Gå til innhold

mystisk sykdom/påvirkning tar plutselig livet av flere hunder


Mr.M

Anbefalte innlegg

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0nkmk6/bianca-7-fikk-symptomer-paa-alvorlig-hundesykdom-doede-i-loepet-av-24-timer?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

 

Antallet hunder som er registrert døde varierer i forskjellige presseoppslag, alt fra 7 til over 20

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mRpJmp/doedelig-hundesykdom-sprer-seg-har-aldri-opplevd-lignende-i-min-tid-som-veterinaer?utm_source=inline-teaser&utm_content=0nkmk6

 

Symptomene er de samme og de dør i løpet av veldig kort tid.

 

Hva kan vi stå overfor her mon tro? Kan det være farlige virus som "ved et uhell" er lekket fra et eller annet laboratorium eller "felt-utprøving" av det samme? Forsvarets Forsknings Institutt? *kremt*  :ph34r:

 

Der gjøres intervjuer med de rammede hundeeierne for om mulig finne en felles faktor, med hensyn til mat, hvor de har vært, etc.

 

Blodprøver kan vel avdekke det meste? Statlige aktører er på saken

 

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/alvorlig_sykdom_hos_hunder.36018

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veterinærinstituttet har opprettet en egen side i anledning hendelsen

 

https://www.vetinst.no/dyr/smadyr/akutt-hundesykdom-september-2019-dette-vet-vi

 

Analyser av blod etc. kommer først etter helgen, da dette visstnok er sendt bort til annet laboratorium. Selv om det er gjort "interessante funn" av bakterier i tarm i forbindelse med obduksjoner, skal det bli "spennende" å få resultatet av blodprøver.

 

Det er for øvrig ikke meldt inn lignende sykdoms-hendelser blant hund i øvrige nordiske land. Med andre ord, ikke noe virus etc. som har kommet hit med vær & vind, skulle man tro.

Lenke til kommentar

Har de vært ute i felten å samlet inn vannprøver og jordprøver på forskjellige steder?

 

Hvis jeg husker riktig, er den omtale og utpekte bakterien noe alle hunder har i mage/tarm i utgangspunktet, mens hos disse som har dødd, har den blomstret opp i en mengde som dødelig.

 

Da må man jo spørre, hva er det som har utløst det, hos så mange samtidig?

 

For å være konspiratorisk, kan det være noen som har syslet med å utvikle et stoff for å avlive ulver på en "stille måte" ? Dør hunder, så dør nok "slektningen" ulv også, hvis de utsettes for stoffet. Men for å få en "klinisk studie" må de prøve det ut blant "urbane hunder og miljø" der alt blir registret og tellet...

Lenke til kommentar

Det som er snedig her er jo at det finnes flere tilfeller der folk har flere bikkjer, og bare èn av dem plutselig har dødd. Det utelukker vel forurensning av fòr, vann osv, og at sykdommen er smittsom.

 

ikke nødvendigvis. En av eierne som VG snakket med sa at ene hunden hennes (den som døde) stakk snuten borti alt, slikket på alt, var generelt nysgjerrig. mens den andre var mer skvetten og forsiktig. Det var i allefall hennes teori om hvorfor "bare" den ene ble sjuk.

 

Uansett hva vi tror, så er det vel i allefall åpenbart at det må være ytre påvirkning. En eller annen fremmed komponent som trigger denne "sovende" bakterien til å plutselig gå amok og formere seg uhemmet.

 

I dag hvor man har kartlagt absolutt alt med DNA og gener, er det fult mulig å designe stoffer som kan utløse et slikt scenario, hvis noen har onde hensikter.

Lenke til kommentar

I dag hvor man har kartlagt absolutt alt med DNA og gener, er det fult mulig å designe stoffer som kan utløse et slikt scenario, hvis noen har onde hensikter.

 

Forsåvidt - men det er neppe noen med ressurser og mulighet til å designe noe slikt som gjør det for å drepe noen titalls norske kjæledyr.

 

Håper de finner årsaken snart, men det er uansett neppe noe som tilsier at en skal plukke frem mørke konspirasjonsteorier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...