Gå til innhold

Hva lytter du til for tiden?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

The Wildhearts.    Verdens beste "ukjente" band? 

Har vært mine favoritter i mange år.       Her er en video fra skiva "endless nameless" som kom i 97 og delte fanbasen i 2 med sitt støyende  lydbilde.   Denne spesefikke videoen er fra turneen i 2019 hvor de også spilte i Oslo.   Lydbildet er også mer "normal" på denne utgivelsen.  Tatt fra live albumet '30 year itch' 

 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har gitt soundtracket til Bond filmen, A View to a Kill (1985) av John Barry, et par runder, siste tiden. Filmen var jo en stor barndomsfavoritt, men en som dessverre ikke helt klarte å leve opp til de mange gode minnene, ved senere besøk. Musikken derimot, den er fortsatt meget god, og selv om Barry gjorde nok langt bedre album til 007 eventyrene, så står særlig den stemningsfulle, elegante og romantiske themet (ikke den brautende Duran Duran utgaven) eller tittelkuttet, igjen som noe av det beste jeg har hørt, av Barry og hans Bond bidrag. Bare så synd, at denne flotte versjonen, der inkluderer litt ekstra trøkk, i midtpartiet, ikke var å finne på det offisielle soundtracket, man nylig handlet inn:

Ellers falt jeg pladask for det nydelige themet, fra filmen Somewhere in Time (1980), der har noe hjemsøkende over seg, og en film jeg virkelig likte, men som ble helt klart løftet litt ekstra frem, av all den flotte og stemningsfulle musikken til Barry:

Barry er nok i hop med Vangelis, Basil Poledouris, Tangerine Dream og John Carpenter & Alan Howart, de filmkomponistene, jeg har hatt mest glede av høre, både i film, men også for seg selv.

 

Lenke til kommentar

Var jo tidligere i våres, innom både Layla and Other Assorted Love Songs, samt Slow Hand, og liten tvil om hvem av de to, som var den sterkeste utgivelsen, men ble oppriktig glad i den fantastiske The Core, der er totalt overlegen, resten av låtene fra sakte hånd, som blir litt for, tja, små kjedelig og ikke så rart, for de mest kjente sporene er jo så til de grader, i hjel spilt i utallige filmer og tv-serier, for ikke å snakke om radio og samle plater. Så kanskje like greit, å "snuble" over ei slik godperle, en gang i blant:

Ellers ble det jo litt 90-talls mimring, med dansk/norske Aqua og milliondebuten, Aquarium (1997), og faktisk ikke så gærent, og skulle jeg kun hatt/hørt et helt tyggegummi-euro dance album, så kunne en nok ha gjort det langt verre, enn med nevnte albumdebut. Masse nostalgiske og gode minner, og synes det er ytterst få eller ingen, direkte dårlige spor å finne her. Oppfølgeren derimot, den gikk raskt i glemmeboka. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...