Gå til innhold

Høytalere til C275BEE/C165BEE kombo


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dersom du ønsker noe rimelig, men som også spiller bra, så ville jeg sjekket ut typ Dali Mentor 6. Kostet 25k når den kom på markedet i 2006. Ble satt ned til 20k etter noen år. Så gikk den til det fram til den ble fasa ut i 2014/2015 med Rubicon 6. 

 

Du burde klare å finne et par brukte Mentor 6 til rundt 5-7k. Da får du mye av lyden til Rubicon 6 som koster 4 ganger mer nye.

 

Alt kommer an på budsjett selvfølgelig. Personlig syntes jeg NAD sine A/B forsterkere er litt for stusselige. Litt for lite kontroll på bassen etter min smak.

 

Kjørte en Electrocompaniet AW2x120-M på mine Mentor 6 når jeg hadde de og de kunne spille veldig dyp bass med riktig forsterker. 

Med et budsjett på 60k, så ville jeg sjekket ut Dynaudio sin nyeste Contour serie (C20 eller C30, hvor C20 er stativhøyttalere og C30 er gulvstående).  Og samtidig, funnet meg bedre forsterker. Skal du ha høyttalere i denne prisklassen, så blir NAD forsterker komboen begrensende på høyttalerne. Du vil også behøve en god DAC, med mindre du kjøper en forsterker med innebygd DAC.

Lenke til kommentar

Enig, Mentor har greit med detaljer og dynamikk, men mangler fylde og føles som om de trenger litt eq.

 

Mye fra Dynaudio er bra i bassen og med budsjettet du nevner kommer du opp på Contour-serien som har den nye Esotar2-diskanten, en lekker sak.

Ellers er det bare å scanne over finn.no og hifisentralens bruktmarked, og du kan fort finne høyttalere til nypris rundt 100 000. Finn hvilken pris du er mest komfortabel med og sorter på det. Evt også hvor langt du er villig til å kjøre for henting. Plukk noen av alternativene du da finner og sjekk tester og tilbakemeldinger rundt om. 

Det er også lettere for oss å kommentere enkeltalternativer, fremfor alt på markedet innenfor 60k kr.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
ilpostino skrev (På 5.4.2020 den 14.25):

Jeg har hatt både B&W CM5 og B&W 702S2 til det oppettet. Av de er sistnevnte de ejg liker ebst men det skulel kanskje bare mangler. hadde jeg vært deg ville jeg vurdert B&W 805D3. litt dyrere enn prisen du nevner men tror det vil være verdt det. 

Hadde de originale N805 med NAD C370. Gikk over 10 år før jeg fant ut at jeg hadde alt for dårlig forsterker til høyttalerne.

Skikkelige stativhøyttalere trenger skikkelig forsterkeri for å nå sitt fulle potensiale.

Man får en helt annen kontroll på bassen med noe som virkelig kan levere varene. 
 

Edit: Jeg ville altså brukt mye kraftigere varer for å drive 805D3.

Endret av MrMarbles
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...