Jump to content

Grimbeorn

Medlemmer
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

354 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er du som påstår at alle halo spill etter det første var en helt ny ip... Nå er du vrang i viljen. Som du råder andre til, les hele innlegget du kommenterer. Skeptisk23 viser til at Halo ikke var en etablert IP før den ble lansert som spill(serie), mens Spiderman allerde var en godt etablert og populær IP.
 2. Dag 1 titler som slippes på Game Pass kan telles på en hånd hvis du teller per måned. Det er jo ikke bare Halo og Forza som slippes dag 1, men også en mengde tredjepart. Riktignok mye hummer og kanari, men jeg har hatt stor glede av flere titler jeg ikke ville ha prøvd om de ikke var på Game Pass. Dag 1 titler er virkelig noe jeg setter pris på ved Game Pass og gir tjenesten verdi. Når det er sagt så synes jeg Playstation Plus har et fint utvalg på øverste nivå, som ikke nødvendigvis står tilbake for utvalget på Game Pass. Det ser ut til å være en del overlapp også, altså titler som er på begge tjenestene.
 3. Bikker selv straks 40, og jeg har en helt annen opplevelse av alder. Jeg føler heller at jeg er gammel nok til å forstå at livet ikke lenger handler om å opparbeide seg flest mulig eiendeler. Jeg er gammel nok til å innse at "nei, jeg kommer aldri til å spille gjennom Final Fantasy 7 igjen når jeg i stedet kan spille gjennom Elden Ring (eller hva enn som er nytt)". Jeg er gammel nok til å innse at spill er forbruksvare. Jeg er gammel nok til å innse at dersom et spill ikke lever opp til forventningene, så kan jeg bare slå det av og prøve et annet spill i stedet, og at jeg med en abonnementsordning vil kunne gjøre det lettere enn dersom jeg lider av post purchase dissonance for de spillene jeg har brukt penger på. Jeg er gammel nok til å forstå at tid er viktigere enn penger. Men klart, jeg er også gammel nok til å forstå at forskjellige folk har forskjellige behov og ønsker, og gammel nok til å ikke putte folk i båser basert på min egen forutinntatthet. Enig, og for meg har nok spill alltid vært forbruksvare siden jeg vokste opp med spilldelings(pirat)kulturen på Amstrad, C64 og etterhvert Amiga og PC. Abonnementsordninger gjør nok at bransjen i snitt får mer penger ut av meg enn de ellers ville fått, men samtidig får jeg tilgang til et mye større bibliotek enn jeg ellers ville hatt. Så for meg funker dette fint.
 4. Nå for tiden er det ofte ikke det samme spillet dag 100, det er gjerne patchet til en bedre versjon. Ofte er det på salg også🙂 Det logiske ville derfor være å vente, men merkelig nok kjøper mange nye spill på release til fullpris. Så dag 1 spill har åpenbart en verdi for de som gjør det.
 5. Du kan ikke regne med at et tredjeparts spill skal komme på dag en, xbox sine egne spill skal alle komme på dag en. At xbox har lansert få spill selv er den eneste grunnen til at det er flere tredjeparts dag en spill på GamePass foreløpig. Når xbox sine studio klarer å lansere spillene de har vist frem så skulle det bli flere av dem. Du kan ikke regne med at noen tredjeparts spill kommer på Game Pass eller Playstation Plus, det kommer helt an på avtalen utgiver gjør med tjenesten. På PS Plus kan du heller ikke regne med at Playstation Studios egne spill kommer veldig fort. Men du kan regne med at det kommer et eller flere indie, AA eller AAA dag 1 spill hver måned på Game Pass, enten fra tredje part eller internt. Det er poenget. Poenget burde heller være hvor mye du får ut av hver tjeneste. At et spill kommer der på dag en har, som flere nevner, ingenting å si om man ikke liker det spillet selv. Vi vet at alle xbox spill skal komme dit, så da kan man se på hva de har snakket om og dermed gjøre seg en mening om verdien på de spillene. At spill kommer på tjenesten på slippdatoen har da vel en verdi selv om man ikke kan forutsi akkurat hvilke det vil være? Mange tredjepart dag 1 til Game Pass er jo uansett forhåndsvarslet i god tid. Da blir det i hvert fall rart å ikke ta med disse i beregningen. Så er det selvsagt slik at noen av dag 1 spillene vil ikke være interessante for mange, noen vil mange være hypet på og noen er man kanskje bare nysgjerrig på. Men å få tidlig tilgang har uansett en verdi.
