Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
47 minutes ago, G said:

Klarer du å lese slik hurtigforbipasserende chat-innlegg altså? Synes bare sånn rullechat er utrolig forstyrrende. Legger da youtube i vindu og lar underkanten gå utenfor skjermbildet jeg. Like greit :wee:

Tydelig at jaktinstinktene i meg lever i beste velgående når man kan bli "helt satt ut" av rulle-chat :laugh: (kan ikke fokusere på 2 ting på en gang jeg)

Jeg streamer, så å lese chat er det jeg gjør.

Lenke til kommentar
1 hour ago, BadCat said:

Jeg streamer, så å lese chat er det jeg gjør.

Men om du selv streamer så slipper du jo å se særlig på egen stream.

Ved lanseringen så hadde man jo behov for å få med seg det Lisa og gjengen fortalte. Er her jaktinstinktet forstyrret å få med seg hovedbudskapet og jeg måtte ty til trikset om skjule bunnen av youtube-vinduet for å slå av jaktinstinktet mitt. Følge med på to ting på en gang er slitsom det.

Lenke til kommentar
22 hours ago, BadCat said:
  Reveal hidden contents

HnTM8R0.jpg

AMD må komme seg over faster preset før det er noe å vurdere. Selv  GTX 970 (NVENC v5 er foran faster preset, nåværende er NVENC v7).

mSNOLb6.jpgTall for lavere båndbredde.

H264 er sjanseløst på NAVI og verre enn eldre kort. Har de gjort noe som helst på "Big Navi" med maskinvare og drivere?

Last ned OBS og kjør screen eller game capture med X264 superfast preset, så ser dere omtrent hvordan AMD ligger an hvis det ikke er gjort noe drastisk på de kommende kortene.

 

Spoiler

image.thumb.png.cb845788df6bb1edb0921937cb28b8cf.png

 

Det er under recording dere må stille inn, ikke under streaming som i eksempelet jeg har laget. Keyframe Interval kan settes til 2, selv om auto burde gå bra. Sammenlign med x264 medium eller NVENC (New).

Prøv gjerne det samme med 6000 og 10000 kbps i 1080p.

Mye tyder på at AMD ikke vet hva de driver med på CPU og GPU da 12- og 16-kjerne langt på vei er overflødig hvis man har encode som duger på grafikkortet. Hvor mange spill krever 12+ kjerner og hvorfor gidde mange kjerner på CPU hvis HW-akselerasjon er bedre for produktivitet? Det gir en unødvendig kostnad å kjøpe over 8 kjerner hvis man kan bruke grafikkortet og få et likt eller bedre resultat.

Enkelte påstår at AMD er i ferd med å komme i teten, men realiteten er at AMD er ute og kjøre med desktop-produktene. 

Er veldig interessert i dette. Mange som sier Nvenc på Turing er som x264 slow men helt ærlig ser jeg ikke det. Er mer som medium-fast imo. Hadde håpet på noen improvements på nvenc med Ampere, det er mulighet for flere recording operasjoner men ikke mye annet.

Twitch trenger interval på 2 keyframes helst, likevel om OBS har teknisk sett 2 på auto. Noe lavere kan skape issues når du streamer og du kan få video error, høyere og du får flere artifacts på streamen. Antar du streamer selv?

edit: hadde for øvrig kunne tenkt meg å bruke tensor cores enda mer for å forbedre video kvaliteten, men hvem vet når det kommer. OBS har jo allerede psycho-visual tuning og det hjelper litt på hva den lille bitraten som Twitch tillater brukes til. Kan legge til at om du bruker Look Ahead så burde man sette B-Frames til 4, så Look Ahead har nok frames å ta fra.

Endret av starflame
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...