Gå til innhold

RUSSLAND, USA og FJOLLS TIL FJELLS?


Anbefalte innlegg

Den nye kalde krigen strammer seg til og Norge har gjort seg selv til plattform for ytterligere konfliktfare ved å være springbrett for USAs interesser mot Russland. Både Russland og USA har sterk interesse av at ikke motparten kan bruke Norge som base. Det gjør oss ironisk nok til bombemål for begge parter, for USA ved brent jord taktikk. I 1980 hadde NATO en øvelse hvor de slapp en “atombombe” over Tromsø for å hindre russerne å ta området I bruk.

En annen skremmende ting er at stadig flere i USA tror de kan vinne en atomkrig mot Russland om den foregår fra Europa. Putin hevdet også dette i I sin Valdai-tale der han advarte mot farene ved å tro at det er mulig å «vinne» en atomkrig. Putin refererer til at amerikanske politikere har forlatt doktrinen om «Mutually Assured Destruction» (MAD) som sa at det er umulig å vinne en atomkrig. Den offisielle amerikanske doktrinen er nå at det er mulig å vinne en atomkrig.

I dag flytter USA sine styrker, utstyr og atomvåpen til Europa. Her er Norge, Island og Grønland er svært viktige og Tyskland er i dag full av amerikanske atomvåpen, og de har fått med seg de fleste land i østeuropa i NATO. Sverige og Finland er også sterkt ønsket.

Så etter de berømte nedrustningsavtalene mellom Gorbatsjov og Reagan, ser USA ut til å ha gått motsatt vei. Først i 2006 da økonomien bedret seg begynte Russland å ruste opp. Russlands forsvarsbudsjett utgjør idag 12 prosent av USA og 8 prosent av NATOs, og likevel vil man er enn doble NATO budsjettet.

I 1999 gikk Polen, Tsjekkia og Ungarn inn I NATO. I 2004 fulgte ytterligere syv land, Bulgaria, Estland, Latvia, Litauen, Romania, Slovakia, og Slovenia. På toppmøte i Bucuresti i 2008 ble det enighet om at Georgia kan bli medlem en gang i framtiden. Det samme ble sagt om Ukraina. Montenegro ble invitert til å bli medlem i desember 2015. Per mai 2017 hadde Bosnia-Hercegovina, Georgia og Makedonia uttrykt ønske om medlemskap.

Det gjør naturlig nok at Russland føler seg innestengt og truet, og det har vært en hovedgrunn til Krim og Ukraina konflikten. Putin har selv sagt at når alt annet er prøvd så er angrep beste forsvar og skulle Russland finne ut at nok er nok, så vil ikke noen Amerikanske soldater i Norge kunne stoppe de. Vi vil være sjanseløse mot et sjokkangrep fra Russland og USA vil sannsynligvis svare med atomvåpen.

Slik sett vil Norge være av de første land som rammes av verdens mest avanserte våpen. Vi eier ikke atomforsvar eller tilflukt slik faktisk USA har. Her på bjerget er vi helt nakne. Heldigvis finnes det noen som roper et varsku.

Norge trekkes aktivt inn i stormaktsrivaliseringen mellom Russland og USA. Det øker sannsynligheten for at Norge blir en slagmark for USA og Russland hvis det skulle bli en konflikt eller en krise som spinner ut av kontroll, sier Professor ved Forsvarets høgskole, Tormod Heier til NRK

Er vi fjolls til fjells og nyttige idioter i stormaktsrivalisering, eller er dette helt greit; USA passer på oss? En ting er felles øvelser, men jeg lurer på hvorfor det er USA som har baser her og ikke NATO. Da Værnes-basen ble etablert skrev Military.com at USA Marines vurderte å gjøre Norge til sitt operasjonssenter i Europa.

Ville vi ikke være tjent med å være rimelig nøytrale her på russergrensen og i hvert fall ikke utgjøre noen trussel? Det er i hvert fall ikke utenkelig at det er nordmenn vi ser flykte i båter over havet i fremtiden, om vi rekker i båtene da.

Kanskje burde man gå motsatt vei, foreslå et militærfritt Nord-Skandinavia mot at Russland trekker seg like mye tilbake?

 

Endret av Alexandroid
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes det er flott at amerikanerne er her. Norge ville ikke hatt mye av et slags forsvar mot Russland alene. 
Hvorfor skulle vi legge ned forsvaret og overlate skjebnen til russerne, og mer spesifikt Putin? 
Han er ikke akkurat en demokratiets vokter, som vi ser nå med behandlingen av opposisjonen. 

