Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Raskere Download


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du bruker Getright f.ex så kan du pause downloadene dine og fortsette å downloade senere. ganske hendig program.

 

Og forresten så kan du bundle begge ISDN linjene dine så du får ca doblet farten.

Men da betaler du dobbelt i tellerskritt...

Endret av MallRaT
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

getright er et program jeg kan anbefale. funksjonen som gjør at du kan stoppe nedlastningen for så å fortsette senere er ypperlig til isdn brukere. hastigheten blir ikke større enn maks inn hastigheten du har uansett.

Lenke til kommentar

Helt riktig at en ISDN kanal gir deg maks 8KB/s (64Kbits/sec), mens om du bruker begge linjene/kanalene så får du 16KB/sec eller 128Kbits/sec). Dette er en teoretisk hastighet og du vil nok ikke klare å makse denne 100%, endel som går bort i pakkeinfo, feil på pakker etc. Men tett opp til vil du klare. ISDN er digitalt og mye mindre feil enn analoge modem.

 

Men det du kan gjøre er å laste ned download accelerator på http://www.downloadaccelerator.com eller andre slike programmer. Obs at de fleste slike har litt reklame og slikt på seg og noen er også på en måte ansett som spyware/adware.

 

Jeg selv bruker Download accelerator og takler reklamen.

 

Fine med slike programmer er at de kan resume, ergo fortsette nedlastningen fra der du avsluttet sist. Skal man dra ned 100MB, så kan du avslutte mange ganger og fortsette neste dag, såfremt at serveren du henter fra støtter resume. Dette programmet var uverdelig når jeg satt med ISDN for snart 1 år siden, da fikk jeg endelig ADSL. :)

Lenke til kommentar

Dersom du til stadighet laster ned store filer skal det ikke så mye til før det blir billigere å anskaffe ADSL (dersom du har tilgang til det da).

 

GetRight og Go!Zilla er greie til å ta "partial downloads", men dette slipper du dersom du har ADSL - 100MB tar uansett ikke så lang tid.

Lenke til kommentar
Dersom du til stadighet laster ned store filer skal det ikke så mye til før det blir billigere å anskaffe ADSL (dersom du har tilgang til det da).

 

GetRight og Go!Zilla er greie til å ta "partial downloads", men dette slipper du dersom du har ADSL - 100MB tar uansett ikke så lang tid.

Go!Zilla er vel spyware deluxe.. Getright kan jeg derimot like. Vær bare obs på at du likevel ikke får lastet ned noe fortere..

 

Har aldri prøvd download acellerator eller lignende programmer.. kan noen forklare meg hvordan disse skal klare å forbedre hastigheten utover det linja har som fysisk max-hastighet?

Lenke til kommentar

Man kan avbryte nedlastinger og fortsette dem seinere i Opera også. Dessuten kan man skru av lasting av bilder når man browser. Det fører til at endel sider lastes veldig mye raskere, og det blir mer ledig båndbredde til evt. filnedlasting. Kan også anbefale Junkbuster, som gjør at reklamebanner ol. ikke blir lastet.

Endret av tvangsgreie
Lenke til kommentar

Når det gjelder "ytelses forberedelser" i Download accelerator så vet jeg at programmet søker etter flere steder som har samme filen. Evt fra samme server. Samt søker etter server med best ping, ergo en som sannsynligvis gir best fart.

 

Så connecter den til den/de serverene og begynenr å dra ned filen fra f.eks 4 steders samtidig. Du vil ikke kunne gå over din teoretiske maks hastighet på din linje, men sjansen for at du makser den ut og unngår flaskehalser er mindre. Digger den funskjonen jeg. + at den har resume som var unnverlig når jeg hadde ISDN linjer til nettet.

Lenke til kommentar

Mulig at det kun er ruteren min som spiller meg et puss (smoothwall), men jeg får en del ganger stabilt 10 kilobyte, noen ganger spretter den opp i 40 en liten stund (det er nok bare ruteren min som spiller meg et puss).

 

Forøvrig greide jeg å presse 80 kilobyte igjennom 26 k robotics modemet mitt en gang. Ikke spør meg hvordan. Hadde sikkert noe med kompresjon + buggy modem godt utgodt på dato...

Lenke til kommentar
JA, Star downloader er og anbefalle!!!!

Kanskje greit å få med seg at programmer som Stardownloader "øker hastigheten" ved å splitte filen opp i flere biter og eventuellt også å laste ned disse bitene fra forskjellige servere.

Dette KAN gi høyere hastighet om det er linjene mellom deg og server eller server som fører til dårlig hastighet, men du får uansett ikke mer enn det som er fysisk mulig med linja di..

 

Om du allerede laster ned med 8KBps og splitter denne opp i to segmenter med en download accellerator vil du bare ende opp med to downloads på 4KBps hver.. Går med andre ord ikke noe raskere.

Lenke til kommentar
Husker den gangen vi trimmet Z-modem (Det er en protokoll og ikke modem)... :cool:

 

Reklame over samme linja som du DL fra? En trenger ikke å være "rocket scientist" for å skjønne at det tar av båndbredden. :thumbs:

 

Nei, hos meg så stiller det i samme klasse som alle de andre hoax'ene. :thumbdown:

Trimmet z-modem? Hvordan?!?

 

koste meg med den i huper-terminal for å få overført noe data for noen år siden. Moren min ble gal for at vi ringte og ringte, og aldri kunne bestemme oss for når vi skulle bruke stemme for å finne ut av ting, og når vi skulle ringe med modem. I tilleg drev hun å tok røret... :no:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...