Gå til innhold

Openmandriva noen som har meninger der?


LMH1

Anbefalte innlegg

LMH1: Jeg ser at du klager på drivere. Spiller du i Linux, eller klager du bare for å klage?

Har du prøvd og spille noe på Linux, F. eks på Steam?

Hvis du ikke får til installere skjermkortdrivere, så finnes som jeg har sagt før her Youtube.

Jeg søkte faktisk opp både det du lurte på om SLi i Linux og jeg har søkt opp hvordan man installerer Nvidiadrivere i Linux for moro skyld på Youtube. Jeg fant begge delene, så hvorfor ikke bare søke etter det på Youtube?

Er det så vanskelig altså?

Hvis du er redd for Engelsken, så er det veldig greit, for videoene forklarer seg selv på en måte, siden at de viser jo hvordan det skal gjøres. Veldig ofte iallefall.

 

Hvis du ikke skjønner hvordan ting skal gjøres, selv om du ser en video på Youtube som viser deg detaljert hvordan det skal gjøres på Youtube, så er det iallefall ikke noe vits i å spørre her inne, for det kommer du iallefall ikke til å skjønne noe av

Endret av wil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men nå er jo en grunn veldig god grunn for Chrome OS og linux generielt er for de spessielt nerder

 

Og windows 10 og Mac OSX er for folk i gata? Det er ikke tilfeldighet, det er på grunn av penger og markedføring men så er det også det med at ting veldig grunnleggende ting funger bedre ut av boksen f.eks nvidia skjermkort drivere, og lettere å få ting å virke. Men nvidia burde droppe å gi ofte drivere for ma merker driverproblemer i windows, så er usikker på derfor linux ofte satser på utdaterte drivere?

 

Men et finnes jo blandene erfaringer da noe i linux er enklere, og omvent.

 

Det er en myte. Alt er faktisk mye enklere med Linux kjernen. Der er faktisk alle driverne inkludert og klare til å bruke utav boks uten om og men. Unntaket er f.eks Nvidia og ATI, men det finnes også åpne drivere for disse som funker utav boks.

 

I windows er situasjonen mye verre. I de aller fleste tilfeller vil mye av maskinvaren ikke fungere. Det vil du erfare hvis du faktisk kjøper en maskin og installerer Windows fra en DVD, driverstøtten er elendig og du må knote med forskjellige CD'er og installere drivere i timesvis og restarte maskinen om og om igjen.

 

Den eneste grunnen til at du TROR Windows fungerer bedre med drivere er fordi selskapene som leverer maskinene med Windows installert allerede har gjort denne oppgaven for deg. Selskapene kunne spart mange timers arbeid ved å velge GNU/Linux istedenfor og brukt den tiden på å sette opp et best mulig miljø for brukerne. Dessverre er ikke realiteten slik, fordi det finnes en konspirasjon mellom PC leverandørene og Microsoft som har eksistert i flere tiår. Da betaler du faktisk mer eller mindre 1000 kr per maskin for kopien av Windows du har på den, uten at du engang tenker over det. Fantastisk forretningsmodell for Windows, derav konspirasjonen.

 

Installerer du Windows og GNU/Linux på samme PC fra DVD skal jeg vedde mye på at GNU/Linux varianten fungerer mye bedre med en gang og du trenger langt mindre tid for å få alt til å fungere. Det er fordi Linux delen faktisk kun er opptatt av drivere og relaterte funksjoner. De er inkludert i kjernen i de aller fleste tilfeller. Maskinvarestøtten i Linux er helt enorm.

 

At noen irriterende selskaper gjør ting så knotete og vanskelig som mulig får du bebreide dem for, altså Nvidia og ATI.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk er jo forskjellig, selv om man har drivet mye med ting betyr ikke man er superflink.

Men ser forumet som veldig useiøst, virker ikke ut som du har mere peiling da du ikke kommer med noe særlig hjelp.

Ikke bedre med forum som skal være vanskelig å få hjelp.