At man får Russlands "ord" på at de trekker seg tilbake om man legger ned forsvaret er verdt 0. 
Det koster ikke Russland 1 kalori å lyve om det skulle gi de noen fordeler. 
 

Lenke til kommentar

Jeg har tro på dialog. Syns det burde vært mye mer kontakt mellom Norge og Russland og forsøk på samarbeid og business. 

Hvorfor lære man så lite om Russisk kultur, språk osv på skolen? Man må lære alt mulig om amerikansk politikk. 

Forrige sanksjonsrunde førte til et mer selvstendig og nå lager de sitt eget landbruksutstyr.

Sanksjoner og straffetiltak fører ingen vei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror ikke militærfritt er nøkkelen. Man må vise fasthet. Men samtidig må man ha dialog, anerkjennelse og forsoning. 

Det er som et ekteskap. Peker man bare på hverandre sine feil, så blir det konflikt. 

USA bakker oss nå. Men når USA ligger med brukket rygg pga egne problemer som naturkatastrofe (Yellowstone) eller krig med Kina, da kan Russland benytte seg. Og nå ser de ut som de venter på at det skal skje. Da bør Erna kunne telefonnummeret til Kreml utenat. 

Lenke til kommentar

Uten USA hadde Finland, Sverige og Norge risikert å bli innlemmet i Sovjet.

Jeg synes det er sprøtt at noen seriøst kan finne på å mene at USA er en større trussel mot oss.

Det er russerne som opptrer hensynsløst langs grensene våre, og russerne som må se at vi og våre allierte er parate.

Lenke til kommentar
7 hours ago, debattklovn said:

Synes det er flott at amerikanerne er her. Norge ville ikke hatt mye av et slags forsvar mot Russland alene. 
Hvorfor skulle vi legge ned forsvaret og overlate skjebnen til russerne, og mer spesifikt Putin? 
Han er ikke akkurat en demokratiets vokter, som vi ser nå med behandlingen av opposisjonen. 

At man får Russlands "ord" på at de trekker seg tilbake om man legger ned forsvaret er verdt 0. 
Det koster ikke Russland 1 kalori å lyve om det skulle gi de noen fordeler. 
 

Norge er med i NATO og det burde være nok. Russland angriper aldri et NATO land om de ikke ser seg absolutt nødt til det, og det vil de gjøre om USAs strategi er å lukke dem inne i et hjørne i verden ved å omringe dem fra alle kanter og sette opp militær og raketter like ved grensene deres.

Russland vil aldri godta det og de kommer ikke til å sitte å se på at USA gjør dem til en lilleputtnasjon og når jeg nevner en militærfri sone i nord så handler ikke det om å legge ned militæret men en avtale om godt naboskap. Det er sannsynligvis bare USA som vil misslike det, mens alle de andre partene ville ha godt av en avspenning i området. USAs velstand og økonomi er i stor grad basert på krig og salg av våpen, og spesielt det som skjer i Europa nå. Dobling av NATO budsjettet medfører storsalg for USA og NATO blir et nyttig verktøy for de.

Jeg hadde forstått at det var noen NATO soldater som øvde i Norge, men jeg forstår ikke hva USA har her å gjøre. Det er USAs interesser som gjelder og ikke NATOs. Det er USA som er i konflikt med Russland og ikke Norge, men vi er i ferd med å bli det.

USA har over 900 militærbaser i verden og det er USAs kriger for olje og makt man kjemper. I Afghanistan handlet det om olje og oljerørledning men byggingen kunne ikke starte før det var oppnådd politisk stabilitet i området og da spesielt Afghanistan, så USA ville bytte ut regjeringen der. Angrepet på Afghanistan var faktisk godkjent dagen før 911.

Energieksperten James Dorian skrev i Oil & Gas Journal (10. Sept 2001) at de som kontrollerte oljeveiene ut av Sentralasia vil påvirke alle fremtidige ruter og kvantiteter av oljeflyten, så vel som verdifordelingen av nye produksjonsfelter.

I Irak skjer det samme. Løgner trekker de allierte med i krig og det handlet egentlig om olje og kontroll, for USA. Konflikten mellom Iran og Irak ble skapt av USA og USA veltet en lovlig valgt demokratisk regjering i Iran, i 1979, tror jeg det var og USA forsynte begge parter med våpen for å øke konfliktnivået.

