Gå til innhold

Laserskriver - problemer med toner ved sjeldent bruk?


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har en blekkskriver som jeg bruker veldig lite. Dessverre så er det slik at når jeg faktisk skal bruke den, så er blekket og/eller patronhodet tørket inn slik at det blir veldig dårlig utskrift, selv om maskinen melder om ok blekknivå og jeg kjører avansert rens av hodet (x antall ganger).

Vil laserkriver ha samme problem med toneren dersom man ikke bruker den så ofte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Helt rått med laserskriver, kjøpte en liten fargelaser MFP til 3000 kr til veldig lett privat/kontorbruk, 5 år etterpå er det på tide å bytte første toner (gul). Kun brukt sporadisk ifm. kontrakter, printing av billetter osv. Kjøpte uoriginale erstatningstonere på inkclub til halv pris. Hadde blekkskrivere før og de tørket ut for et godt ord, funket aldri når jeg plutselig trengte den akutt kvelden før en reise e.l.

Lenke til kommentar

Har en Samsung fargelaser kjøpt i 2010 hvor de originale tonerkassettene fremdeles er i bruk. Ingen problemer med utskrift eller farge på den. Kan trygt si at den ikke brukes mye. 
 

Litt å tenke på:

Sitat
En ting mange glemmer oppi det hele er hvor mye forbruksmateriell som går med. Blekkpatroner, tonere eller fargebånd påvirker nemlig stykkprisen pr. utskrift.
 
Det finnes en rekke varianter av forbruksmateriell, være seg enpatrons-, topatrons eller kombiløsninger for blekkskrivere, eller toner i CMYK-farger for laserprintere. Alle har sine fordeler og ulemper, f.eks. vil enpatronsløsningen gjøre at dersom man går tom for en av de individuelle fargene i patronen, ja, så er hele patronen ubrukelig.
 
Skriver man ut mye, bør man tenke volum. Ja, en laserskriver med store kassetter med tonerpulver innebærer store kostnader i innkjøp av forbruksmateriell, men dersom man bryter det ned til stykkprisen pr. utskrift, vil du se at det lønner seg.
 
Merk at man riktignok kan kjøpe billige laserskrivere, men disse er dimensjonert for lave utskriftsvolum, og dersom man overgår dette volumet vil det slite på interne deler av printeren, noe som i sin tur gir høyere vedlikeholdskostnader.
 
Og slitedeler må byttes ut etter hvert! En printer består av en rekke mekaniske deler, og uansett hvilken kvalitet de holder, varer ingenting evig. Sjekk derfor hvor enkelt du kan bytte komponenter, om du kan gjøre det selv eller om det må tilkalles service.
 

Lag deg en egen tråd hvis du vil ha råd om valg av skriver 😊

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...