 

Vel, siden du er gamer så fremstår det viktig at du lærer deg prosessen med å installere nyeste versjonen av skjermkortdrivere manuelt. Det er ikke fryktelig vanskelig, selv om det ikke er noe jeg driver med har jeg alikevel gjort det et par ganger.

 

Det er overkommelig. For din del viktigst.

 

Ellers kan du bruke det som kommer i pakkebrønnen. For Mageia sin del fungerer dette normalt sett meget bra. Men distroen går for stabilitet fremfor det aller nyeste. Derfor bruker de langtidsversjonen av blant annet Linux kjernen, Firefox og Nvidia.

 

Om du vil eller har behov for noe mer, bør du lære deg det. Men selve distroen er et fantastisk utgangspunkt, og siden dette med skjermkort drivere er så viktig for deg, så ta tiden til å lære denne prosessen. Sett av en uke (med timer per dag), gjør grundige undersøkelser, tester osv, så vil nok prosessen sitte bra til slutt. Og da blir du avansert Linux/Nvidia bruker, noe som hadde vært en god ide i ditt tilfeller (uansett distro).

 

Det er også verdt det. Steam for Linux blir stadig bedre, flere og flere spill tilgjengelige.

 

SteamOS er også en Linux distro, men er nok fokusert på enkel bruk, nyeste skjermkortdrivere, vulcan/opengl og steam. Mulig det er verdt å teste denne ut i en dual-boot.

Endret av zeebra
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Det er det nærmeste jeg har funnet ut så langt, får teste dette.

 

nvidia-uninstall  funger dårlig på magia.

 

Edit har nå fått installert nyeste drivere på ubuntu og mageia men problemet er innlogging skjermen funger dårlig så må startx gjennom terminal noen som har forslag der?

 

Men forstår likevell hvorfor linux ikke velger nyeste driver, har faktisk fått løst en del problemet med nyere drivere.

Man må ofte det med nyere skjermkort. Om det er slik de standard drivere er beregnet til GTX 980 eller eldre?

 

linux mint funger dette ikke med, får feilmeldingen xorg kjører eller noe prøvd:

  • sudo service lightdm stop eller sudo stop lightdm.7
  • sudo init 3
Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Linux er ikke bare for nerder. Er over middels god på data men ikke i nærheten av mange her inne når det kommer til kunnskaper om Linux eller andre OS. Har brukt Mac OS i 4-5 år som eneste OS, har brukt Windows 95-Win8.1 minus Vista. Mine siste 5 år med kun Ubuntu MATE har vært ganske smertefritt sammenlignet med Windows men ikke like lettvint som Mac OS. Jeg kan nesten ingenting om Linux og har klart å bruke det i 5 år nå. Måtte bruke Windows på en billig laptop 1 gang da jeg skulle flashe controller kortet til 3d printerene mine siden jeg ikke klarte å få kontakt med Linux maskinene. Det var MIN FEIL, RTFM. Glemte å restarte maskin etter å ha forandret USB permission greia fra Root til bruker. Noe jeg oppdaget 7-8 måneder etter jeg gjorde det første gang. Nå klarer jeg dette med Raspbian på RPi 3 og 4 itillegg til Ubuntu MATE maskinene mine.

 

Har ikke prøvd Mageia e.l.

Prøvde Mandrake i 2001, på den tiden skjønte jeg ingenting og Linux var flere mil over mitt hode.

 

De som klager på Ubuntu sier jeg bare fuck off. Det er flere av oss som bare bruker Ubuntu baserte OSer og er fornøyd med det enn det er gretne GNU/Linux brukere som skal tweeke hver enste lille ting i OSet.

Jeg installerer Ubuntu MATE, forandrer småting og installerer Gimp, Blender, FreeCAD, Cura, Steam(blir ikke brukt), Balenaetcher, Arduino IDE og det holder for det meste.

 

 

Jo, jeg gjør en ting eller to: Fjerner screen tearing og det der USB greia jeg nevnte.,

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...