Det samme i Syria. Helt siden Syria fikk sin uavhengihet fra Frankrike i 1946 og fikk på plass en lovlig valgt demokratisk regjering har USA vært på dem for å bygge en oljeledning gjennom landet. Men Syria sa nei i 1947 og da gjennomførte USA et blodig kupp, men Syria klarte omsider å få dem ut. Siden har de vært på Syria flere ganger og da Assad overtok ved årtusenskiftet sa også han Nei til USA og i følge Wikileaks avsløringer ble det allerede da satt i gang tiltak for å styrte Assad.

Det handler om en oljeledning (Den Trans-arabiske-pipeline) som skal koble oljefeltene i Saudi-Arabia til havnene i Libanon, via Syria. Så både USA, Israel og Saudi-Arabia er involvert her. Denne oljeledning vil favorisere Qtar på bekostning av Iran og det ville ikke Assad. Russland er også kritisk til dette da billig olje og gass herfra skal sendes til Europa, og Russland selger 70 prosent av deres gass til Europa, og også Norge vil tape på dette.

General Wesley Clark uttalte noe overrasket i 2001 at det forelå planer i Bushregjeringen om å ta syv land på fem år . De skulle starte med Irak og deretter Syria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan og avsluttes med Iran. Se på disse landene i dag. De er i fullstendig kaos.

All konflikt i disse landene handler om olje og hvilken korrupt ledelse USA ønsker der. Saddam ble bygget av USA. Taliban er et resultat av USAs oppbygging av Mujahedin i Afghanistan, og da Taliban tok makten i Kabul i 1996 var USA taus fordi Talibanledere var på vei til USA som gjester av det Amerikanske oljeselskapet Unocal.

Libya, akkurat det samme. Det handler om olje, kontroll over den og ikke minst at USA vil at all olje skal handles i dollar. Norge hadde også store oljeinvesteringer i Libya gjennom Statoil, og alt dette har resultert i 70 millioner flyktninger i verden, terror og mye annet.

NRK har en dokumentar fra første verdenskrig gående og da jeg så den tenkte jeg at dette kan lett skje igjen. Ingen har blitt klokere av to verdenskriger, men våpnene har blitt mer moderne og farligere. Så det er sant som det er sagt; Det eneste vi lærer av vår historie er at vi ikke lærer noe av historien.

 

Endret av Alexandroid
Lenke til kommentar
2 hours ago, Thorny said:

Uten USA hadde Finland, Sverige og Norge risikert å bli innlemmet i Sovjet.

Jeg synes det er sprøtt at noen seriøst kan finne på å mene at USA er en større trussel mot oss.

Det er russerne som opptrer hensynsløst langs grensene våre, og russerne som må se at vi og våre allierte er parate.

Hensynsløsheten begynte lenge før Russland begynte å svare, om du leser, og poenget er ikke USA utgjør en større trussel enn Russland, men USAs hensynsløse aktiviteter i verden utgjør også en trussel for oss. Russland er ingen engel, men USA overgår dem i alt her.

Om Georgia vet vi at det var det Georgias daværende president Mikheil Saakasvili som startet krigen etter oppmuntring fra det hvite hus.

Allerede i 2007 drev Norge dobbeltspill mot Russland. Kanskje derfor det synes som om det er en isfront mellom Putin og Jens. Har de noensinne snakket sammen mens Jens har vært generalsekretær?

Russland har i årevis truet med å utplassere raketter i Kaliningrad som et svar på USA og NATOs rakettskjoldplaner i Europa. Russland har også varslet mottiltak mot radarbyggingen i Vardø. Russiske myndigheter mener Globus III-radaren i Vardø kommer til å bli en del av USAs missilforsvar, og de har derfor lovet gjengjeldelse om moderniseringen blir fullført.

Nytt russisk missilsystem satt ut på grensa mot Norge (Nrk 08.08.19)

Svenskene vurderer NATO medlemskap etter at et tilsynelatende russisk ubåt ble oppservert I Stockholmsskjergården. Det viste seg imidlertid at det var en «Umerket» Tysk NATO ubåt som lurte rundt, men det ble hysjet ned.

Jeg tror vi må prøve å se oss selv i Russlands situasjon og se på hva vi selv hadde gjort

Opprustningskappløpet – Nato tredobler den militære beredskapen i øst – (Nrk 24.06.15) Vi må være forberedt, sier Jens.

Så løsningen er flere våpen og mer spenning?

