-1,5 time. Alt etter tykkelsen på poteten. Ved koking, under halvparten av denne tiden. 

Forsøker du å bake et egg, er det også høy risiko for at skallet sprekker underveis i prosessen. 

Ikke at jeg er noen vitenskapsmann her..... Jeg har riktignok utdannelse som kokk (passende nok).

 

Lenke til kommentar
19 hours ago, Simen1 said:

Noen burde finne opp en egg-vekt med integrert timer som stiller timeren etter vekta på egget ihht formlene. Ett pip så er det bløtkokt, to pip så er det middels, tre så er det hardkokt. Værsågod å ta patent den som vil. :)

Ja eller du kan bare koke egg sous vide. Selv posjerte egg kokes sous vide i skallet og blir perfekt hver gang. Etter at du har gjort det noen ganger vet du akkurat korrekte grader og tid du trenger for perfekt egg til gitt bruk. Og det er like enkelt uansett hvor mange personer du koker til. Storinnrykk til frokost? Sous vide kokte egg til 20 personer er akkurat like enkelt og fri for stress som om du koker til 2 personer. 

Lenke til kommentar
13 minutes ago, mixtape said:

Tullprek, kok opp vann i en STOR kjele, legg romtempererte egg oppi, omrent samptidig, 7-9-11 ,minutter, kjøl av under kaldt vann i ett minutt. Løskokt, mellom og hardkokt.No problemas

Jada det er enkelt for kokte egg, har posjert egg? Det er jo en blanding av kokkekunst, kjemitriks, voodoo og svartekunst. Og selv da er det er ikke alltid perfekt. Eller posjering i plast er perfekt, det bare blir mye mer plastavfall. Der er sous vide fantastisk. Posjering i eget skall. Alltid perfekt og null ekstra avfall. 

Lenke til kommentar

Det fins et titalls apper for koking av egg allerede og de fungerer utmerket. I stedet for å ta frem målebånd eller kjøkkenvekt for å sjekke diameter eller vekt på eggene så kan du vel bare legge deg i nedre del av skalaen for egg merket S/M og øvre del av skalaen for egg merket med L/XL?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...