Gå til innhold

Xbox Series X|S - Generell diskusjon


Skal du kjøpe Series X?  

325 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe Series X?

    • Ja, på lanseringsdagen
      107
    • Ja, men ikke på lanseringsdagen
      88
    • Nei
      81
    • Vet ikke
      49


Anbefalte innlegg

Det er jo kommet frem for lenge siden at PS5 pusher elektronikken vesentlig hardere enn XSX, så sannsynligheten for mer støy er godt fundamentert. Dette er relativt lett å sammenligne siden begge bruker høvelig lik basis-teknologi fra AMD der Sony henter ut mer ytelse pr CU (compute unit) enn MS gjør

Har selv hatt en veldig stille PS4 i mange år før den plutselig bråket som en jetmotor (og nei, den er ikke full av støv, den var forbausende ren innvendig)

Microsoft fikk god kontroll på hardware-ytelse etter hvert, og spesielt med Xbox One S og X, og det har holdt seg på Series serien også.

Sony virker å være mer optimaliserende på ytelse ved å ofre levetiden, noe som gir dem en edge men som også forkorter relativ levetid.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det forklarer jo noe, men at noen ps5 støyer mer enn andre gjelder jo også ulike komponenter. Den du får i butikken nå kan ha vifter fra 4 ulike produsenter, og alle med ulik signatur på støyen. Er du heldig og får den ene som har lavest støy, virker det ut fra det jeg har lest som om støynivået er nokså tilsvarende den jevne XSX, men 2 av viftene er helt klart mer støyende + at støysignaturen er av typen som ikke maskeres så lett av lyd fra spill og omgivelser. Så her virker det mest som om Sony bevisst spekulerer i at ikke mange nok bryr seg om dette, og ikke at det handler om noe med selve arkitekturen på maskinvare osv. For ellers burde jo alle PS5 bråket omtrent like mye. Mulig de støyete viftene kjøler bedre, men jeg tror dette først og fremst er snakk om at Sony vil pushe ut nok konsoller på bekostning av kvalitet.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
ProphetSe7en skrev (17 timer siden):

Vurderer å kjøpe en series x til jul til meg selv 😉

Ser det er ulike versjoner av gamepass og Xbox Live. Går en Xbox Live inkludert i gamepass, eller må en kjøpe begge deler i så fall?

Kan gamepass og Xbox Live deles ned familie, eller må det kjøpes inn dobbelt av alt? I så fall utgår nok kjøp.

Xbox live er inkludert ja. Gamepass/xbox live som tilhører eierprofilen til en konsoll, deles med andre brukere på den konsollen. 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Min erfaring med gamingheadset er at lyden vanligvis er ganske papp og designet for at du skal orientere deg etter lyd som fottrinn etc. M.a.o ikke designet for god og full lyd.

Tror du kommer bedre ut med en mic-kabel. Altså en kabel som gir mic-funksjonalitet med å koble 3 pinner til hodetelefonen og så fire pinner til kontrolleren (mic er som regel en del av kabelen, men det finnes vel andre løsninger også). Modmic er top-of-the-line, men da dobler du også prisen. 

AT har denne modellen som ferdig-lagd.

https://www.audio-technica.com/en-us/ath-m50xsts

Endret av vidor
Lenke til kommentar
On 21.12.2023 at 6:11 AM, ProphetSe7en said:

Så litt på steelseries 9x til 1500, men skal se på de du linker til også 

Den offisielle trådløse fra Xbox er faktisk helt grei om du får satt opp EQ riktig. Ut av boksen er den ganske flat i lyden, men prøv settingen på denne siden: Best Xbox Wireless Headset EQ settings: get the best sound | TechRadar

Jeg har både Steelseries 9X og XWH, og synes headsettet fra Xbox er enklere i bruk, mye på grunn av at du justerer volum og spill/chat-balanse med å dreie hele klokken. I tillegg opplever jeg at 9X av og til spraker eller har forstyrret lyd, men det kan kanskje være noe feil med akkurat det headsettet jeg har. Lydmessig synes jeg de yter ganske jevnt, med litt forskjellige styrker og svakheter. 

 

Endret av Grimbeorn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...