 

 

Lenke til kommentar

En logisk slutning på amerikanske militærbaser i Norge, så de kan «øve sammen med nordmennene» er at Russland oppretter kinesiske militærbaser ved norskegrensa, så kinesiske styrker kan øve med russerne, og også virke til avskrekning, og med tusener av ekstremt farlige våpen og tusener av personer involvert så øker farene for at en liten feil kan utløse det hele, slik det «nesten» har blitt atomkrig flere ganger.

Og neste skritt er kampen om herredømme i verdensrommet? Det sies at Trump startet StarWars programmet og Biden viderefører det, men det ser ut til at dette var på trappene allerede under Bush.

Vil ha herredømme i verdensrommet (Dagbladet 2005) USAs forsvar vil ha nye våpen i verdensrommet. Våpen som kan nå mål i halve verden på 45 minutter.

15 år etter...

NATO advarer mot krig i verdensrommet – oppretter egen rom-kommando (VG Oktober 2020) NATO må svare når land som Russland og Kina utvikler anti-satellittvåpen, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg.

Gud hjelpe oss!

Lenke til kommentar
3 hours ago, Alexandroid said:

Hensynsløsheten begynte lenge før Russland begynte å svare


Øh, nei. Hensynsløsheten til Russland har vedvart i minst 400 år. Og tonen mellom Vesten og Sovjet brøt sammen når det ble klart at Sovjet okkuperte flere og flere land Nazistene ble jaget ut av. Det var alvorlig frykt for at de ville okkupere Norge også. Og når de lukket Øst-Berlin inne ble tonen enda surere.

Lenke til kommentar

Det er kanskje ikke russerne som er mest skremmende. Alt synes så korttenkt, uerfarent og tidvis idiotisk.

Et russisk firma har nylig kjøpt Bergen Engines. Det er samme firma som har bygd motorene og har vedlikeholdsansvar for det norske høgteknologiske spionskipet «Marjata». Det tilhøyrer Etterretningstenesta og blir brukt til å følgja russisk aktivitet i Barentshavet. CIA har egen base ombord.

Også USAs marine og flere NATO land bruker motorer fra Bergen og Liv Signe Navarsete sier at regjeringen er likegyldige til at utenlandske oppkjøp kan være en sikkerhetsrisiko

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har avdramatiserte bekymringene. Han sa at Norge skal ha dialog og samarbeid med Russland, og at man ikke automatisk kan tolke ethvert oppkjøp som fiendtlig.

Snakk om å være naiv

Salget av Olavsvern i 2013: Norge solgte hemmelig ubåtbase i nord og den ble utleid til russerne. Og så skal det gjenåpnes for militært bruk og forsvaret måtte lete etter spionutstyr, men vet de hvor og hva de skal lete etter?

Helsemappene til alle sentrale folk på østlandet, politikere, forsvar, politi, etteretning, næringsliv, finans og mye annet, kan være på avveie. Det utgjør det meste av Norges ledelse og nøkkelpersonell og 2,8 millioner nordmenn. De ble flagget ut til et Amerikansk IT selskap og så solgt videre til et Bulgarsk selskap. Det betyr at over 100 IT-arbeidere i Bulgaria og Malaysia skal ha hatt mulighet til å gå inn i pasientjournaler og kopiere innholdet uten å legge igjen spor. Dette er gull verdt for organisert kriminalitet og fremmede makter, og det utgjør selvsagt en stor sikkerhetsrisiko.

I 2018  publiserte Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) et kart over norske militærbaser. Dette legger de underlig nok ut på internett og en kinesisk droneprodusent har oppdatert det til å være mer detaljert med krigsskoler, satellittstasjoner, radarer og en NATO-kai.

Og det har ikke manglet på slikt

  • Adressen til regjeringens hemmelige krigshovedkvarter er lagt ut på internett.
  • Det hemmelige tallet på ansatte i Etterretningstjenesten er lagt ut på nett.
  • Sensitiv informasjon om Forsvarets spesialkommando (FSK ) lagt ut på nett.
  • 38.000 personer har tilgang på navnelister over ansatte i E-tjenesten. ”Sikkerhetsbristen gjelder også ansatte i PST og NSM. Dette kan sette liv i fare mener NUPI-forsker.
  • Etterretningstjenester over hele verden ler av oss.

Norge er et Nato land og russerne ville aldri angrepet oss sånn uten videre. Det jeg er mer bekymret for er de som skal ivareta sikkerheten vår og også forhindre at noen faktisk vil gå til angrep på oss.

 

Endret av Alexandroid
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...