Gå til innhold

Tråden for hi-def musikk, konserter mv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stadig noen gamle cder som havner i postkassa, blir en del shopping av album jeg liksom gikk glipp av den gangen de kom ut.

Denne var en positiv overraskelse:

RLhT0Q1.jpg

Innspilt en del lavere enn det som til og med var vanlig den gangen, gir et helt sykt headroom og noen fantastiske DR tall. DR15 på hele albumet, men DR19 på låten Gun Shy ?

Låter veldig veldig bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En anbefaling for Opeth lovers:

cRLmKAj.jpg

Blackwater Park (2001) - men her i en surround miks utgitt i 2010, en 5.0 miks som låter veldig bra. Opeth er jo kompis med Steven Wilson og han deltar også på albumet med litt sang osv.

Det fine er at i motsetning til cden som er crap med DR6 - så har surroundmiksen DR12.

Cd:

vGI0EA9.jpg

 

dvd, surroundmiks:

CjCpTn1.jpg

Bildene er fra første låt på albumet.

Endret av Mr_Spock
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt gammel Steve Earle - men bra, albumet The Hard Way fra 1990. Låter veldig bra, elsker trommene - des slår skikkelig gjennom og er en utrolig kontrast til det labre vi hører på i dag.

FA9pvsO.jpg

Første låten:

o13inWE.jpg

Her ser du trommeslagene i hele låten, masse dB i transienter - deilig! Respektable DR14, med låtene varierende mellom 13 og 16.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (24 minutter siden):

Skulle klart hørt mer Steve Earle, tar gjerne imot noen album tips...

Mye Facebook og YouTube konserter på nett i disse Corona tider.

Noen som har noen tips?

Var innom Brakkesyke2020 eller hva det het på Facebook..

Steve Earls album frem 1995 - Train a Comin' har bra lyd - etter det begynner "loudness war" å gjøre seg bemerket. Jeg liker i prinsipp alt han har laget - så jeg anbefaler alt ? men foretrekker selvsagt albumene før 1995.

Samlingsalbumet "The Collection" fra 2002 har faktisk DR14 og låter bra.

https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Earle_discography

 

Endret av Mr_Spock
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mye gode musikktips i denne tråden! ?

Dere som er litt over snittet opptatt av lyd, hvilke er favorittskivene deres sånn rent lydmessig? Hvilke syns dere låter best? 

Mine favoritter (hvertfall i kveld):

Dream Theater - Awake 

DT får mye juling (med rette!) for hvordan skivene deres høres ut, men akkurat Awake syns jeg de fikk det til bra. Den ikoniske trommeintroen på 6:00 er akkurat så crispy som den skal være, og hele plata har egentlig godt med luft og dynamikk. Synd de gikk over til å produsere selv etterhvert.

 

Blackfield - S/T

Steven Wilson gjør det generelt alltid bra bak spakene, og her også. Nydelig popmusikk du kan skru helt til høyre uten at det gjør noe. 

Opeth - Ghost Reveries

Jeg liker når jeg kan spille høyt og lyden fyller hele hodet. F.eks avslutningen på låta under her (9:50) - det er ikke plass til noe mer, hele spekteret er fylt og alt kommer gjennom. Opeth har (hadde..) herlig dynamisk musikk. God skive! 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

DT Awake er ett fantastisk album i mine ører. Det har en fin balanse mellom makro og micro dynamikk innenfor sin musikkstil. Det skronter kanskje bittelitt på makro siden, men de har i det minste ikke lagd av eller på dynamikk slik de har i senere utgivelser.

Tiden etter awake var nedadgående for band i sjangeren, noe som førte til ett skifte da de forsøkte å gi publikum hva de ville. De slapp enkelte gullkorn med hint av seg selv, men siden awake (som også i og for seg var ett skifte mtp gitarlyden) så har de etter min mening tapt seg betraktelig i takt med sjangeren (og andre sjangre som følger pop-tankerekken med å tilpasse seg hva de tror publikum vil ha).

Hva DT kan få til når de tør å gå sin egen vei viser de jo på The Astonishing, som etter min mening er det beste de har gjort siden awake, men langt fra perfekt (langtekkelig og overambisiøst uten å innfri helt). Men det gav meg håp for senere utgivelser. Desverre har de i mine ører bommet med siste utgivelse.

Jeg regner med at noe av problemet med sjangeren er at der finnes svært mange som egentlig kun er ute etter "full tilt all the time" og bandene gir dem hva de vil ha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...