Jump to content

starflame

Medlemmer
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

135 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Big brain tactics for å skaffe seg det nyeste utstyret. Start å jobbe der noen måneder før. Slutt asap etter du mottar GPUen du ville ha.
 2. Kult, jeg kjøpte før BF tilbudet lol, not much lost derimot de var vel verdt det. Gikk du for dual WarBrd bases? Den nyeste release-client softwaren de bruker tar litt tid å konfigurere skikkelig, men det er så mye man kan gjøre nå og stille inn bedre enn før. Tror du kommer til å like det, er veldig likt VKB sin. Jeg tenkte på å legge til et Control Panel #1 men venter på litt mer content og support i Star Citizen først. Man har også ting som GameGlass hvor du kan bruke en tablet for å gjøre alt det man vil gjøre med det uansett og om du har en leftover tablet eller noen type iPad adder det en del usability uten å bruke så mye. Man kan også bruke Shift mode i Virpil softwaren for å gjøre om inputs mens shift mode er engaged, så du kan feks bruke en knapp eller flipper til å bruke en slags ctrl+button combo. SC trenger bedre support for joysticks in general så det er ikke mye å sette opp atm tbh. Jeg bruker mine til missile mode og space brake atm feks. Misliker veldig at man ikke kan velge å ha knapper på double tap eller noe slik som man vil selv fordi det ikke fungerer skikkelig. De burde heller la oss sette opp profile tabs eller noe for mining/flying/landing/cargo etc så man kan engage feks mining mode fullt ved å bytte profil ingame istedet for i en outside software, så slipper man overlap i inputs om man har en button som gjør flere ting. Når du activater Mining Mode er det også bare for shipet det aktiverer og ikke for dedikerte inputs afaik. Du har samme controller profil for alt, så det hadde vært awesome med mer support der. Men mest av alt Virpil alphas gjør det veldig lett og komfortabelt å fly i decoupled mode med slider'ene, men når du engager landing gear så kommer du inn i en pseudo-coupled-mode hvor vectoren du var i låser seg. Veeldig irriterende, men jeg hørte noen som jobber med dette hos CIG har skaffet seg virpils eller noen type joysticks så kanskje de endrer det ut i 2022. edit: Jeg prøvde X56 faktisk for en måned før jeg kjøpte alpha'ene, men det var så shit at jeg returnerte den. Mini joysticksene og softwaren deres var forferdelig, throttle er mer for fly-spill uansett og X56'en er 10 år gammel hardware uten innovation, så jeg er glad Virpil og VKB eksisterer. X56 er også ganske dyrt her i landet, så jeg er happy jeg fant bedre.
 3. Noen andre som spiller SC med hosas? Skaffet meg et par Virpil Conestellation Alpha med monstertech chair mounts et par måneder siden. Det adder veldig mye til følelsen av å føre/fly (to pilot? idk ordet).
 4. Venter på en sending med noen pads selv nå. Hvis noen tenker på hva slags type er best, legger ved en sammenligning av forskjellige her. Selv gikk jeg også for Thermalright Odyssey, de ser ut til å være et veldig solid valg.
 5. Hvilke temperaturer ligger du på med den der? Og evt, hvor høy overclock du når på minnet?
 6. Jeg bruker Nicehash for øyeblikket, hva er tankene rundt de versus minerstat?
 7. Jeg fikk min med en gang etter jeg la inn bestillingen. Mulig de har endret det eller at betalingsmåten min var forskjellig fra din. Ville uansett kun gi noen nyttige ord som kan hjelpe, er ikke interessert i å diskutere blandt spydige toner fra folk som deg. Lykke til.
 8. Står på samme nettsiden: Min står på min elektroniske kvittering jeg mottok på epost.
 9. Jeg hadde bestilt et av disse kortene ved launch og kansellerte i starten av november fordi det ikke virket som om de hadde noen av de. Endte opp med å være heldig å kjøpe et evga ftw3 ultra fra dem i stedet. Fikk også 1500kr i verdikode noen dager før jeg kansellerte bestillingen fordi de ikke leverte kortet etter flere ganger hvor de gang på gang sa det kommer "neste uke", mye pga jeg trengte det for jobb og kontaktet dem flere ganger over telefon. Håper dere får kortene deres, jeg hadde virkelig ikke håp på dette. Godt tips her; gå inn på https://www.elkjop.no/cms/pakkesporing/spor-din-forsendelse/ og sjekk status på forsendelsen via din Unik ID. Ordrestatusen på din side oppdateres ikke før produktet er levert, den oppdateres på pakkesporingen.
 10. Det er ganske gøy å tenke at situasjonen er helt likt som ved launch, bare med dyrere priser i dag. Hver dag våkner jeg og tar et øyeblikk til å være takknemlig for mitt EVGA 3080 FTW3 Ultra.
 11. Kommer aldri til å forstå hvorfor backplates er helt flate istedenfor å ha hele være en kjøleribbe likt som en SSD sin. Hadde gjort mye for å dra nytte av god airflow i kabinettet og ta bort noen ekstra grader fra hele kortet om hele bakdelen var 20mm høye ribber. Ser veldig bra ut på kortet ditt! Er helt likt det jeg skal sette opp. Hvor tykke er padsene som du fester de på ribben? Jeg tenker å bruke 0.5mm pads
