Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

On 12/18/2023 at 9:14 PM, minim said:

En trist dag i dag. 

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/innstramminger-i-smittevernloven-vedtatt-paa-stortinget.RJMPXijVN?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1&utm_medium=dre-6580a52c7967a56fd4a86ee3

 

"– Dette ble dessverre en merkedag i nyere norsk politisk historie. Jeg er skuffet over at Erna Solberg og Høyre har gitt regjeringen flertall for et forslag som kan føre til svært inngripende tiltak i folks privatliv ved at det hoppes bukk over nødvendig parlamentarisk kontroll i Stortinget. Tilbake står en svekkelse av demokratiet vårt, sier Frp-leder Sylvi Listhaug." 

Dette er på linje med landssvik. Er det noe vi vet nå så er det at de ikke på noen måte har kontroll på situasjonen når slikt oppstår. De innfører helt ulogiske tiltak og gjerne på feil steder og alt forsent, som bringer smitte inn i landet. Dette fører igjen til unødvendig lange og belastende tiltak. De var like håpløse 1 år inn i pandemien som i starten.

Så jeg ser ingen hensikt med at de skal ha noe som helst makt i dette. Det er bare vås.

Jeg håper alle bruker stemmeretten for å få rettet opp i dette asap.

Endret av Theo343
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (4 timer siden):

Etter en god pause fra å tenke på covid, hvordan er det med de gamle vaksinene for tida? Jeg tok 3 stk i 2021-ish, men de mister vel effekt etter hvert? Hvilke grupper er anbefalt en ny dose?

Siterer fra FHI

Sitat

Vaksineanbefaling for høsten 2023

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine før høst/vintersesong 2023/24:

 

personer i aldersgruppen 65 år og eldre, og sykehjemsbeboere

personer i aldersgruppen 18-64 år som inngår i en risikogruppe

ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom

barn 6 måneder–11 år med alvorlig grunnsykdom dersom barnets lege vurderer dette som viktig 

gravide i 2. og 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere økt risiko. 

Det er den oppdaterte vaksinen Comirnaty Omicron XBB.1.5 som tilbys i høst. Denne vaksinen dekker undervarianter av koronaviruset, omikron som sirkulerer nå. Vaksinen kan gis til barn fra 6 måneder og benyttes både til grunnvaksinasjon og som oppfriskningsdose. 

 

Barn fra og med 5 år og voksne som omfattes av anbefalingene for høsten 2023 skal ha én dose uavhengig av om de er vaksinert tidligere eller ikke. Barn i risikogrupper fra og med 6 måneder til og med 4 år som ikke tidligere er vaksinert skal vaksineres med 3 doser. Se også tabell under.

 

Vaksinering med med koronavaksine til de anbefalte gruppene før høst/ vintersesongen 23/24 vil starte opp samtidig som influensvaksineringen i starten av oktober.

 

Det er mulig å ta vanlig influensavaksine samtidig med en oppfriskningsdose med koronavaksine. Sjekk med din kommune eller fastlege hvor du bor.

https://www.fhi.no/ss/korona/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/#vaksineanbefaling-for-hsten-2023

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Om eg har forstått det rett er det fritt fram å ta vaksine, også for dei som ikkje blir anbefalt. Altså slik det alltid har vore når det gjeld influensavaksiner. Då er det opp til folk flest å vurdere nytte opp mot mogelege biverknader. Særleg unge bør vere forsiktige, men samstundes har eg inntrykk av at mange som får korona blir skikkeleg dårlege. Dermed vil vaksiner kunne ha ein viss nytteverdi ved å gje mild sjukdom og som ikkje varer så lenge som den elles ville ha gjort.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...