Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hente inn anbud


Anbefalte innlegg

Hei,

Har en taktekkingsjobb jeg ønsker utført, men er usikker på beste fremgangsmåte og hvilke ting man bør passe seg for.

Er det noen som har erfaringer eller råd å komme med?

Tenker da på hvilke ting man bør sjekke, og hvordan man får sjekket det (mva registrert, ansvarsrett, svenne/mesterbrev etc.). Er anbudstjenester veien å gå?

Jeg er ute etter helt ryddige forhold, og er villig til å betale ekstra for det enn å risikere en bakgårdsbedrift som ikke har ting på stell.

Endret av bas
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt anbud og slike sider er jeg skeptisk til. Ser ut som omtrent alle som blir lurt av hånverkere er via slike plasser. De som har godt renomme i bransjen får automatisk jobb via jungeltelegrafen, mens de som må jakte jobber hele tiden må hente det via anbudstorg sider. Spør deg litt rundt i nærområdet om folk kjenner noen som de kan anbefale, og hvorfor de anbefaler dem. Ring rundt til 2-3 forskjellige og få et overslag på jobben. Velg den med grei pris og gjennomføring, og gjerne ikke den som snakker aller best for seg (jo bedre noen er til å snakke for seg, jo bedre er de også på å lure folk). Dette må du ta litt på instinkt egentlig.

Fagre løfter, lave priser og urealistiske tidsanslag skal du IKKE gå for. Det viser seg gang på gang at de som underpriser jobber sliter med å fullføre og kunden blir taperen, med høyere pris til slutt og lengre tidsbruk.

Lenke til kommentar

Mange håndverkerfirmaer har egne nettsider i dag. Jeg har inntrykk av at de mest seriøse har nettsider med referanser og bilder av ferdige jobber. De fleste seriøse firmaer gir deg gjerne et gratis møte med overslag, men ikke misbruk dette så klart. Du kan be om en slik konsultasjon, så kan du ringe et par til og spørre hva de ville tatt for en jobb lik den du har. Hvis de ikke gir en veldig annerledes pris enn det du har fått, så går du for den som var hos deg, selv om det koster bittelitt mer. Service og tillit lønner seg vanligvis, å knipe på hver krone og være en gnier fører vanligvis til dårlig kundeservice- og forhold.

Lenke til kommentar
kremt skrev (54 minutter siden):

De som har godt renomme i bransjen får automatisk jobb via jungeltelegrafen, mens de som må jakte jobber hele tiden må hente det via anbudstorg sider.

Jeg sitter også med litt av samme inntrykket, at man ikke nødvendigvis finner alle de best renommerte på slike anbudssider. Som du sier, de får seg sannsynligvis jobber uansett.

Lenke til kommentar
kremt skrev (1 time siden):

Mitt anbud og slike sider er jeg skeptisk til. Ser ut som omtrent alle som blir lurt av hånverkere er via slike plasser. De som har godt renomme i bransjen får automatisk jobb via jungeltelegrafen, mens de som må jakte jobber hele tiden må hente det via anbudstorg sider.

Samme her i området. Vi har et par firmaer i bransjen som har eksistert i generasjoner. De bruker ikke ei krone på markedsføring og benytter heller ikke sider som mittanbud, men har likevel ordrebøkene fulle. Og de er heller ikke billigst. 

I andre enden av skalaen har vi de som annonserer i de lokale mediene jevnlig og definitivt har dårligst rykte og flest klagesaker. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...