 6. Du kan ikke regne med at et tredjeparts spill skal komme på dag en, xbox sine egne spill skal alle komme på dag en. At xbox har lansert få spill selv er den eneste grunnen til at det er flere tredjeparts dag en spill på GamePass foreløpig. Når xbox sine studio klarer å lansere spillene de har vist frem så skulle det bli flere av dem. Du kan ikke regne med at noen tredjeparts spill kommer på Game Pass eller Playstation Plus, det kommer helt an på avtalen utgiver gjør med tjenesten. På PS Plus kan du heller ikke regne med at Playstation Studios egne spill kommer veldig fort. Men du kan regne med at det kommer et eller flere indie, AA eller AAA dag 1 spill hver måned på Game Pass, enten fra tredje part eller internt. Det er poenget.
 7. Skjønner fortsatt ikke hvorfor day 1 skal begrenses til bare Xbox Studios spill, de er da vel like mye day 1 om de er utgitt av tredjepart og kommer på Game Pass på lanseringsdagen? De fleste day 1 spill er faktisk tredje part, ikke Xbox Studios spill. For øvrig fint utvalg av spill fra Playstation her, mye for pengene.
 8. 47,4 mot 47,6 millioner brukere. Et voldsomt dramatisk fall, ja... Serpentbane tenker kanskje på månedlige aktive brukere, som går ned fra 109 til 106 millioner sammenlignet med samme periode i fjor, i følge Eurogamer: Sony misses PS5 sales target, as stock struggles continue | Eurogamer.net
 9. Sniper Elite 5 kan man teste på Xbox Game Pass om man er usikker, samme med Trek to Yomi og Eiyuden Chronicle: Rising.
 10. Ikke slik det fungerer. Om du går på butikken og kjøper en flaske cola, for så å få en appelsin i disken, så betalte du ikke for appelsinen. Om du kun har lyst til å spille demoer, og dermed ikke bruker en eneste av funksjonene du betaler for, så kan du si at du betaler for dem, men det blir nok de færreste som betaler for PS plus kun for demoene. Men om jeg bare vil ha appelsin tvinges jeg vel strengt tatt til å kjøpe en cola jeg ikke vil ha, så lenge det ikke er mulig å få appelsin uten å kjøpe cola?
 11. Dersom du tror at Microsoft gjør dette for å tjene mindre penger så tar du feil Jeg kan garantere deg at det er dyrere i snitt med abonnementsløsninger vs dagens situasjon. Jeg skjønner jo selvsagt at selskapene gjør dette for å tjene penger. Men for meg personlig, som ikke er så opptatt av å eie spill, så er dette en god løsning. Jeg sparer penger på dette i forhold til hva jeg brukte på spill før.
 12. Jeg vil tro at snittforbruket per spiller i Norge ligger nærmere USA enn verden sett under ett, altså 218$ per år for tre år siden. Det vil altså for den amerikanske og norske gjennomsnittsspiller lønne seg å abonnere på en spilltjeneste, og særlig for de 50% som bruker mer enn gjennomsnittet. Jeg vet i hvert fall at det lønner seg for meg, jeg spiller betraktelig flere enn 1,6 spill i året. Alt dette gitt at tallene Serpentbane oppgir stemmer.
 13. Ja. Fortnite, Apex og PUBG f.eks. kommer ofte høyt opp på listen over mest spilte spill på konsoll.
 14. Jeg tar utgangspunkt i at den gjennomsnittlige "gameren" kjøper et spill per år, og under ti spill i levetiden til en konsoll. (6-7 år) Samt at den gjennomsnittlige spilleren ikke laster ned gratisspill. Veldig rart da at gratisspill da topper listen over mest spilte spill, siden den gjennomsnittlige spilleren ikke laster ned gratisspill. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-played_video_games_by_player_count
 15. Hadde samme problem, Play-knappen var grå. Problemet er at engelsk språkpakke ikke var installert, kun tysk. Engelsk språkpakke kan installeres ved å trykke meny-knappen på kontrolleren når du står i hovedmenyen til spillet, og deretter Y. Når engelsk språkpakke er installert fungerer Play-knappen. Språkpakken blir sikkert installert automatisk om man skifter språk til engelsk på konsollen.
×
×
 • Create New...