 12. Her er en oppmåling av PCB og tykkelse på de steder man burde legge ekstra thermalpads for EVGA 3080 ULTRA FTW3 om noen vil ta vare på. Funnet på r/nvidia. Helt til venstre og helt til høyre kan du se de har lagt 3mm pads. Baksiden skal også være 3mm fra det jeg har hørt, og hjelper å flytte varmen bort fra PCBen. Derimot, jeg ser mye råd om å sette på pads under bakplaten og noen skipper platen i favør for kjøleribber. Skal teste litt når jeg mottar mine pads, får håper det senker temperaturene litt. Usikker på om 8.5 W/mK thermal paste er bedre enn en 12.5 W/mK thermal pad for GPU brikken. Tenker det må Må lese mer on det før jeg går i gang, virker som om thermalpasten er best men hvem vet. Fant en tråd som viser en guide på gjennomføring av det hele, samt pad plassering på bakplaten. Veldig nyttig: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/kpwygp/evga_3080_ftw3_ultra_full_thermal_pad_and_paste/
 13. Har sett en del på crypto mining poster rundt omkring på nettet som viser at minnet på 30-serie kortene går opptil hele 108 grader når det overclockes til 1000+ Mhz. Fant ut at dette er ikke bare nyttig for mining men generelt for gaming da du kan bytte ut thermalpads'ene på bakplaten og sette på kjøleribber i tillegg for å senke temperaturen drastisk. Noen går ned fra 100-104 grader til 70-80 grader når de spiller. Fantastisk for stabiliteten på gaming og gjør at du starter å lure på hvorfor bakplatene er flate og ikke har kjøleribber på seg. Spesielt med hvordan ikke engang GPU-Z måler temperaturen på GPUen sitt minne engang. Tenkte å lufte om noen vet hva slags thermalpads og løsninger som er gode å kjøpe her i landet for dette? Noen kjøleribber som er bedre enn andre feks? Har nå bestilt noen 40x40mm kjøleribber for å sette på bakplaten og har planer om å handle noen stykk 0.5-3mm 12.8 W/m.k thermalpads fra aliexpress for å sette på mellom minnet på forsiden og baksiden. Mange her vet om gode løsninger på disse tingene som er nærmere enn kina er og det er kjekt å vite hvordan andre løser ting som dette.
 14. Kopierer inn kommentaren min fra den andre tråden da den inneholder en del relevant info. Fra min erfaring er det mye mer merkbart på FPS hvor du må snu kameraet en del som i Overwatch, Titanfall 2 eller Apex. "Folk flest" vil aldri legge merke til dette fordi de ikke bryr seg og mest fordi de ikke vet at dette er en greie. Likevel om IPS skjermer kommer seg ned til 0.5ms GtG så er det kun marketing hvor de pusher displayene til det ytterste for å få nye frames vist klarest mulig, decay er fremdeles en greie pga panel typen. Kan sammenligne det til noen som spiller League på 60fps/Hz og ikke skjønner hvorfor noen ønsker å spille på 144fps/Hz. De har ikke sett det og forstår ikke forskjellen. Samme opp til 240-280fps/Hz, over 180 begynner det å bli mer en følelse av at spillet "flyter" istedenfor å ha frames, samt at din input latency går ned drastisk når du spiller på høy fps med en høy hz skjerm. Alt føles mer responsivt og du ser jo ting fysisk tidligere enn på lavere Hz/fps. Ingen fokuserer på hvor lang tid det tar før en IPS/VA pixel bytter fra 100% RGB hvitt til 53% RGB grå, som tar opptil 18-30ms å fullføre, men det skjer jo når du skyter i et spill ganske ofte. Du opplever det ikke til lik grad når du beveger deg rundt i feks Valorant, kun når du kommer til å måtte skyte og muzzle flashen kommer opp, og siden du ikke beveger kameraet "veldig mye" i forhold til andre FPS som apex eller OW vil du ikke legge merke til det like mye. Det har også sannsynligvis ikke mye å gjøre med din evne til å spille, om du spiller comp så er du evnt bare en god spiller med bra gamesense. Det er også verdt å nevne igjen, høyere Hz gir bare flere/raskere oppdateringer, det fjerner ikke decayet som følger hver pixel. Du får mer "flytende" smear eller ghosting på høyere Hz fordi det er så mange oppdateringer. Jeg likte ikke Alienware sin 240Hz IPS heller pga dette. Videoen fra A5hun som jeg linket forklarer og viser dette bra. Men når vi kommer til det punktet hvor nvidia har lagt merke til at system latency er et "problem" eller rettere en hurdle å komme seg over, og har lagd Nvidia Reflex som er deres input pipeline som minimerer input og system latency fra systemet til skjermen, samt at de har laget Nvidia LDAT for å måle totalt system latency, så betyr disse 18-30ms after images'ene noe. Nvidia skjønner at man som gamer vil presse lav system latency og stabile frametimes, fordi det gjør en forskjell. Jeg var innom en nettcafe i Oslo en gang for noen år siden mens jeg hadde AOC Agon IPS skjermen hvor vi spilte Overwatch på 144Hz TN skjermer de hadde. Husker veldig tydelig at det var øyeblikket jeg tenkte "Dette var så utrolig klart å spille med i forhold til det jeg har hjemme", som fikk meg til å starte å undersøke hvorfor min skjerm/pc føltes så sluggish i forhold. Hadde på den tiden en 1080ti og 3200Mhz ram, så det eneste problemet var skjermen. Etter det har jeg blitt greit opplært på hva påvirker latency og hvordan skjermer fungerer. Spesielt å spille på 144fps er ganske hakkete for meg i forhold til 200+ fps nå 😄 I allefall, anbefaler å følge A5hun, han har utrolig informative videoer. Mange som spiller spill på høyt nivå uten å vite noe om hvordan utstyret deres fungerer, som kan lett gi dem en liten edge ekstra om de hadde visst hva de skulle stille på.
×
×
 • Create New...